شهردار تبريز گفت: از اين ميان شهر تبريز به علت قرارگيري در روي گسل و نيز حجم بالاي بافتهاي فرسوده و مناطق حاشيهنشين، بيش از ديگر شهرها و مناطق کشور در معرض آسيب و خطرات ناشي از زلزله و بلاياي طبيعي قرار دارد.
به گزارش احرارنيوز، عليرضا نوين در نخستين کنفرانس مقاومسازي و بهسازي بافتهاي شهري در مجاورت گسلهاي فعال با تأکيد بر لزوم برنامهريزي جامع و هدفمند در بحث پيشگيري و کاهش اثرات ناشي از بلاياي طبيعي به ويژه زلزله خاطرنشان کرد: با وجود توسعه و پيشرفت تکنولوژي و فناوريهاي روز دنيا، با اين حال هنوز امکان پيشبيني زلزله فراهم نشده و بايد نسبت به اجراي طرحها و برنامههاي مقاومسازي و بهسازي از در کشور اقدام عملي صورت گيرد.
وي با اعلام اينکه از مجموع 40 مورد بلاي طبيعي شناخته شده در جهان 30 مورد در ايران به وقوع پيوسته است، افزود: از اين ميان شهر تبريز به علت قرارگيري در روي گسل و نيز حجم بالاي بافتهاي فرسوده و مناطق حاشيه نشين، بيش از ديگر شهرها و مناطق کشور در معرض آسيب و خطرات ناشي از زلزله و بلاياي طبيعي قرار دارد.
شهردار تبريز در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به زلزله مردادماه اهر، هريس و ورزقان در مردادماه سال جاري افزود: در اين زلزله بالغ بر 10 هزار ميليارد ريال خسارت به روستاهاي استان و نيز تبريز وارد آمد و اين درحالي است که در صورت اتخاذ تدابير پيشگيرانه و مقاومسازي و بهسازي پيش از بروز بحران، ميتوان از افزايش خسارتها و تلفات ناشي از زلزلههاي آتي جلوگيري کرد.
شهردار تبريز افزود: زلزله به خودي خود تلفات و خسارات برجاي نميگذارد و اين ساختمانهاي سست و نامقاوم و فاقد استحکام است که آوار ناشي از آنها زمينه را براي تلفات جاني و مالي فراهم ميکند.
نوين در ادامه با اعلام اين که تبريز به لحاظ موقعيت توپوگرافي شهري آبستن آسيب و زلزله است تنها راه کاهش بلايا و تلفات ناشي از زلزله را توجه جدي به امر مقاومسازي و بهسازي دانست و بر لزوم توجه جدي و نيز تعامل و همکاري تمام دستگاههاي متولي در اين حوزه تـأکيد کرد.
وي در عين حال با اشاره به اقدامات انجام يافته از سوي مديريت شهري تبريز در حوزه مديريت بحران و بلاياي طبيعي طي سالهاي اخير افزود: برگزاري مانورهاي سالانه زلزله، برگزاري نخستين کنفرانس ساخت و سازهاي شهري در مجاورت گسلهاي فعال، اعطاي تسهيلات کلان به شهروندان در بحث عوارض با هدف تشويق به نوسازي و ساخت و سازهاي مقاوم، طراحي و احداث شهرک امن 20 هزار نفري، کمک 10 ميليارد ريالي به زلزله زدگان استان، مشارکت هدفمند در آواربرداري و بازسازي مناطق زلزلهزده و ارايه آموزشهاي عمومي از جمله اقدامات سال هاي اخير شهرداري تبريز در اين حوزه بوده است.
وي با تأکيد بر لزوم حمايت هاي عملي دولت و مسئولان ارشد کشوري از برنامههاي حوزه مديريت بحران، تأمين الزامات پدافند غيرعامل در طراحي سازهها، اجراي سازههاي هوشمند، معرفي روشهاي تعميم و تقويت سازهها، استانداردسازي سازهها و شريانهاي حياتي، توسعه سامانههاي اعلام خطر اضطراري و مخابراتي داخل ساختمانها، ايمن سازي راههاي مواصلاتي، راهبردهاي شهرسازانه در راستاي کاهش آسيبها، اجراي طرحهاي موضعي، موضوعي و ريزپهنه بندي در مناطق حاشيه نشين ، روزآمدسازي آئين نامه هاي ساخت و ساز و نوسازي و تلاش براي مقاوم سازي ساختمان ها را از جمله الزامات دستيابي به شهري امن با ضريب آسيبپذيري پايين دانست و ابراز اميدواري کرد با تعامل و همکاري تمامي دستگاه هاي مسئول اين امر محقق شود.