1401/04/12 - 18 : 43
کد خبر: 26100
فعاليت 30 مرکز تحقيقاتي پزشکي و دارويي در دانشگاه علوم پزشکي تبريز
احرار: معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز از فعاليت 30 مرکز تحقيقاتي در زمينه‌ها و رشته‌هاي مختلف پزشکي و داروئي در دانشگاه علوم پزشکي تبريز خبر داد.

به گزارش احرار به نقل از ايسنا، پرويز شهابي در گفت‌وگويي، با بيان اين مطلب، اظهار کرد: فعاليت اين تعداد مرکز تحقيقاتي در تبريز، نشان از توانمندي‌هاي علمي و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز بوده و هم‌چنين به تازگي هم مجوز فعاليت دو مرکز ديگر نيز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اخذ شده است که به زودي فعاليت‌هاي خود را شروع خواهند کرد.

وي ادامه داد: مرکز تحقيقات زيست پزشکي از جمله مراکز مهم معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز است که در زمينه‌هاي ريزفناوري داروئي، بيوتکنولوژي، علوم تعذيه، پزشکي مولکولي و آناليز داروئي فعال بوده و سالانه تعدادي مقالات علمي و تحقيقات علمي توسط دانشمندان اين مراکز ارائه مي‌شود.

وي افزود: مرکز تحقيقات باليني از ديگر مراکز مهم تحقيقاتي دانشگاه است که در زمينه‌هاي گوارش و کبد، سل و بيماري‌هاي ريوي، عفوني و گرمسيري، قلب و عروق، بيماري‌هاي بافت همبند، کليه، غدد درون ريز، سلامت کودکان، باروري زنان و لثه و دندان فعاليت مي‌کند.

شهابي در ارتباط با مرکز تحقيقات سلامت دانشگاه، خاطرنشان کرد: مرکز تحقيقات سلامت شامل مديريت خدمات بهداشتي و درماني، پيشگيري از آسيب‌هاي حوادث جاده‌اي، عوامل اجتماعي و موثر بر سلامت، آموزش علوم پزشکي، محيط زيست، امنيتي غذا و دارو، پزشکي مبتني‌بر شواهد و فلسفه و تاريخ پزشکي از ديگر مراکز تحقيقاتي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز است که مرکز تحقيقات سالمندي اين مجموعه نيز از مدت‌ها پيش فعال شده و در حوزه‌ي طب فيزيکي و روان بخشي، روان پزشکي و علوم رفتاري و تحقيقات علوم اعصاب دستاوردهاي بسيار مهمي داشته است.

وي اضافه کرد: مرکز تحقيقات سلول‌هاي بنيادي نيز از زيرمجموعه ‌هاي بسيار مهم و تاثيرگذار معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز است که در حوزه‌ي پزشکي بازساختي، هماتولوژِي، انکولوژي و ايمونولوژي فعايلت‌هاي چشمگيري دارد.

وي، اخذ مجوز فعاليت پارک علم و فناوري معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز خبر داد و افزود: اين مرکز در منطقه توانيز در زميني به مساحت ???? مترمربع و در منطقه ساري زمي به مساحت ?? هزار مترمربع ساخته مي‌شود که تلاش مي‌کنيم فاز اول آن امسال به پايان رسيده و آماده بهره برداري شود.

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز افزود: اعتبار مورد نياز براي پارک علمي و فناوري دانشگاه علوم پزشکي حدود ?? ميليارد ريال است که در جريان سفر رياست جمهوري مطرح شده بود.

وي يادآور شد: ساخت و تجهيز اتاق‌هاي پاک براي اجراي تحقيقات مختلف داروئي و پزشکي را از ديگر برنامه‌هاي اين معاونت براي توسعه پژوهش‌هاي علمي بيان کرد که در توليد دارو کاربرد بسيار مهمي دارد.

وي گفت: فعاليت شرکت‌هاي دانش بنيان در اين مرکز چندين حسن دارد؛ شرکت‌هايي که در مرکز مستقر شوند تا پنج سال از ماليات معاف و تسهيلات به آنها تعلق مي‌گيرد و در اخذ مجوزات لازم نيز به آنها کمک مي‌کنيم.

شهابي متذکر شد: اگر شرايط مهيا باشد، رشد آينده دانشگاه‌ها از شرکت‌هاي دانش بنيان خواهد بود و بسترهاي لازم تکنولوژي بايد فراهم شود که دانشگاه‌هاي بسياري به اين زمينه ورود کرده‌اند و درآمد اصلي آنها از اين منبع است.

وي اضافه کرد: تاريخ مصرف دانشگاه نسل سوم تمام شده و نسل پنجم و چهارم مطرح است که صرفاً با آموزش و پژوهش نمي‌توان به جايي رسيد و بايد امکان ايجاد شغل را هم به دانشجويان آموخت چراکه راه نجات کشور از شرکت‌هاي دانش بنيان است.

وي در رابطه با چالش‌هاي حوزه‌ي دانش بنيان نيز ادامه داد: يک سري از قوانين بايد اصلاح شوند براي نمونه اعضاي هيأت علمي اين امکان را ندارند که شرکتي را تاسيس کنند و يا سهم آنها بايد کمتر باشد که اين درست نيست و انگيزه‌ي آنها را از بين مي‌برد.

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز بيان کرد: بايد برنامه کلان استراتژيکي براي دانشگاه‌ها با همکاري معاونت‌هاي مختلف تدوين شود و يک سري از تحقيقات، توليد محور شوند و صرفاً از پژوهش بنيادين خارج شويم.

وي يادآور شد: بايد مشکلات کشور را شناسايي و بر اساس آن تحقيقات خود را اجرا و به محصول رساند که نمونه‌ي آن، توليد ماسک، اکسيژن ساز و ونتيلاتور در زمان شيوع ويروس کرونا بود که دست خود را به سوي کشورهاي ديگر دراز نکرده و مشکلات خود را در داخل کشور برطرف کرديم.

شهابي با بيان اينکه تجارت دارو به عنوان دومين تجارت پردرآمد و پر مخاطب جهان پس از IT شناخته مي‌شود، افزود: مراکز تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز به دليل برخورداري از امکانات سخت افزاري و نرم افزاري، استادان بنام و مجرب و نيروي انساني متبحر قطب صنايع داروئي در ايران به شمار مي‌رود که مي‌تواند بخش مهمي از نيازهاي داروئي کشور را رفع و حتي اقدام به صادرات نيز بکند.

وي اظهار کرد: توليد ماده اوليه داروي مزالازين را آخرين دستاورد مهم دانشمندان دانشگاه علوم پزشکي تبريز است که محققان اين دانشگاه براي نخستين بار در کشور موفق شدند ماده اوليه داروي «مزالازين» (مورد استفاده در درمان التهاب روده) را در مرکز رشد و فناوري داروئي اين مجموعه توليد کنند.

وي، اين محصول را استراتژيک و مهم خواند و گفت: مقدمات توليد اين ماده از حدود پنج سال قبل در مرکز تحقيقات داروئي دانشگاه علوم پزشکي تبريز آغاز شد و پس از مطالعات اوليه، مرحله‌ي توليد اين ماده اوليه از سال ???? در اين مرکز شروع شد تا اينکه پس از آزمايش‌هاي مختلف و اخذ مجوزهاي لازم از معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ماده اوليه داروي مهم علم پزشکي يعني مزالازين در تبريز توليد رسمي شد.

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه صفر تا ??? اين ماده اوليه توسط محققان و توليدکنندگان تبريزي و ايراني انجام شده است، ادامه داد: تامين ماده اوليه اين دارو همه ساله حدود سه ميليون دلار هزينه داشت که با توليد آن در داخل کشور صرفه جوئي ارزي حاصل شده و نيازمندي به کشورهاي خارجي از بين مي‌رود.

وي در خصوص مشکلات حوزه‌ي دارو نيز خاطرنشان کرد: کشور ما نمي‌تواند تمامي داروهاي مورد نياز را در داخل توليد کند؛ لذا نبايد مانع واردات داروها شد، بايد چارچوبي را تعريف و سعي شود، داروهاي استراتژيک و ضروري از طريق شرکت‌هاي دانش بنيان يا دانشکده‌هاي داروسازي توليد کرد اما از طرفي راه ورود را هم نبنديم.

وي تاکيد کرد: مهمترين چالشي که در توليد دارو داريم، کسب مجوزهاي توليد است که افراد در اين عرصه با مانع بزرگي روبرو مي‌شوند و بايد آن را تسهيل کرد چراکه افراد دلسرد مي‌شوند و بهتر است وزارتخانه صدور مجوز دارو را به دانشگاه‌ها محول کند.

شهابي در خاتمه خاطرنشان کرد: حوزه‌ي بهداشت و درمان، حوزه‌اي امنيتي بوده و اگر امروز نتوانيم يک سري داروهاي استراتژيک خود را در داخل کشور توليد کنيم، در آينده با مشکل مواجه مي‌شويم، در نتيجه بايد در اين زمينه ورود کرده و بودجه لازم را تامين کنيم چراکه دارو از نيازهاي اساسي کشور است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 4

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.