احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه در سطح بيش از 70 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان سامانه هاي نوين آبياري اجرا شده است، اعلام کرد: هم اکنون در 6300 هکتار از اراضي حوضه درياچه اروميه سامانه هاي نوين آبياري در حال اجراست.
، اکبر فتحي در جلسه کارگروه آبوخاک استان گفت: ما در تلاش هستيم تا اجراي سامانههاي نوين آبياري را در استان به نحو احسن پيش ببريم، به همين منظور نه تنها بايد طرح هاي در دست اجرا را به اتمام برسانيم بلکه بايد براي ايجاد تقاضاي جديد هم کوشش کنيم.
وي با اشاره به لزوم افزايش سطح اجراي سامانههاي نوين آبياري در سالجاري افزود: ما پرونده به پرونده به بررسي موانع طرحهاي سامانههاي نوين آبياري ميپردازيم تا موانع را برطرف کنيم و در صورتيکه مانع غيرقانوني وجود داشت، اقدام قانوني در برابر عواملي که در اجراي طرح اختلال ايجاد ميکنند انجام مي دهيم.
فتحي به نقش نظارتي سازمان جهاد کشاورزي استان بر اجراي سامانههاي نوين آبياري نيز تأکيد کرد و افزود: چنانچه کارفرما، پيمانکار و يا بهره برداران در تأمين منابع مشکل و مسئلهاي داشته باشد آن را حل ميکنيم.
وي با بيان اينکه استفاده از روشهاي نوين آبياري، بهرهوري آب را چندين برابر نسبت به روشهاي سنتي افزايش ميدهد، گفت: ما براي تشويق بهره برداران جهت استفاده از اين سامانههاي نوين آبياري حمايتهاي لازم را از آنها انجام ميدهيم.
يادآور شد: ما در راستاي استفاده بهينه از منابع آبي وظيفه داريم و بايد با کشاورزان در زمينه اجراي طرحهاي نوين آبياري همراهي داشته باشيم و اگر نياز باشد بايد خودمان به سراغ کشاورزان برويم و مزيتهاي آن را ارائه کنيم تا با توجه به منابع محدود اين طرحها عملي شود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي اضافه کرد: براي ايجاد درخواست جديد براي سامانههاي نوين آبياري در سال 1401 ، از تمامي امکانات، ظرفيت مروجان و ادارات جهاد کشاورزي شهرستانها بهره گرفته ميشود چراکه اين سامانهها در راستاي حفظ منافع کشورمان است و در اين خصوص مسئوليت فني، رسالت سازماني و مسئوليت اجتماعي به عهده داريم.
فتحي به نقش سامانههاي نوين آبياري در ايجاد امنيت غذايي و بهينهسازي مصرف آب کشاورزي تأکيد کرد و گفت: اگر از سامانههاي نوين آبياري استفاده نشود طي 4 تا 5 سال آينده در ارتباط با منابع با مشکل مواجه ميشويم از اين رو در اين خصوص طبق دستورالعملهاي سامانههاي نوين آبياري که تدوينشده است پيش ميرويم و تلاش ميکنيم تا در اين زمينه تسهيل گري لازم را انجام دهيم.
وي همچنين اضافه کرد: انجمنهاي موجود در زمينه آبياري بايد در راستاي تسهيل گري، کمک حال سازمان جهادکشاورزي باشند و براي ايجاد درخواستهاي جديد بيشتر از ظرفيتهاي آنها بهره گرفته شود.
حوضه آبريز درياچه اروميه واقع در شمال غرب ايران ، مساحتي افزون بر 51 هزار و 876 کيلومتر مربع دارد.
اين حوضه با داشتن دشت هايي مانند دشت تبريز، اروميه، مراغه، مهاباد، مياندوآب، نقده، سلماس، پيرانشهر، آذرشهر و اشنويه، يکي از کانون هاي ارزشمند فعاليت کشاورزي و دامداري درايران به شمار مي رود.
160 هزار هکتار از اراضي واقع در حوزه آبريز درياچه اروميه قابليت تجهيز به سامانه هاي نوين آبياري را دارد.
درياچه اروميه ، بزرگترين درياچه داخلي ايران و دومين درياچه آب شور جهان است. آب اين درياچه بسيار شور است و از رودخانه هاي زرينه رود، سيمينه رود، گدار، باراندوز، شهرچاي، نازلو و زولا تغذيه مي شود.