1401/04/28 - 17 : 4
کد خبر: 27222
جزئياتي از طرح دارويار؛
پرداختي بيماران براي داروهاي داراي نسخه افزايش نمييابد
احرار: معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: درطرح دارويار، تغيير قيمت دارو فقط براي دولت و بيمهها خواهد بود و پرداختي بيماران براي داروهاي داراي نسخه افزايش نمييابد.
دکترمسلم نجفي ، معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکي تبريز روز سهشنبه، 28 تير ماه، درنشست با اصحاب رسانه که در سالن کنفرانس حوزه رياست دانشگاه تشکيل شد در خصوص طرح دارويار اظهار کرد: پيش از اين، يارانه دارو در اختيار شرکتهاي داروسازي قرار ميگرفت که پروسه سختي داشته و مشکلات بسياري ايجاد ميکرد؛ بنابراين بر اساس تکليفي که در قانون بودجه 1401 در زمينهي هدفمندي يارانهها ايجاد شد، از 23 تير ماه طرح هدفمندي يارانه دارو با عنوان «دارويار» اجرايي شد.
وي ادامه داد: اولين مزيت اين طرح اين است که يارانه دارو به همهي مصرف کنندگان دارو ميرسد و به تمام دهکهاي درآمدي جامعه تعلق ميگيرد.
دکتر نجفي افزود: 1045 قلم دارو تحت پوشش بيمه هستند و مبلغ آنها در طرح دارويار افزايش مييابد اما اين هزينه از طريق شرکتهاي بيمهگر پرداخت ميشود و مبلغي که بيمار پرداخت ميکند، همان مقدار سابق است چرا که اين مبلغ به حساب شرکتهاي بيمهگر پرداخت شده و سازمان برنامه و بودجه وظيفهي تامين اين اعتبار را دارد.
وي خاطرنشان کرد: يک سري از داروها بدون نسخه هستند و مبلغ آنها افزايش نيافته است البته 119 قلم دارو تحت پوشش بيمه قرار گرفت که در اين صورت هزينهي آنها کمتر نيز خواهند شد همچنين يک سري از داروها که با نسخه پزشک هستند، با اجراي طرح دارويار، 366 قلم از اين داروها نيز تحت پوشش بيمه قرار ميگيرند.
وي اضافه کرد: قيمت مصرف کنندهي مکملهاي غذايي و داروهاي گياهي تغييري نکرده است و افزايش قيمت داروها صرفاً مربوط به داروهايي است که در داخل کشور توليد ميشود و داروهاي خارج از کشور به همان قيمت قبلي به فروش ميرسند.
وي در خصوص مزاياي اين طرح، يادآور شد: بيش از 500 قلم دارو به تدريج تحت پوشش بيمه قرار ميگيرند و اجراي بيمه همگاني سلامت گسترش مييابد که يکي از اهداف مهم طرح دارويار، افزايش پوشش بيمه همگاني است؛ دهکهاي اول، دوم و سوم تحت پوشش بيمه سلامت قرار گرفتند و بقيهي دهکها نيز اگر بيمه نباشند، سه ماه فرصت داده شده تا خود را بيمه کنند و دراين سه ماه نيز به صورت بيمه شده عنوان ميشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: ايران يکي از کشورهاي پر مصرف در حوزهي دارو است و در دنيا رتبهي بيستم را در حوزهي مصرف بيرويه به خود اختصاص داده است؛ بنابراين بخشي از مقاومتهاي دارويي ما به دليل مصرف بيرويه آن است و اين موضوع بسيار مهم است.
وي در ادامه در رابطه با قاچاق دارو بيان کرد: محصولات دارويي توليد ايران کيفيت و تکنولوژي بالايي دارند و با يارانه دولتي توليد ميشوند که بخشي از داروهاي ما به کشورهاي همسايه قاچاق ميشود و گزارشاتي هم داريم که قاچاق بخشي از داروها به صورت ثالث انجام ميشود؛ لذا افزايش قيمت و هدفمند شدن قيمت داروها باعث کاهش قاچاق معکوس دارو نيز خواهد شد.
وي ادامه داد: استفاده از طرح دارويار تنها با نسخه پزشک امکان پذير است و درغير اينصورت مشمول بيمه نميشود.
دکتر نجفي اظهار کرد: اين طرح، ملي است و از استانها نبايد توقع داشت که در برنامهريزي آن نظري داشته باشند و آنچه به ما اعلام شده اين است که قيمت داروهاي توليد داخل افزايش خواهد يافت و اين اختلاف قيمت توسط بيمه پرداخت ميشود در مورد داروهاي خارجي و گياهي نيز افزايش قيمت نخواهيم داشت.
وي اضافه کرد: اين طرح صد در صد به نفع مردم است اما اگر سازمانهاي بيمه سر وقت منابع را پرداخت نکند، داروخانهها با مشکل بزرگي مواجه خواهند شد.
97 درصد داروهاي مصرفي کشور در داخل توليد ميشوند
رئيس انجمن داروسازان آذربايجان شرقي نيز در اين نشست گفت: اجراي طرح دارويار بايد پيش از اين آغاز ميشد و اينکه تفاوتي در پرداختي مردم ايجاد نميشود، بسيار عالي است .
دکتر حجتالله يزدان شناس ادامه داد: 97 درصد داروهاي مصرفي کشور در داخل توليد ميشوند و باتوجه به اينکه از يارانه استفاده ميشد، شرکتها چندان تمايلي به توليد دارو نداشته باشند اما خوشبختانه با انجام طرح دارويار تمامي اين مشکلات برطرف ميشود که اميدواريم با کمک بيمهها نهايت خدمتگزاري را به مردم داشته باشيم.
دکتريزدان شناس خاطرنشان کرد: نکته مهم اين است که اگر بيمار به صورت الکترونيکي نسخه داشته باشد، تحت پوشش قرار ميگيرد و در غير اينصورت پوششي نخواهد بود.
بازديد از 200 داروخانه در طرح ملي دارويار
مديرکل بيمه سلامت آذربايجان شرقي نيز اضافه کرد: در حال حاضر بيمه نشدهاي در سطح استان نداريم وهم اکنون بيش از 800هزار نفربيمه شده سلامت همگاني داريم وبا اجراي اين طرح تا پايان مهر ماه بيمه سلامت همگاني براي افرادي که اقدام نکرده و تعداد آنها بيش از 410 هزار نفر بوده، اعتبار دارد و اگر فرد دفترچه نداشته باشد تا سه ماه ميتواند به صورت رايگان تحت پوشش بيمه قرار گيرد.
دکتر وحيد مجيدي ادامه داد: سه دهک اول جامعه که ?.? ميليون نفر بودند، تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند و 200 هزار نفر در استان به صورت رايگان و اتوماتيک وار دفترچه آنها تمديد شده است و در طي دو سال گذشته نيز نسخ کاغذي حذف شد و اکنون هيچگونه نسخهاي دريافت نشده و با کد ملي انجام ميشود.
وي گفت: بيمه سلامت هيچ بدهي از بابت مطالبات سرپايي به داروخانهها، پزشکان، مطبها و بيمارستانها ندارد و تمامي بدهيها پرداخت شده است.
بازديد از 200 داروخانه در طرح ملي دارويار
وي خاطرنشان کرد: از 200 داروخانه در سطح استان بازديد کردهايم و آموزشهاي لازم هم داده شده است و اميدواريم با حمايت دولت، دانشگاه علوم پزشکي و داروخانهها مشکل خاصي نداشته باشيم.
دکترمجيدي همچنين يادآور شد: افراد با شمارهگيري #1666* ميتوانند از سوابق بيمهاي خود مطلع شوند و يا با مراجعه به دفاتر پيشخوان و سايت بيمه سلامت ايرانيان نسبت به ثبتنام بيمهاي به صورت رايگان اقدام کنند همچنين شماره 1666 شبانهروز در خدمت شهروندان عزيز است که هرگونه سوالي داشته باشند، آماده پاسخگويي هستيم.
مديردرمان سازمان تامين اجتماعي آذربايجان شرقي نيز طي سخناني اظهار کرد: طرح دارويار يک طرح ملي است وبراي مردم بار مالي نخواهد داشت واين طرح به نفع مردم است.
دکتر سيد حسن سيدي افزود: سازمان بيمه تامين اجتماعي با 720 داروخانه طرف قرارداد دارد و تمامي مطالبات را تا آخر ارديبهشت ماه تسويه کرديم و در اين طرح داروهاي خارج از بيمه عملکرد بهتري خواهند داشت و به دليل اينکه دولت از اين طرح حمايت کرده، بسيار مثمر ثمر خواهد بود.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: