احرار: مديرکل بهزيستي آذربايجانشرقي با اعلام اينکه 60 کودک به فرزند خواندگي سپرده شده است گفت: 300خانواده در استان پشت نوبت فرزندخواندگي قرار دارند.
فرگل صحاف روز يکشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه اظهار داشت: سازمان بهزيستي با 180 نوع فعاليت در 52 زير گروه فعاليت ميکند که از سازمان حمايتي بودن خارج شده و يک مجموعهي تخصصي با نگاه علمي و تخصصي شده است که ماموريت گستردهاي در ارائهي خدمات توانبخشي، مداخلهگر و پيشگيرانه دارد.
وي افزود: معاونت امور اجتماعي سازمان بهزيستي مسئوليت رسيدگي به امور کودکان و زنان بد سرپرست و بيسرپرست، و توانمند سازي خانوادههاي نيازمند را بر عهده دارد که اکنون 24 خانه کودک و نوجوان با 320 فرزند در آذربايجان شرقي فعاليت ميکنند که 40 ميليارد ريال اعتبارصرف اين مراکز شده است.
صحاف گفت: براي 1607 کودک و نوجوان امدادگير اعتبار 20 ميليارد ريال و 25 کودک و نوجوان هدايت شده به زندگي مستقل اعتباري بالغ بر هفت ميليارد ريال هزينه شده و 60 کودک نيز به فرزند خواندگي واگذار شده است که از سال 1399 سامانه فرزند خواندگي ايجاد و تمامي متقاضيان از طريق ثبت نام، درخواست خود را ثبت ميکنند.
وي يادآور شد: 21 هزار و 562 نفر زنان سرپرست خانوار با اعتبار 71 ميليارد ريال و 918 زن با اعتبار سه ميليارد ريال نيز آمادهسازي شغلي شدهاند و براي 1760 نفر نيز لوازم ضروري زندگي تأمين شده است.
وي اضافه کرد: براي 629 زن سرپرست خانوار وام بلاعوض اعطا شده و 966 زن و دختر تحت پوشش طرح بومي اجتماعي، روستايي و عشايري قرار گرفتند همچنين 1570 زن سرپرست خانوار توانمند شدهاند.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي همچنين گفت: 17 مرکز اورژانس اجتماعي با 36 مرکز دولتي و غيردولتي در آذربايجان شرقي فعاليت ميکند که خط 123 نيز ارائه دهندهي خدمات سيار اورژانس اجتماعي است.
وي در خصوص معاونت توانبخشي اظهار کرد: معاونت بعدي امور توانبخشي است که اقدامات هدفمندي در راستاي غايي سازي شخص معلول به سطح نهايي توانايي علمي، جسمي و روحي تلاش ميکند و با دارا بودن سه گروه امور توانبخشي و مراقبتي بيماران رواني مزمن، امور توانبخشي و مراقبتي سالمندان و امور توانبخشي و مراقبتي افراد داراي معلوليت هوشي رشدي(ذهني) و جسمي حرکتي در راستاي سياستهاي راهبردي سازمان فعاليت ميکند.
وي ادامه داد: 87مرکز روزانه توانبخشي در کنار تأمين وسايل کمک توانبخشي که سال گذشته 28 هزار و 68 وسيله تهيه کرده بودند، فعاليت ميکنند و 700 مورد نيز خدمات توانپزشکي و دندان پزشکي تهيه شده و 620 مورد نيز هزينههاي آرتروز و پروتز تامين شده است.
صحاف افزود: 45 مرکز توانبخشي مراقبتي با 2262 نفر خدمت گيرنده در استان داريم که مراکز ويزيت دهندهي ما ?? مورد بوده و در منزل خدمات ارائه ميدهند همچنين از مهمترين برنامههاي بهزيستي، تشکيل پرونده براي معلولين است که سال گذشته 6898پرونده در کميسيونهاي پزشکي ارجاع شدند و 200 پرونده معافيت سربازي با شرايط ويژه و 24 مورد اعطاي پلاک خورد ويژهي معلولين نيز تکميل شده است.
وي در ادامه بيان کرد: 28 هزار نفر تحت پوشش بهزيستي آذربايجان شرقي هستند که 0/08 درصد کل جمعيت استان را در برميگيرد و تاکنون 663 مورد مناسب سازي منازل و 52 مورد مناسب سازي خودرو انجام شده است.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي در ارتباط با معاونت پيشگيري نيز خاطرنشان کرد: معاونت امور پيشگيري از سال 1375در چهار دفتر تخصصي پيشگيري از معلوليت، اعتياد، آسيبهاي اجتماعي و مشکلات خانوادگي تشکيل شده است که سال گذشته در زمينهي تنبلي از چشم 144 هزار و 751مورد غربالگري انجام و 51 هزار و 896 مورد نيز غربالگري شنوايي انجام شده است.
وي در تشريح اقدامات مسکن ادارهکل بهزيستي استان، ادامه داد: يکي ديگر از وظايف سازمان بهزيستي در زمينهي تامين مسکن است که وظايفي چون پرداخت کمک هزينه احداث و خريد مسکن به مددجويان داراي پروانه ساختماني و يا سند مالکيت، کمک به تامين مسـکن معلولين سـرپرست خانوار داراي شدت معلوليت خيلي شديد و شديد و زنان سرپرست خانوار جزء سه دهک آخر درآمدي با مشارکت قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء، کمک به تامين مسـکن خانوارهاي داراي حداقل دو عضو معلول با مشارکت بنياد مستضـعفان، بنياد مسـکن، سـتاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) و سازمان ملي زمين و مسکن، کمک به تامين مسکن خانوارهاي روستايي تحت پوشش با مشارکت بنياد مسکن انقلاب اسلامي و کمک به تامين مسکن خانوار داراي ايتام با مشارکت بنياد مسکن، صندوق توسعه ملي و سازمان برنامه و بودجه را بر عهده دارد.
وي افزود: تاکنون 7506 مسکن با اعتبار 850ميليارد ريال، 743مورد وام وديعه مسکن و 1700 ميليارد ريال در زمينهي مشارکتهاي مردمي بهزيستي استان خدمات ارائه داده است.
صحاف با اشاره به مراکز پيشگيري از مواد مخدر، گفت: 76مرکز پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر در آذربايجان شرقي راهاندازي شده است که کارگاههاي اشتغال براي آنها نيز تدوين شده و تاکنون بالغ بر 146ميليارد ريال تسهيلات در نظر گرفته شده است.
وي در خصوص مراکز ماده 16 اظهار کرد: ساختمان مرکز ماده 16 ساخته شده است اما تامين مجوز آن بر عهدهي شوراي مبارزه با مواد مخدر کشور است و بقيهي دستگاهها عضو اين شورا هستند؛ بنابراين مجوز اصلي و اعتبارات را شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بايد تأمين کند.
وي در خصوص اعتبار اختصاص يافته به اداره کل بهزيستي استان اضافه کرد: اعتبارات کل سازمان بهزيستي آذربايجان شرقي کمتر از مشارکت مردمي بوده و 165ميليارد تومان است که تقريباً با مشارکتهاي مردمي برابري ميکند.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي با اشاره به خانوادههاي در انتظار پذيرش فرزند، يادآور شد: 300 خانواده در نوبت پذيرش فرزند خواندگي هستند که اکثريت خانوادهها متقاضي کودکان زير يک سال ميباشند.
وي همچنين در رابطه با اقدامات بهزيستي در پيشگيري از طلاق گفت: سازمان بهزيستي، قسمتي از پيشگيري طلاق است و تنها طلاقهاي توافقي به ما اعلام ميشود و متولي اصلي آن دادگستري است؛ در زمينهي کودکان کار و خياباني نيز آييننامهي ساماندهي آن سال 1384تدوين و براي 12 الي 17 ارگان وظيفه تعيين شده است و سازمان بهزيستي بعد از پذيرش کودکان امورات خود را آغاز ميکند البته پيش از آن نيز بايد اقدامات بسياري انجام دهد.
وي با تاکيد بر کودکان کار، اضافه کرد: پذيرش کودکان کار و آموزش خانوادههاي آنها بر عهدهي سازمان بهزيستي است که از اشتغال اين خانوادهها حمايت ميکند البته ارگانهاي مختلف نيز بايد با بهزيستي همکاري کنند.
صحاف خاطرنشان کرد: دو درصد جمعيت استان معلول هستند و در سال 1400 ، شش مورد و امسال نيز يک مورد کودک سر راهي شناسايي شد که پنج مورد آنها پسر و دو مورد آنها دختر بودند.
وي در خصوص مراکز مشاوره ادارهکل بهزيستي تاکيد کرد: از ابتداي شيوع ويروس کرونا، سامانهاي را راهاندازي کرديم که تمام عموم مردم مراجعه و اگر علائمي ديده شود، ميتوانند با خط 1480 تماس گرفته و در ميان بگذارند و مشاوره بگيرند