معاون امور عمراني استاندار آذربايجانشرقي گفت: براي جلوگيري از وخيمتر شدن وضعيت درياچه اروميه، انجام اقدامات دراز مدت و برنامهريزي مناسب ضروري است.
جواد رحمتي در نشست بررسي آخرين وضعيت درياچه اروميه افزود: کارهاي سخت افزاري از جمله انتقال آب از سد کاني سيب و طرحهاي کنترل سيلاب و انتقال فاضلاب شهر تبريز در جلوگيري از خشک شدن درياچه اروميه مؤثر خواهد شد.
وي گفت: در کنار طرحهاي عمراني بايد کارهاي نرم افزاري و فرهنگي و همچنين تغيير الگوي کشت و استفاده از مشارکت جوامع محلي مورد توجه جدي قرار گيرد تا در آينده با کاهش سطح درياچه از ايجاد ريز گردها و فجايع زيست محيطي جلوگيري کرد.
در اين نشست مديران و کارشناسان بخش آب، کشاورزي و محيط زيست و هواشناسي به بيان گزارشي از اقدامات صورت گرفته براي کمک به احياي درياچه اروميه ارائه شد و حجم بارندگي در حوضه آبريز درياچه اروميه بيش از ??? ميلي مترمکعب بر آورد شده که نسبت به دراز مدت کاهش 47درصدي و نسبت به سال گذشته افزايش 26درصدي دارد.
درياچه اروميه به عنوان يکي از پنج درياچه شور بزرگ جهان، به دليل خشکساليهاي مداوم، استفاده بي رويه از منابع آبي زيرزميني و ساخت بي رويه سد در حوضه آبريز آن، از دهه 1380شمسي با مشکل خشکي مواجه است.
با توجه به وضعيت بارندگيهاي کشور پيش بيني ميشود که در صورت ادامه روند فعلي بخش جنوبي درياچه اروميه تا پايان تابستان امسال به طور کامل خشک شود.
در دولت قبلي ستادي براي احياي درياچه اروميه تشکيل شد که گفته ميشود 15هزار ميليارد تومان اعتبار گرفته و اما اقدام کافي براي نجات درياچه انجام نداده است؛ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي روز گذشته با 181رأي مثبت با تحقيق و تفحص از ستاد احياي درياچه اروميه موافقت کردند.