1394/2/2 - 04 : 44
کد خبر: 2661
گزارش
سرگرداني زباله اردبيل؛ توليد کود تا برق/ طلاي کثيف متولي ندارد
احرارنيوز: طي سال هاي اخير ايده هاي مختلفي براي بازيافت و استفاده بهينه از زباله اردبيل طرح شده است، ايده هايي که هيچ يک به فرجام نرسيده و اين روزها تنها نگراني کارشناسان محيط زيست را يدک مي کشد.

به گزارش احرارنيوز به نقل از مهر، مطابق اظهارات شهردار اردبيل روزانه هر اردبيلي ??? گرم زباله توليد مي کند. در واقع شهرداري اردبيل روزانه ??? تن زباله را جمع آوري کرده و به شيوه سنتي اقدام به دفن آن مي کند.

تنها تفاوت دفن زباله در وضعيت فعلي با مثلا ?? سال قبل مدت زمان جمع آوري زباله و ماشين آلات جمع آوري و مکان دفن است که با احراز برخي الزامات زيست محيطي انتخاب شده است.

با اين وجود ماهيت اصلي اين شيوه در جمع آوري زباله سنتي و منسوخ بوده و حتي در کلان شهرهاي کشور نيز از مد افتاده است.

شهرداري اردبيل براي تغيير اين شيوه و ارتقا سلامت عمومي طي سال هاي اخير پيشنهادات مختلفي را طرح کرده و يک روز احداث کارخانه کمپوست، يک روز زباله سوز و يک روز ايستگاه هاي تفکيک زباله را طرح کرده است. اما تمامي اين پيشنهادات محدود به تيترهاي رسانه اي شده و اردبيلي ها هنوز که هنوز است زباله هاي درهم خود را راس ساعت مشخص پشت در مي گذارند تا ماموران شهرداري براي انتقال و دفن آن اقدام کنند.

کلنگ بر زمين مانده ?? ميليارد ريالي

اسفند ماه سال ?? اتفاق نيکي براي حل معضل زباله در اردبيل بود. شهردار اردبيل در اين مقطع زماني از احداث کارخانه کمپوست و عقد قرار داد با بخش خصوصي براي اجراي آن خبر داد.

صديف بدري با اعلام سرمايه گذاري ?? ميليارد ريالي براي اين طرح افزود: اين طرح با مشارکت سرمايه‌گذار بخش خصوصي کلنگ‌زني شده و همزمان عمليات اجرايي آن آغاز مي‌شود و براساس زمانبندي قرار است تا ?? ماه آينده به طور کامل در محل ايستگاه شماره يک خدمات شهري به بهره‌برداري برسد.

وي همچنين از پيش بيني دو کانکس براي جمع آوري و خريد زباله هاي خشک مردم خبر داد تا ماده اوليه اين کارخانه نيز تامين شود.

اين خبر که در مدت کوتاهي به صورت گسترده در درب خانه هاي شهروندان جا خوش کرد، تشويقي بود براي تفکيک زباله و شهروندان شروع کردند براي جدا کردن شيشه، پلاستيک و کاغذ از زباله هاي روزانه خانگي خود.

با اين وجود کارخانه کمپوست که قرار بود مواد آلي موجود در زباله را با تخمير به کود کشاورزي تبديل کند هيچگاه به خط پايان نرسيد و  مرداد ماه سال ???? شهردار اردبيل از لغو قرار داد با اين سرمايه گذار و اجراي طرح زباله سوز در اين شهر خبر داد.

توليد برق از شهر و روستا با دست خالي

هر چند تجربه فعاليت کارخانه کمپوست در برخي کلان شهرها خالي از عيب نبوده اما فرصت بهينه بازيافت زباله از اردبيل گرفته شد و شورا و شهرداري طرح جديدي را بر روي ميز کار خود قرار دادند.

شهردار اردبيل دليل تعطيلي پروژه تازه متولد شده کارخانه کمپوست را تحريم برخي دستگاه ها و راکد ماندن آن عنوان کرد و با استقبال گسترده از توليد برق از احداث کارخانه زباله سوز گفت.

بدري با بيان اينکه شرکت سرمايه گذاري آتليه ساوالان اقدام به اجراي اين پروژه خواهد کرد، گفت: توليد حداقل پنج مگاوات برق تا سقف ?? مگا وات برنامه ريزي شده و قرار است با سوزندان زباله ها طي فرايند خاصي برق توليد شود.

شهرداري اردبيل که سالانه نزديک به ??? ميليارد ريال صرف هزينه جمع آوري زباله شهري مي کند، قول تامين روزانه ??? تن زباله به مدت ?? سال را به اين کارخانه داد.

در واقع قول مطرح شده بيش از ظرفيت توليد زباله در اردبيل بود و قرار شد زباله هاي روستايي نيز به عنوان ماده اوليه اين کارخانه مورد مصرف قرار گيرد.

 

زباله سوز  نه تنها از آن تاريخ فعاليت خود را آغاز نکرده بلکه حتي در موضوع تفکيک زباله از مبدا نيز شهرداري اردبيل ناکام مانده است.

خلا يد متولي بازيافت زباله

در حالي که از اين سو شهروندان با فراغ بال و بر اساس يک فرهنگ قديمي پلاستيک و شيشه خود را تفکيک مي کردند، وانت هايي که بر روي آن نوشته شده بود، «طرح تفکيک زباله از مبدا» کم کم از چهره شهر حذف شد.

در واقع شهرداري اردبيل مجري اين طرح را خلا يد کرده بود و در اين ميان نمکي ها به مراتب بيشتر از طرح هاي روي کاغذ آمده در تفکيک زباله نقش ايفا مي کردند.

بدري در اين خصوص به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه متولي اين طرح نه در بخش تفکيک زباله از مبدا و نه بازيافت به تعهدات خود عمل نکرد.

وي افزود: قرار بود زباله هاي تفکيک شده در کارگاه ها خرد شده و بعد از پودر شدن به کارخانه هاي مختلفي از جمله پلاستيک سازي، بازيافت کارتن و کاغذ و کارخانه بازيافت انتقال يابد.

بدري تاکيد دارد که در اردبيل به دليل وجود کارخانه هاي بازيافت کاغذ و پلاستيک سازي زير ساخت تفکيک زباله فراهم است و با اين وجود انتظارات ما از بخش خصوصي محقق نشده است.

وي با اذعان به اينکه پيش از اين نيز تفکيک در سطح شهر از مبادي غير رسمي  انجام مي شد، اضافه کرد: انتظار داشتيم با اين طرح تفکيک زباله از مبدا کاملا اصولي و منظم انجام شده و فرهنگ‌آن جا بيفتد.

سياست هاي شهرداري نامشخص است

تمامي اقدامات مقطعي هر چند در زمان خود توسط شوراي شهر تائيد و تصويب شده و مشخص نيست تا چه زماني در بحث هاي هفتگي شورا رنگ عوض خواهد کرد، موجبات نارضايتي کارشناسان محيط زيست را فراهم ساخته است.

در کنار يک بام و دو هوايي شهروندان اين روزها مديرکل حفاظت از محيط زيست استان از سياست هاي خالي از فکر و متغيير مديريت پسماند ابراز گله مندي مي کند.

هر چند بايد به جاي صرف طرح هاي شهرداري از ناتواني کارگروه مديريت پسماند در ارائه يک طرح جامع و مطالعه شده با نگاهي به تمامي ابعاد و جوانب گفت، اما در عين حال سيد رضا موسوي در تلاش است تفکيک زباله از مبدا را در اين کارگروه به تصويب برساند. طرحي که يک ضرورت قطعي است و کارگروه هنوز نسبت به ثبت آن اقدام نکرده است.

وي بر خلاف شهردار اردبيل سرانه توليد زباله و پراکنش آن را بالا مي داند و براي استناد به اظهارات خود وضعيت اسفناک مراکز گردشگري و زيستگاه ها را مثال مي زند.

موافق زباله سوز نيستيم

وي در خصوص طرح هاي موقت تفکيک زباله در مرکز استان گفت: اين موارد کافي نيست و شهرداري بايد به صورت منسجم و ساماندهي شده نسبت به اين موضوع ورود کند.

مديرکل حفاظت از محيط زيست استان با ابراز گله مندي از سياست هاي موقت شهرداري اردبيل در موضوع مديريت پسماند، اضافه کرد: يک روز طرح احداث کارخانه کمپوست و اخذ عجله اي مجوز از محيط زيست براي آن و روز ديگر زباله سوز عنوان مي شود و هيچ يک به ثمر ننشسته است.

موسوي تاکيد دارد که اجراي هر طرحي بايد با ضوابط محيط زيستي استقرار يابد و خود محيط زيست نسبت به تحقق اين مهم اصرار دارد.

وي با بيان اينکه محيط زيست استان با استقرار کارخانه زباله سوز به صورت قطعي موافقت نکرده است، اضافه کرد: در برخي شهرهاي شمالي به دليل کمبود زمين نياز به زباله سوز است اما در خود اردبيل اجراي اين طرح خروجي ندارد.

مديرکل حفاظت از محيط زيست استان با بيان تجربيات نامطلوب برخي استان ها در بي توجهي به استانداردهاي اجراي زباله سوز، تصريح کرد: در برخي شهرها از تجهيزات چيني استفاده شده که خود موجب آلودگي شده است.

موسوي تاکيد دارد که مسئولان استاني بايد سياست شهر اردبيل را در خصوص مديريت پسماند مشخص کنند و از تکنولوژي هاي مورد تائيد محيط زيست استفاده کنند.

در تائيد اظهارات اين مسئول بايد به معايب زباله سوز اشاره کرد که در وهله اول نيازمند سرمايه گذاري بالا است و در ادامه هزينه هاي نگه داري آن قابل توجه است.

برخي کارشناسان تاکيد دارند که توليد دود و آلودگي هوا از اين دستگاه ها قابل توجه است و نمي توان از زباله سوز براي سوزاندن مواد قابل انفجار استفاده کرد.

هر چند شهرداري اردبيل به دنبال پيگيري اين طرح است اما تاکيدات به ضرورت اجراي برنامه جامع و منسجم اشاره دارد.

مشکلات بازيافت صحيح زباله در مرکز استان در حالي سرگردان طرح هاي مختلف است که در ساير شهرها نيز بازيافت عملا به شکل سنتي و دفن انجام مي شود و در هيچ شهري اجراي ايده هاي جديد محقق نشده است.

گزارش: ونوس بهنود

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 1

  آخرین اخبار
انتقال شهروندان تبريزي به سالن همايش‌هاي بين‌المللي خاوران با اتوبوسهاي ويژه جشنواره موغام
دعوت سپاه عاشورا به تجمع مردم در مقابل ارک تبريز در اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي
سامانه بارشي از امروز وارد آذربايجان شرقي مي‌شود
هوشيار: بازداشتي از مديران شهردار تبريز نداشته ايم
توسعه با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني و تعامل محقق مي‌شود
واژگوني خونين پژو در جاده شبستر - صوفيان
پرونده خاوران تبريز زير ذره‌بين افکار عمومي
بهره‌برداري از 2 پروژه بزرگ فرهنگي به نام شهيدان آل هاشم و مالک رحمتي
زمين چادرملو مناسب کاشت سيب زميني بود!
تقدير وزير ميراث فرهنگي از استاندار آذربايجان شرقي
  پربازدیدترین اخبار
پرونده خاوران تبريز زير ذره‌بين افکار عمومي
زمين چادرملو مناسب کاشت سيب زميني بود!
بهره‌برداري از 2 پروژه بزرگ فرهنگي به نام شهيدان آل هاشم و مالک رحمتي
توسعه با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني و تعامل محقق مي‌شود
هوشيار: بازداشتي از مديران شهردار تبريز نداشته ايم
واژگوني خونين پژو در جاده شبستر - صوفيان
شکايت باشگاه تراکتور در خصوص اتفاقات ورزشگاه يزد
دعوت سپاه عاشورا به تجمع مردم در مقابل ارک تبريز در اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي
سامانه بارشي از امروز وارد آذربايجان شرقي مي‌شود
انتقال شهروندان تبريزي به سالن همايش‌هاي بين‌المللي خاوران با اتوبوسهاي ويژه جشنواره موغام
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.