معاون شهرسازي و معماري شهرداري تبريز گفت: شهر تبريز پنج هزار هکتار بافت فرسوده و حاشيه نشين دارد که اين امر معضل بزرگي براي اين کلانشهر است.
، محمد عزتي شنبه در جمع دانشجويان و اساتيد دانشکده معماري دانشگاه علم و صنعت تهران اظهار داشت: شهر تبريز با حدود پنج هزار هکتار بافت فرسوده و حاشيه نشين روبرو است و در هر کدام از اين حوزه ها نيز، شهرداري طرح هاي کلاني را در حال اجرا دارد.
وي ادامه داد: از جمله اين طرح ها مي توان به طرح احياي درب گجيل يا محله چوخورلار در حوزه بافت هاي فرسوده و طرح اسکان پايا در حوزه اصلاح حاشيه نشيني اشاره کرد.
عزتي با اشاره به برنامه جامع شهري تبريز اظهار داشت: امروزه طرح هاي شهري تبريز، فراتر از يک طرح شهري و در حد طرح منطقه اي و با در نظر گرفتن شهرستان ها و مناطق اطراف تبريز آماده مي شود.
وي افزود: طرح هايي که براي تبريز آماده مي شود، نگاهي فراشهري دارد و به تبريز، به عنوان يک منطقه نگاه مي کند و جا دارد که در تمامي برنامه ريزي ها، وجود اين شهرستان ها هم به عنوان بخشي از تبريز در نظر گرفته شود.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري تبريز در خصوص مباحث معماري در محور تاريخي فرهنگي تبريز، گفت: طبق دستور شهردار تبريز در سال ????، ابلاغيه اي تصويب شد که طي آن، دستورالعمل استفاده از نماهاي سنتي تبريز در اين محدوده تبيين شده بود و اکنون بر اساس اين ابلاغيه، استفاده از نماهاي مدرن مانند کامپوزيت يا شيشه در آن جا، مجاز نيست.
وي ادامه داد: حتي در صورت بهره گيري از مصالح جديد، بايد طرح و اجراي آن بر اساس طرح هاي معماري سنتي، فرهنگي تبريز باشد.
لازم به ذکر است تعدادي از دانشجويان معماري دانشگاه علم و صنعت تهران به همراه رييس، معاونت اجرايي و تني چند از اساتيد دانشکده معماري اين دانشگاه، در يک بازديد علمي سه روزه، از پروژه هاي مختلف شهرداري تبريز و مکان هاي تاريخي و داراي معماري شاخص ديدن مي کنند