احرار: معاون محيط طبيعي محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به وضعيت بحراني آرتميا در درياچه اروميه گفت: در حال حاضر به دليل وضعيت درياچه اروميه آرتميا از بين رفته و زادآوري آن متوقف شده است.
به گزارش احرار به نقل از مهر حجت جباري با اشاره به اينکه قدرت تحمل و زادآوري آرتميا شوري 240 گرم بر ليتر است، افزود: هم اکنون غلظت شوري آب درياچه اروميه به بيش از 400 گرم بر ليتر رسيده و عملاً آرتميا در اين شرايط از بين رفته است.
امسال به دليل شرايط فوق بحراني درياچه اروميه ديگر آرتميا قادر به زندگي در شرايط فعلي نيستوي با اشاره به زادآوري و توليد سيست آرتميا عنوان کرد: امسال به دليل شرايط فوق بحراني درياچه اروميه ديگر آرتميا قادر به زندگي در شرايط فعلي نيست و جمعيت آن با تهديد جدي مواجه شده و در سال جاري اميدي به زادآورري و حيات آرتميا وجود ندارد.
جباري با بيان اينکه در شرايط پرآبي درياچه اروميه آرتميا 5 الي 6 ماه در درياچه به حيات خود ادامه ميداد و زادآوري ميکرد، افزود: امروز شرايط موجب شده مدت حضور آرتميا به نهايت دوماه محدود شده و به دليل غلظت بالاي نمک امسال آرتميا قادر به ادامه حيات نيست بايد منتظر باشيم سال آينده با بهبود نسبي درياچه وضعيت آرتميا نيز بهبود يابد.
جزاير جنوب درياچه اروميه به خشکي متصل شدند
معاون محيط طبيعي حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي خاطرنشان کرد: وضعيت فعلي درياچه اروميه نه تنها تهديدي بر آرتميا است بلکه موجب شده جزاير به خصوص در بخش جنوبي به خشکي متصل شوند که اين وضعيت در دو هفته آينده بحرانيتر ميشود.
جباري با بيان اينکه به دليل اتصال جزاير درياچه اروميه به خشکي احتمال خروج حيات وحش ساکن در جزاير نيز افزايش مييابد، گفت: در اين راستا حضور نيروهاي محيط بان براي حفاظت از حيات وحش در سواحل پارک ملي درياچه اروميه و نيز شهرستان هاي حاشيه درياچه اروميه افزايش يافته است.
وي با بيان اينکه درياچه اروميه داراي 102 جزيره است، عنوان کرد: از اين جزاير 4 جزيره اسپير، آرزو، اشک و کبودان از جزاير مهم به شمار ميرود نيز جزاير 9 گانه که محل تخم گذاري پرندگان محسوب ميشوند که به دليل خشکي درياچه اروميه در شرايط مناسبي قرار ندارند و جمعيت پرندگان کاهش يافته است.
وضعيت فعلي درياچه اروميه نه تنها تهديدي بر آرتميا است بلکه موجب شده جزاير به خصوص در بخش جنوبي به خشکي متصل شوند که اين وضعيت در دو هفته آينده بحرانيتر ميشودوي در خصوص تأمين آب و علوفه براي حيات وحش ساکن در جزاير درياچه اروميه گفت: هم اکنون ذخيره آب و علوفه به اندازه کافي در جزاير وجود دارد و تلاش ميشود حيات و حش در اين زمينه مشکلي نداشته باشند.
آرتميا غذاي اصلي ميگو، ماهيان دريايي، ماهيهاي زينتي و ماهيان خاوياري در مرحله اوليه رشد است و در مرحله لارو يا همان نوزاد، اين موجودات براي رشد به آرتميا نياز دارند به نحوي که اگر امروز آرتميا از سيستم تغذيه آبزيان حذف شود، صنعت آبزيپروري با مشکل مواجه و از بين خواهد رفت.
اين ماده غذايي باعث افزايش ايمني و بقاي لارو آبزيان ميشود و در تغذيه مرحله پست لارو ميگو جايگزيني ندارد و سالانه ?? تن سيست آرتميا که نياز صنعت شيلات به آن است، وارد کشور شده و براي هر کيلوگرم آن 80 تا 100 دلار هزينه ميشود.