احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز، علائم، راههاي انتقال و پيشگيري از بيماري وبا را تشريح کرد.
دکتر سيمين خياط زاده در خصوص بيماري وبا اظهار کرد: وبا يک بيماري عفوني است و همانگونه که ميدانيم، عامل ميکروبي يا ويروسي سبب انتقال بيماري ميشود و اگر چنين عاملي باشد، واگيردار است؛ بنابراين وبا هم واگيردار است.
وي ادامه داد: باکتري ويبريو کلرا عامل بيماري وبا بوده و از آب، غذا و دستهاي آلوده فرد بيمار منتقل ميشود بهويژه عدم دفع بهداشتي فاضلابها نيز سبب انتقال بيماري ميشود.
وي افزود: به دليل انتشار اين بيماري در کشورهاي همسايه، نگراني در کشور ما بوجود آمده است چراکه در کشورهاي افغانستان و عراق منتشر شده و به دليل رفت و آمدي که داريم، امکان انتقال آن وجود دارد.
خياط زاده خاطرنشان کرد: اسهال و استفراغ و اسهال انفجاري و سريع که حتي آب هم از بدن خارج ميشود، از علائم بيماري هستند و استفراغي که شديد باشد، بدن را با کمبود مايعات مواجه کرده و حيات فرد به خطر ميافتد.
وي يادآور شد: مدفوع آبکي که بوي ماهي گنديده دارد، علائم اصلي بيماري است اما يکي از مواردي است که صد در صد ضرورت ندارد؛ بنابراين تمامي افراد بالاي دو سال که علائم اسهال و استفراغ دارند، بايد آزمايش دهند تا از ابتلاي آنها مطمئن شويم.
وي در ادامه بيان کرد: اگر در فردي اين بيماري ديده شود، به سرعت منقل شده و منتشر ميشود و براي افراد کم سن و داراي بيماري زمينهاي خطرآفرين است.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز اضافه کرد: رعايت پروتکلهاي بهداشتي، عدم استفاده از آب آلوده، غذاي آلوده، دفع بهداشتي فاضلاب و شستن دستها بعد استفاده از سرويس بهداشتي، راههاي پيشگيري از ابتلاي به وبا هستند.
وي متذکر شد: اگر به آب سالم دسترسي نداريد، بايد حتماً آن را جوشانده و سپس بنوشيد و از غذاي مانده استفاده نکنيد و بعد از سرويس بهداشتي نيز حتما دستها را بشوييد.
وي در پايان تاکيد کرد: مناطقي که دفع فاضلاب بهداشتي نبوده، اجازه ندهيد کودکان دست خود را به آن بزنند که اگر اين آب آلوده به سبزيجات هم برسد، آلوده خواهند شد؛ لذا حتماً بشوييد و سپس مصرف کنيد.