احرار: .رئيس کل دادگستري آذربايجان شرقي گفت: تعداد ورودي هاي زندان هاي اين استان طي سال 1400 نسبت به سال 1399 حدود 9 درصد کاهش داشته است
موسي خليل اللهي تلاش براي حبس زدايي را يکي از اولويتهاي مهم دستگاه قضائي برشمرد و با تاکيد بر اينکه دادگستري آذربايجان شرقي در اين خصوص برنامههاي متعددي را به مورد اجرا ميگذارد، افزود: بر همين اساس درباره مرتکبين جرايم سبک که حکم حبس براي آنها صادر ميشود،، اگر متهم تا ساعت 17 ضامن يا وثيقه به مراجع قضائي معرفي کند، به زندان نميرود.
وي با بيان اينکه رويکرد دستگاه قضائي در خصوص وقوع جرايم و مجازات زندان، تفکيک جرايم خشن و سبک است، افزود: نوع برخورد و مقابله با مجرميني که امنيت جامعه را مخدوش و احساس ناامني در جامعه ايجاد ميکنند با افرادي که جرايم سبک مرتکب شده و فاقد سابقه کيفري هستند، به هيچ عنوان يکسان نيست.
خليل اللهي ادامه داد: طبق رويکردهاي جديد قوه قضائيه با مرتکبين جرايم خشن مثل آدم ربايي و سرقت، بدون کوچکترين اغماض برخورد ميشود و در خصوص مرتکبين جرايم غير عمد و سبک نيز ارفاقات قانوني از جمله عدم صدور قرار حبس، استفاده ميشود که منجر به کاهش ورودي به زندانها خواهد شد.
وي از رسيدگي و ارتباط 85 درصدي محاکم با زنداني از طريق فضاي مجازي و ويدئوکنفرانس خبر داد و در خصوص موضوع اصلاح مجرمين نيز گفت: هدف از مجازات حبس، تنها تنبيه نبوده، بلکه هدف اصلي اصلاح و تربيت، بازآموزي و بازاجتماعي کردن مجرمان است.
خليل اللهي با اشاره به اينکه زمينه ملاقات خانواده زنداني در منزل با مددجو در زندان از طريق ويدئوکنفرانس در آينده نزديک فراهم ميشود، بر فرهنگ سازي رسانههاي گروهي و مطبوعات براي تبيين و تشريح ملاقات مجازي به جاي ملاقات حضوري تاکيد کرد.
وي سوادآموزي و حرفه آموزي مددجويان در زندانهاي آذربايجان شرقي را از جمله اقدامات مهم دستگاه قضائي براي کاهش ورودهاي زندان در سالهاي آينده بيان و اضافه کرد: هم اکنون در مدرسه دولتي مستقر در زندان تبريز در مقطع متوسطه اول و دوم تعداد 194 نفر مددجو مشغول تحصيل هستند و در حوزه حرفه آموزي نيز مددجويان مهارتها و مشاغل مختلفي را ياد ميگيرند که حتي از اين محل بخشي از هزينههاي خانواده خود را نيز تأمين ميکنند.