احرار: نماينده سازمان بهداشت جهاني گفت: در حالي که بسياري از کشورها با کمبود امکانات در حوزه بهداشت مواجه هستند، ايران در پوشش بهداشت جهاني پيشتاز است.
کتر سهيل سيکات روز پنجشنبه، نهم تيرماه در اختتاميه کارگاه ملي "نهايي سازي برنامه ارتقاي آمادگي و پاسخ به پاندمي کوويد-19، آنفلوآنزا و ساير بيماريهاي حاد تنفسي واگيردار (نوپديد و بازپديد)" که با حضور نمايندگاني از سازمان بهداشت جهاني در تبريز برگزار شد، با اشاره به بررسيهاي سازمان بهداشت جهاني بر روي عملکرد کشورهاي مختلف در مقابله با پاندمي کرونا، اظهار کرد: بر اساس اين بررسيها، هيچ همبستگي بين کشورهاي غرب با شرق اروپا و يا کشورهاي آمريکاي شمالي با آسيا وجود ندارد.
وي با بيان اينکه سازمان بهداشت جهاني هنوز راه بسيار طولاني تا سال 2030براي پوشش بهداشت کل نقاط جهان دارد، افزود: ما تلاش ميکنيم که نحوه عملکرد کشورهاي مختلف دنيا در جريان کوويد 19 را نشان دهيم. کشورهاي بسياري بودند که در اين دوران از پوشش بهداشت جهاني خارج شدند و بسياري از سرمايه گذاريها با بهره گيري از ظرفيتها صرف مقابله با بيماري شد.
وي با تاکيد بر اهميت همبستگي جهاني در خصوص استفاده از واکسن در دوران کوويد??، ادامه داد: بر اساس بررسيها يک تناقض بسيار زيادي در پوشش واکسيناسيون و بهداشت مناطق روستايي و شهري کشورهاي مختلف وجود دارد. ارائه خدمات اوليه، بهداشت فردي و حتي مراقبتهاي اخلاقي و ... در مناطق روستايي بايستي موردتوجه قرار گيرد و در اين حوزه سرمايه گذاريهاي بسياري انجام بگيرد.
سيکات با اشاره به لزوم همبستگي بين بخشهاي مختلف سيستم بهداشتي، اظهار کرد: گسترش فعاليتها و همکاريهاي بين المللي کشورها در حوزه بهداشت و سلامت بسيار ارزشمند است.
وي با بيان اينکه احتمال بازگشت پاندمي کوويد?? وجود دارد، اظهار کرد: بايستي سيستمهاي بهداشتي در برابر بيماريها تقويت شوند. اپيدميهايي مانند کوويد?? هستند که نميتوانيم خدماتي آنچنان که مورد نياز است را ارائه دهيم اما تلاش ما بر حفظ سيستم بهداشت بوده و لازم است که کشورها براي خدمات بهداشتي همکاري بيشتري داشته باشد.
وي تاکيد کرد: سيستمهاي بهداشتي بايستي همواره در حالت هشدار باشند و براي رويدادهاي آينده آمادگي داشته باشند.
اين کارشناس سازمان بهداشت جهاني با تاکيد بر تلاش سازمان بهداشت جهاني در راستاي جلوگيري از بازگشت بيماري کوويد19 و جبران تاثيرات آن بر سيستم خدمات بهداشتي، افزود: طي سالهاي پيش از کرونا نيز بارها بيماريهاي مختلف تنفسي در نقاط مختلف دنيا شيوع يافت و منجر به بروز خطرات و خسارات غيرمنتظرانهاي شد.
وي بر لزوم توسعه سيستم بهداشتي تاکيد کرد و گفت: سرمايه گذاري بر روي تقويت و پايداري زيرساختها از اهميت بالايي برخوردار است.
وي با بيان اينکه سازمان بهداست جهاني سعي ميکند با برنامههاي سياستهاي کلي هر کشوري هماهنگ باشد، افزود: اکنون زمان تفکر و توجه به منابع و دائمي کردت اين منابع براي برخورد با کوويد19 است. فرصتهاي بسيار زيادي فراهم شده تا کشورها جمع شوند و با همکاري يکديگر يک پيشرفت بسيار اساسي در راستاي بهداشت جهاني را رقم زنند.
سيکات با اشاره به حمايت سازمان بهداشت جهاني از سيستمهاي بهداشتي دنيا، گفت: سازمان از کشورهايي که علم و اطلاعاتي در حوزه سلامت و بهداشت دارند، حمايت ميکند.
انتهاي پيام