معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اردبيل گفت: 10 بيمار مشکوک به ابتلاي تب کريمه کنگو در استان اردبيل بستري شده اند که از اين تعداد ابتلاي قطعي 7 بيمار تاييد شده است.
با اشاره به افزايش تعداد بيماران مبتلا به تب کريمه کنگو در استان اردبيل اظهار کرد: در حال حاضر 10 بيمار به دليل ابتلاء به بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو در استان بستري بوده که از اين تعداد 7 بيمار قطعي و 3 بيمار محتمل هستند.
وي با تاکيد بر رعايت نکات لازم براي پيشگيري از ابتلاء به اين بيماري افزود: تب کريمه کنگو يک بيماري مشترک بين انسان و حيوان است که همه ساله با شروع فصل گرما و فعاليت کنهها در کشور و اکثراً در افرادي که در معرض تماس با دام، خون و ترشحات حيوان آلوده قرار ميگيرند و يا افرادي که توسط کنه مورد گزش قرار ميگيرند، مشاهده ميشود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اردبيل بيان کرد: يکي از روشهاي انتقال اين بيماري، گزش با کنه هيالوما است که در صورت مشاهده، نبايد اين کنهها با دست له شوند.
جعفرزاده تصريح کرد: خريد گوشت بايد از قصابيهاي معتبر صورت گرفته و بايد از خريد و استفاده از گوشتهايي که در کنار جادهها، کشتار و عرضه ميشوند و همچنين ذبح دام در منزل، جداً خودداري کرد.
وي با اشاره به اينکه انجماد گوشت سبب از بين رفتن ويروس CCHF نميشود، هشدار داد: گوشتهاي مشکوک بايد به مدت 24 ساعت و جگر، کليه و قلب به مدت 48 ساعت در دماي 2 تا 4 درجه يخچال نگهداري شده و بلافاصله از مصرف گوشتهاي تازه خودداري شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اردبيل تاکيد کرد: از عموم هم استانيهاي عزيز درخواست ميشود در صورت بروز علائم اوليه سرماخوردگي شامل تب، لرز، آبريزش از بيني، درد بدن و يا مشاهده خونريزي غير عادي متعاقب تماس با دام و يا گزش کنه، بلافاصله به نزديکترين مرکز بهداشتي درماني مراجعه نمايند.