احرار: پرسشگري در مورد انتقال ويروس آبله ميمون از طريق هوا مهم است، زيرا در تعاقبش به نوبه خود منجربه توصيههايي براي زدن ماسک، تهويه هوا و ساير اقدامات حفاظتي در صورت ادامه شيوع بيماري خواهد شد.
رييس مرکز تحقيقات ويروش شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: بر اساس اعلام مرکز کنترل بيماريهاي آمريکا اين نظر که ويروس آبله ميمون از طريق هوا منتقل ميشود خلاف واقع است.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيمابه نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي، "عليرضا ناجي" افزود: بر اين اساس ويروس آبله ميمون به طور معمول از طريق تماس نزديک با زخم و يا لوازم آلوده به ترشحات آن منتقل ميشود.
رييس مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تاکيد کرد: ويروس آبله ميمون ممکن است از طريق قطرات تنفسي از بدن دفع و منتقل شود، اما نميتواند مسافتهاي طولاني در هوا را طي و افراد را آلوده کند.
عليرضا ناجي" گفت: سازمان بهداشت جهاني نيز اعلام کرد اگرچه انتقال "کوتاه بُرد" از طريق هوا در آبله ميمون غير معمول به نظر ميرسد، اما اين احتمال وجود دارد و اتخاذ اقدامات احتياطي ضروري است.
رييس مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تصريح کرد: انگليس همچنين آبله ميمون را در فهرست «بيماريهاي عفوني با عواقب بالا» قرار داده است که ميتوانند از طريق هوا پخش شود، انتقال هوابرد ممکن است مسير اصلي انتقال نباشد و يا خيلي کارآمد نباشد، اما همچنان ممکن است رخ دهد.
"عليرضا ناجي" افزود: پرسشگري در مورد انتقال ويروس آبله ميمون از طريق هوا مهم است، زيرا در تعاقبش به نوبه خود منجربه توصيههايي براي زدن ماسک، تهويه هوا و ساير اقدامات حفاظتي در صورت ادامه شيوع بيماري خواهد شد.
رييس مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود: آبله ميمون به خوبي مورد مطالعه قرار نگرفته است و موارد گاه به گاه انتقال از طريق هوا براي ويروس آبله که ريشه کن شده و نزديکترين خويشاوند آبله ميمون است، گزارش شده است.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: بر اين اساس هنگامي که يک ويروس در بزاق يا در مجراي تنفسي وجود دارد، مثل آبله ميمون، ميتواند در هنگام صحبت کردن، آواز خواندن، سرفه يا عطسه به صورت قطرات تنفسي دفع شود، اين قطرات ممکن است سنگين باشند و در فاصله کم بر روي اشياء يا افراد بيفتند، يا ممکن است کوچک و سبک باشند و براي مدتها و فواصل طولاني در هوا باقي بمانند.
"عليرضا ناجي" افزود: قبول ارزيابي CDC تا حدي به اين بستگي دارد که آيا ويروس فقط در قطرات بزرگ وجود دارد يا در قطرات بسيار کوچک به نام آئروسل هم وجود دارد؟ ظاهرا هيچ مبنايي براي اين منطق که ويروس فقط از طريق قطرات بزرگ منتقل ميشود و خطر عفونت را فقط در فواصل نزديک ايجاد ميکند وجود ندارد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تاکيد کرد: در شيوع آبله ميمون در نيجريه در سال 2017، عفونت در دو کادر درمان رخ داد که هيچ تماس مستقيمي با بيماران نداشتند، تعداد کمي از بيماران در شيوع کنوني نميدانند که چه زماني و چگونه به اين ويروس مبتلا شده اند. بحث مشابهي در ابتداي همه گيري جهاني کرونا، زماني که مرکز کنترل بيماريهاي آمريکا و سازمان جهاني بهداشت بر انتقال با قطرات تنفسي بزرگ به عنوان راه اصلي تمرکز داشتند، آغاز شد، اما به زودي مشخص شد که آئروسلها از راههاي عمده انتقال ويروس کروناسارس-? هستند.