احرار: رييس کل دادگستري آذربايجان شرقي گفت: اداره کل پزشکي قانوني استان کمبودهاي قابل توجهي دارد که با اتکا به بودجههاي استاني نميتوان آنها را برطرف کرد.
موسي خليل اللهي روز پنجشنبه در مراسم تکريم و معارفه مديرکل پزشکي قانوني آذربايجان شرقي ادامه داد: در حال حاضر اداره کل پزشکي قانوني استان در ساختماني استيجاري با شرايط نامناسب به مردم ارائه خدمت مي کند در حالي که شرايط اين ساختمان به هيچ وجه در شأن همکاران پزشکي قانوني که بايد از حداقل ها برخوردار باشند، نيست.
وي ادامه داد: پزشکي قانوني با مشکل کمبود تالار تشريح نيز مواجه است و مردم ناچار هستند اجساد را براي صدور جواز دفن به تبريز منتقل کنند در حالي که بايد در شهرستان هاي بزرگ استان تالارهاي تشريح ايجاد شود.
وي با تاکيد بر اينکه پزشکي قانوني تبريز به شدت با کمبود نيرو و فضاي فيزيکي مواجه است، افزود: شهر تبريز شهري گسترده با جمعيت بالاست و به همين دليل در اين شهرستان به چندين مرکز معاينات پزشکي قانوني نياز داريم که اميدواريم با حمايت هاي هرچه بيشتر سازمان پزشکي قانوني و دستگاه هاي مسئول در استان اين مشکل را برطرف کنيم.
رييس کل دادگستري آذربايجان شرقي با اشاره به فعاليت ها و نقش پزشکي قانوني در تامين عدالت و تعيين تکليف پرونده هاي قضايي، اظهار داشت: يکي از طرح هاي خوب اجرا شده توسط پزشکي قانوني طرح دادپزشک است که از ارجاع غيرضروري اجساد به پزشکي قانوني جلوگيري مي کند زيرا در بسياري موارد ارجاع غيرضروري اجساد از بيمارستان به پزشکي قانوني علاوه بر داشتن هزينه هاي بالا وقت زيادي نيز از مردم مي گيرد.
وي اظهار کرد: فعاليت دادپزشک به نفع مردم است و تقويت هرچه بيشتر و احياي جدي آن مي تواند از اطاله صدور جواز دفن و ارسال غير ضروري اجساد به پزشکي قانوني جلوگيري کند.
دادپزشکان از ارجاع غيرضرور اجساد به سالن هاي تشريح جلوگيري مي کنند
معاون آموزشي و پژوهشي سازمان پزشکي قانوني کشور هم با تاکيد بر لزوم تسهيل دسترسي به خدمات پزشکي قانوني، گفت: در سال گذشته 37 هزار گواهي فوت توسط دادپزشکان در سراسر کشور صادر و ضمن تسريع در خدمت رساني به مردم، از ارجاع غيرضروري اجساد به سالنهاي تشريح جلوگيري شد.
اميرحسين مهدوي افزود: زماني که خانواده اي عزيزي را از دست مي دهد نبايد علاوه بر ناراحتي از دست دادن آن عزيز گرفتار تشريفات اداري و طولاني شدن روند صدور جواز دفن شود و دادپزشکي نيز با همين هدف و جهت جلوگيري از ارجاع غيرضروري اجساد به سالنهاي تشريح ايجاد شده است.
وي در خصوص نيازها و کمبودهاي پزشکي قانوني آذربايجان شرقي نيز گفت: استان آذربايجان شرقي از بهترين نيروهاي تخصصي و تجهيزات بهره مند است اما نگهداشت اين نيرو و تجهيزات و تامين مواد مصرفي مورد نياز آن، هزينه هاي هنگفتي به همراه دارد و با توجه به شرايط فعلي، تامين اعتبارات نيازمند حمايت هاي بيشتر از سوي دستگاههاي استاني است.
وي خاطرنشان کرد: مواد مصرفي و تجهيزات مورد استفاده پزشکي قانوني بسيار هزينه بر است و هر چند با وجود تحريم ها بخشي از اين مواد در داخل توليد و ارائه ميشود، اما همين توليدات داخلي نيز هزينههاي بالايي به همراه دارد و به همين دليل نيازمند حمايت هاي بيشتر در تامين اين مواد مصرفي هستيم.
معاون سازمان سازمان پزشکي قانوني با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي يکي از استان هاي قطب پزشکي قانوني در کشور محسوب ميشود ادامه داد: در کشور هشت استان قطب پزشکي قانوني داريم که آذربايجان شرقي هم يکي از آنهاست و اين نشان دهنده جايگاه ويژه و توسعه و پيشرفت پزشکي قانوني استان است.
در اين مراسم با قدرداني از خدمات علي صفايي فرد، مهرداد ستاره به عنوان مديرکل جديد پزشکي قانوني آذربايجان شرقي معرفي شد.