احرار: رئيس سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور گفت: براي داشتن کشور قوي بايد شهر و روستاهاي قوي و مديران قدرتمند داشت و براي شهرها رويکرد و نگاه خلاقانه و نو داشته باشيم و به وظايف خود به خوبي عمل کنيم.
مهدي جمالي نژاد روز پنجشنبه، 30تيرماه، در همايش شوراهاي اسلامي و شهرداريهاي آذربايجان شرقي اظهار کرد: زماني که بحث از پيشرفت و آباداني ميشود، شاخصهاي مختلفي را بيان ميکنند و در خصوص کشورها يکي از شاخصهايي که مطرح ميشود، اقتدار است؛ زماني که موضوع اقتدار به ميان ميآيد، سه جز قدرت خدادادي، قدرت اقتصادي و قدرت گفتماني به ميان ميآيند.
وي ادامه داد: آن چيزي که ميتواند شهرها را متفاوت کند، نگاه جديد شوراها به روستاها و شهرها است چراکه کشور ما موزه بدون سقف است و تمامي شهرها و روستاهاي ما زيبا بوده و اقليم متفاوت و منابع خاصي دارند.
وي افزود: براي روستاها و شهرها برنامه ميان مدت و بلند مدت داشته باشيد، هيچ کسي چون شما شهرها و روستاهاي را نميشناسد و دانش مديريت شهري را از شهرهاي مختلف بياموزيد و داشتههاي خود را هم ببينيد.
جمالي نژاد خاطرنشان کرد: وظايف و ماموريتهايي که بر عهده شوراها است، کار را سختتر ميکند اما بايد وظيفهي خود را به خوبي انجام داد؛ اکنون در بحث ناوگان حمل و نقل عمومي و ناوگان عمراني با وجود شرايط سخت اقتصادي اقدامات خوبي انجام دادهايم و مشارکت خوبي داشتهايم.
وي گفت: شهرداريها ميتوانند خريد کرده و ناوگان خود را نوسازي کنند و انصافاً در حوزهي پسماند و بسياري از حوزههاي ديگر نيز همکاران سنگ تمام گذاشتهاند همچنين ماده 42 منبع درآمد خوبي براي شهرداريها است اما هيچ کدام ارزش نگاه شما را ندارند چراکه قدرت نفوذ و تأثيرگذاري شماها بسيار بالا است.
وي يادآور شد: برخي اوقات در حق شوراها کم کاري ميشود که از 126 هزار عضو شوراي شهر کشور تنها 400 مورد اختلاف وجود داشت البته يک تخلف هم زياد است اما اين نشان ميدهد، شوراهاي ما دلسوز هستند و اميدواريم با اين نگاه آنها در سالي که به نام دانش بنيان شدن است، بتوان ظرفيتها را کشف و شکوفايي کرد.
رئيس سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور بيان کرد: در وزارت کشور تماماً دغدغهي حوزهي شهري را داريم و تدابيري نيز انديشيده شده و نميگذاريم حق کسي ضايع شود و به دنبال ايجاد فضاي بانشاط در جامعه هستيم که اگر شوراها و شهرداريها تحرک داشته و پويا باشند، شهرها آباد ميشوند.
به گزارش ايسنا، وي در پايان تاکيد کرد: اگر امنيت ملي در کشور حاکم است نشان از اقدامات شوراها، نهادهاي محلي و دولتي است که اگر وظايف خود را به خوبي انجام دهند، حس تعلق و وفاق در شهرهاي افزايش مييابد و امنيت اجتماعي و ملي تامين ميشود.