احرار: دومين جشنواره زردآلو در شهرستان مرند برگزار شد که در آن ظرفيتها و توانمنديهاي اين شهرستان معرفي گرديد.
اساس گزارش روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، معاون سازمان و مدير جهاد کشاورزي شهرستان ويژه مرند گفت: در سالي که توليد دانشبنيان اشتغال آفرين نامگذاري شده توفيق يافتيم دومين جشنواره زردآلو را در شهرستان مرند برگزار کنيم. اين جشنواره براي حل مشکلات و نيازهاي کشاورزان با نشستهايي که با مسئولين استاني و شهرستاني انجام ميگيرد آغاز ميشود تا بتوانيم راهکاري براي رونق توليد و فروش محصول زردآلوي شهرستان مرند بيابيم و اميد داريم با استفاده بهينه از ظرفيتهاي شهرستان با ارتقاي بهرهوري براي حل مشکلات بهرهبرداران گامي برداريم.
علي صيادي افزود: سطح زير کشت باغات زردآلو در شهرستان مرند ???? هکتار بوده که رتبه اول را در توليد زردآلو در استان به خود اختصاص داده است. در اين شهرستان پيشبينيشده است که امسال 32 هزار و 400 تن زردآلو توليد شود و اين ميزان پيشبيني توليد در حال محقق شدن است.
وي ادامه داد: در اين شهرستان ارقام مختلف زردآلو توليد ميشود که 17 رقم زردآلو شناساييشده است که 20 درصد از محصول توليدي بهصورت تازه خوري و 80 درصد تبديل به قيسي يا برگه، چيپس زردآلو ميشود. از بهترين ارقام زردآلوهاي شهرستان ميتوان به ارقام عسگر آباد، نصيري، تبرزه (شامل قرمزي، ساري، قره)، اردوباد، شاهرودي و غيره را نام برد که هم قابليت تازه خوري و هم قابليت خشکباري دارد.
صيادي اضافه کرد: علاوه بر اينکه توليدات زردآلوي شهرستان مرند در صنايع تبديلي ايجاد شده در شهرستان فرآوري ميشود، توليدات شهرستانها و استانهاي همجوار نيز به قيسي يا برگه تبديل ميشود. در روستاي زنوزق مناظر جالبي در اين خصوص به وجود ميآيد که اگر بازارچههاي سنتي ساماندهي و ايجاد شوند نقش موثري در جذب گردشگر ميتواند داشته باشد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي نيز در اين جشنواره گفت: هدف چنين جشنوارههايي اين است که داشتههاي منطقه را بهوسيله رسانههاي جمعي و شبکههاي اجتماعي به ديگر نقاط استان، کشور و حتي خارج از کشور معرفي کنيم. در شهرستانهايمان اين امکانات است که توليدات بومي و منطقهاي اعم از توليدات کشاورزي، صنايعدستي است را معرفي کرده و فرهنگ و هنر اين منطقه را بشناسانيم.
تراب محمدي افزود: شهرستان مرند، شهرستان فرهنگي است و با توجه به صنايعدستي مختلف که وجود دارد قطعاً هنرمندانمان در اينجا هنرنمايي ميکنند. ما بايد مردم اين شهرستان را توانمند کنيم تا افراد منطقه از توليدات خود درآمد داشته باشد و در آن صورت است که هم فرهنگ جامعه حفظ ميشود و هم اقتصاد رشد ميکند و افراد منطقه نيز نياز به مهاجرت پيدا نميکنند.
وي با اشاره به اينکه هدف از برگزاري جشنوارهها اين است که تمامي داشتههاي فرهنگي، هنري، اقتصادي، صنعتي و کشاورزي را به عموم مردم معرفي بکنيم اضافه کرد: بهترين و بيشترين زردآلوهاي استان در شهرستان مرند توليد ميشود که بايد فرآوري نيز بشوند. اخيراً بستهبنديهايي که در شهرستان مرند در ارتباط با زردآلو انجام ميگيرد قابلتوجه است و انتظار داريم سرمايهگذاران کارخانه و کارگاههاي ايجاد کنند که در آنها انواع فرآوريها و بستهبنديها باشد و در اين صورت که هزاران نفر مشغول به کار ميشوند.
محمدي ادامه داد: شهرستان مرند از لحاظ فرهنگ پربار و غني است و انسانهاي بزرگي در اين منطقه بودهاند که از خود نامي نيک به يادگار گذاشتهاند و انسانهاي توانمندي نيز هستند که در حال حاضر ميتوانند تأثيرگذار باشند و ما بايد آنها را شناسايي و به جامعه فرهنگي و هنري شهر معرفي کنيم.
وي گفت: آثار تاريخي شهرستان مرند ازجمله مساجد تاريخي جامع و امام، مراکز گردشگري اين منطقه ازجمله يام، روستاي زنوزق که نمونه کشوري است در اين جشنوارهها معرفي ميشوند. اگر به اين منطقه گردشگر بيايد قطعاً کلي سود براي شهرستان دارد و در اقتصاد منطقه تحول ايجاد ميشود.
محمدي افزود: امروزه رسانه فقط رسانه ملي نيست، هر فرد با گوشي که در دست دارد يک رسانه است و در جهت شناساندن منطقه همه دست به کار هستند که اين موضوع بايد جدي و غالب باشد. دنيا از صنايع تکقطبي خود را کنار کشيده است. در تمام کشورهايي که گردشگر پذير هستند نفت و صنايع سنگين مفهومي ندارد. مثلاً در کشور ترکيه گردشگري مقام اول را در اقتصاد به خود اختصاص داده است. لذا ما بايد ظرفيتهاي شهرستانهايمان را معرفي کرده و در جذب گردشگر تلاش کنيم.
وي اظهار کرد: استان ما داراي آبوهواي خوب و چهارفصل است و انواع ميوهها در آن توليد ميشود اينها ظرفيتي هستند که بايد از آنها بهره گرفته شود. در شهرستان مرند اگر فرهنگ، غذا، صنايعدستي و توليدات کشاورزي معرفي شود گردشگران زيادي جذب ميشوند، اقتصاد منطقه رشد ميکند، بيکاري کاهش مييابد و معضلات اجتماعي نيز کمتر ميشوند.
فرماندار شهرستان مرند نيز در اين جشنواره گفت: ما دست کشاورزان عزيز را ميبوسيم و به آنها که شبانهروز تلاش ميکنند اداي احترام ميکنيم. يکي از ارکان توسعه هر کشوري کشاورزي آن است، در شهرستان مرند نيز کشاورزي از ارکان توسعه است اما بايد کشاورزي از سنتي به صنعتي و مکانيزه تبديل شود. وضعيتي را در اقليم و آبهايمان است وظيفه ما است که کشاورزي را به سمت صنعتي کردن سوق دهيم.
داود عباسي افزود: در سالي که سال دانشبنيان نامگذاري شده است ما بايد ارتباط صنعت و کشاورزي را افزايش بديم. اگر اين ارتباط نباشد کشاورزي مقرونبهصرفه نميشود. خام فروشي با هزينههايي که کشاورز دارد مقرونبهصرفه نيست. حرکت ما بايد بهطرف صنايع تبديلي باشد، در حال حاضر نيز سرمايهگذاراني در شهرستان مرند آماده هستند که صنايع تبديلي را ايجاد کنند.
وي ادامه داد: ما بايد ارتباط بين دانشگاه و کشاورزي را افزايش دهيم چرا که شير زنان و بزرگ مرداني از شهر مرند به دستاوردهاي مهمي در دانش کشاورزي دست يافتند و جهاد کشاورزي شهرستان مرند نيز با شناسايي اين افراد و ظرفيتهاي شهرستان به سمت دانشبنيان کردن کشاورزي ميرود.
گفتني است دومين جشنواره زردآلو در شهرستان مرند در پارک قوناخلار مرند (در ورودي مرند) از 29 تا 31 تيرماه در حال برگزاري است که برنامه افتتاحيه اين جشنواره روز چهارشنبه 29 تير برگزار شد. برگزاري نمايشگاه عرضه زردآلو، فرآوردههاي جانبي محصولات تابستانه و صنايعدستي به همراه اجراي برنامههاي فرهنگي و آموزشي و مسابقات نقاشي و عکاسي از برنامههاي جنبي اين جشنواره است