احرار: معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از افزايش 56?6 درصدي قيمت خريد تضميني کلزا خبر داد
علي رخ افروز در جشن برداشت و کل گيري محصول کلزا در روستاي ساتلو شهرستان تبريز گفت: بر اساس مصوبه شوراي قيمتگذاري محصولات کشاورزي، براي کلزاکاراني که محصول خود را به مراکز خريد دولتي تحويل بدهند، قيمت 23 هزار تومان تعيين شده است.
وي افزود: قيمت خريد تضميني کلزا اخيراً از 15 هزار تومان به 23 هزار تومان افزايش يافت، اين تصميم در پي اجراي طرح مردمي سازي يارانه انجام ميشود که کشاورزان با انگيزه بيشتري کشت خود را در سال آينده آغاز کنند.
وي ادامه داد: از آنجايي که برداشت گندم در هر هکتار تقريبا دو برابر کلزا است، قيمت کلزا نيز معمولا دو برابر گندم تعيين ميشود تا تعادل ايجاد شود، از همين رو و با توجه به اينکه قيمت خريد تضميني گندم 11 هزار و 500 تومان است قيمت کلزا نيز حدود دو برابر اين رقم، يعني 23 هزار تومان تعيين شده است.
رخ افروز از کشت دو هزار و 300 هکتار دانه هاي روغني کلزا در استان در سال زراعي جاري خبر داد و اضافه کرد: پيش بيني مي شود در حدود 4 هزار تُن برداشت کلزا داشته باشيم.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي هدف از برگزاري مراسم جشن برداشت کلزا را توجه به ميزان عملکرد مزرعه کلزا نسبت به متوسط عملکرد بيان کرد و افزود: ما بايد دلايل افزايش و يا کاهش عملکرد محصولات را بررسي کنيم تا بتوانيم براي سال هاي آينده برنامه ريزي اصولي داشته باشيم.
رخ افزوز با اشاره به اينکه برنامه هايي براي استفاده بهينه از آب، خاک، نيروي انساني به خصوص در حوزه درياچه اورميه از سوي وزارتخانه ابلاغ شده است تاکيد کرد: در منطقه ما يونجه که محصولي با نياز آبي بالاست زياد کاشت مي شود امسال با توجه به کاشت محصول سورگوم که محصولي کم آب بر با عملکرد بالاست مي تواند جايگزين کشت يونجه شود و اين نيازمند فعاليت هاي ترويجي است تا بهره برداران با اين محصول جديد آشنا شده و آن را کشت کنند.
وي به استفاده از طرح هايي که داراي توجيه فني و اقتصادي هستند تاکيد کرد و افزود: ما بايد شرايط را فراهم کنيم تا کشاورزان از کاشت محصولات به سود دست يابند تا رغبت لازم براي کاشت را داشته باشند.
مدير جهادکشاورزي شهرستان تبريز نيز در اين مراسم گفت: شهرستان تبريز در کاشت کلزا مقام اول را در سطح آذربايجان شرقي به خود اختصاص داده است.
ابراهيم فرقاني با اشاره به اينکه سطح زير کشت کلزا در استان دو هزار و 300 هکتار است افزود: از اين ميزان يک هزار و 153 هکتار آن مربوط به شهرستان تبريز است.
وي ادامه داد: ما براي خودکفايي در زمينه کلزا برنامه ريزي کرده ايم و مروج هاي ما تلاش خواهند کرد تا سطح زير کشت را در منطقه افزايش دهيم.
فرقاني اضافه کرد: در روستاي ساتلو، شرکت آذرنگين داراي 250 هکتار اراضي کشاورزي است که 50 هکتار آن را به کشت کلزا اختصاص داده است.
امام جمعه خسروشاه نيز در اين مراسم به حديثي از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: طبق اين حديث کشاورزان گنجينه مردمي هستند که در جامعه زندگي مي کنند.
حجت الاسلام باقرنژاد افزود: کشاورزي بهترين و پاکيزه ترين شغل است. از زحمت و سرمايه کشاورزان کل جامعه بهره مي برند و ما بايد قدردان کشاورزان عزيز باشيم چرا که اين ها از لحاظ مقام در بهترين مقام قرار دارند کشورهايي که به زراعت اهميت داده اند موفق هستند.
معاون برنامه ريزي فرماندار تبريز نيز در اين مراسم گفت: ما به برکت اين نظام در گندم يا ساير محصولات کشاورزي به خودکفايي رسيده ايم و اين به برکت وجود مسئولان دلسوز نظام است.
قرباني با اشاره به اينکه دشمنان نمي خواهند با به خودکفايي برسيم افزود: براي به خودکفايي رسيدن بايد در راس امور مسئول دلسوز باشد، طبق فرمايشات مقام معظم رهبري بايد مسئولي باشد که واقعا جهادي باشد.