1401/03/23 - 16 : 33
کد خبر: 25978
در صورتي که مشکوک به آبله ميموني شديم چکار کنيم؟
احرار: انتقال ويروس آبله ميموني از زمان شيوع علائم آغاز مي‌شود و بعد از آن اثرات پوستي همچون تاول‌هاي پوستي ايجاد شده که ابتدا مسطح اما آرام آرام برجسته و آب دار مي‌شوند و در درون آن تغيير رنگ ايجاد کرده و سپس پوسته‌ريزي مي‌کنند و سپس محو مي‌شوند

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: تا کنون در کشور هيچ مورد قطعي و محتمل از ابتلا به آبله ميموني را شناسايي نکرده‌ايم؛ بنابراين ضرورتي بر مطرح شدن واکسيناسيون عمومي در اين ارتباط وجود ندارد.

کانال عصر ايران در تلگرام

به گزارش ايسنا، دکتر بهزاد اميري در مورد احتمال شيوع آبله ميموني و نگراني‌هايي که در اين خصوص در جامعه ايجاد شده، اظهار داشت: بيماري آبله ميموني يا بيماري مانکي پاکس (monkeypox) يک بيماري ويروسي از خانواده آبله و هم خانواده ويروس آبله، واکسينيا و آبله گاوي است.

وي ادامه داد: اولين مورد شناخته شده ويروس آبله ميموني در سال 1958در بين ميمون هايي که براي تحقيقات و پژوهش نگهداري شدند، مشاهده شد. ولي اولين مورد انساني اين بيماري در سال 1970در آفريقا و در يک کودک شناسايي شد. زادگاه آبله ميموني در کشورهاي مرکزي و غرب آفريقا و در مناطقي پوشيده شده از جنگل‌هاي باراني استوايي است چرا که مخزن اين ويروس علاوه بر ميمون‌ها برخي از جوندگان نيز هستند که البته هنوز به صورت دقيق و کامل مخزن اين ويروس شناسايي نشده است. اما به علت تماس بين انسان و حيوانات در اين مناطق اين بيماري به انسان سرايت کرده است.

 

دوره کمون ويروس آبله ميموني 5تا 21روز است

 

دکتر اميري با بيان اينکه علائم ويروس آبله ميموني به دو صورت خواهد بود، گفت: آبله ميموني علائم فاز اوليه و ثانويه دارد. وقتي اين ويروس وارد بدن مي‌شود ممکن است بين يک تا دو هفته هيچ علامتي نداشته باشد، بعضا گفته مي شود بين 5تا 21 روز علامتي ندارد. اما وقتي دوره کمون و پنهان آن خاتمه پيدا مي‌کند، با علائم عمومي نظير تب، سردرد شديد، درد عضلاني، کاهش انرژي بدن، کمر درد و تورم غدد لنفاوي شروع مي‌شود.

علائم اوليه بيماري آبله ميموني

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير ادامه داد: ابتلا به ويروس آبله ميموني ابتدا با علائم عمومي نظير تب، سردرد شديد، درد عضلاني، کاهش انرژي بدن، کمر درد و تورم غدد لنفاوي شروع مي‌شود.

وي با بيان اينکه بيماري آبله ميموني در دوره کمون قابليت انتقال به فرد ديگر ندارد، اظهار کرد: انتقال ويروس آبله ميموني از زمان شيوع علائم آغاز مي‌شود و بعد از آن اثرات پوستي همچون تاول‌هاي پوستي ايجاد شده که ابتدا مسطح اما آرام آرام برجسته و آب دار مي‌شوند و در درون آن تغيير رنگ ايجاد کرده و سپس پوسته‌ريزي مي‌کنند و سپس محو مي‌شوند.

دکتر اميري گفت: معمولا از زماني که علائم باليني آبله ميمون در فرد ايجاد شده تا زماني که تاول‌هاکاملا برطرف شده و بهبود مي‌يابد، فرد مي‌تواند ناقل بيماري باشد و اگر در تماس نزديک با يک فرد سالم قرار بگيرد مي‌تواند اين بيماري را انتقال دهد.

بيشترين علت ابتلا به ويروس آبله ميموني

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير درباره راه‌هاي انتقال آبله ميمون و برخي شايعات مبني بر اينکه آبله ميمون از طريق هوا نيز انتقال مي‌يابد، گفت: بيشترين راه انتقال بيماري آبله ميموني، تماس نزديک از جمله تماس پوست به پوست است. اما انتقال قطره‌اي از طريق تنفس، تماس انسان با حيوانات آلوده و خوردن گوشت آلوده نيز از ديگر راه‌هاي ابتلا به آبله ميمون است.

وي تاکيد کرد: گاهي اوقات در صورت تماس فرد سالم با لباس، روتختي و ظروف آلوده به ويروس آبله ميموني، فرد به اين ويروس مبتلا مي‌شود. يکي ديگر از اشکال انتقال، انتقال بيماري از طريق مادر به جنين است بگونه اي که اين بيماري در عين زايمان به دليل تماس پوستي سبب انتقال از مادر به جنين مي شود.

بنابر اعلام روابط عمومي وزارت بهداشت، دکتر اميري ادامه داد: در برخي از کشورهاي اروپايي اخيرا مواردي از انتقال آبله ميمون از طريق روابط همجنسگرايان مرد هم مشاهده شده اما در عين حال اين ويروس، ويروسي نيست که از طريق آميزش جنسي منتقل شود چرا که در مني و واژن، شناسايي نشده و بيشتر از طريق رابطه و برخورد پوستي منتقل مي‌شود.

وي با اشاره به درصد مرگ و مير بر اثر ابتلا به آبله ميموني، گفت: درصد مرگ و مير بسيار کم و بين 3تا 6درصد و آن هم در بيماراني مشاهده شده که يا کودک و يا داراي نقص سيستم ايمني بودند و بيماري‌هاي زمينه‌اي داشتند.

دکتر اميري در پاسخ به اين پرسش که آبله ميمون چگونه از حيوان به انسان سرايت پيدا مي‌کند، گفت: هنگامي که انسان تماس فيزيکي با حيوان آلوده برقرار مي‌کند اين بيماري منتقل مي‌شود و ميزبان جانوري اين ويروس شامل جوندگان مثل موش‌هاي صحرايي و نخستي‌سانان يعني ميمون‌ها (پرايمت‌ها) است.

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان وزارت بهداشت تاکيد کرد: افرادي که در گذشته دور واکسن آبله را تزريق کرده‌اند تا حدود نسبتا قابل توجهي نسبت به اين بيماري مصونيت دارند، به اين علت که ايمني آن همچنان در بدن‌شان باقي مانده و افرادي که اين واکسن را دريافت نکرده اند، نسبت به اين بيماري حساس‌تر هستند.

ابتلا به آبله مرغان باعث ايمني در برابر ابتلا به آبله ميموني نمي شود

وي در پاسخ به اين سوال که آيا افرادي که در گذشته به آبله مرغان مبتلا شده‌اند در مواجهه با آبله ميموني داراي ايمني و پيشگيري هستند يا خير، اظهار کرد: اصلا هيچ نوع واکنش متقاطعي بين آبله مرغان و آبله ميموني وجود ندارد چون دو ويروس از دو خانواده کاملا مجزا هستند. پس ابتلا به آبله مرغان در گذشته هيچگونه ايمني از ابتلا به آبله ميموني ايجاد نخواهد کرد.

علائم باليني آبله ميموني شبيه آبله مرغان است

دکتر اميري ادامه داد: مهمترين تشخيص افتراقي ما در مورد آبله ميموني، آبله مرغان است چرا که علائم باليني آبله ميموني شبيه آبله مرغان است به همين منظور تاکنون همه مواردي که مشکوک به آبله ميموني بودند، در حقيقت مبتلا به آبله مرغان شده بودند.

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير در مورد علت حساسيت زياد جامعه به آبله ميموني، گفت: آبله ميموني از سال 1970 وجود داشته است اما علت حساسيت آن به دليل مشاهده مجدد آن در برخي از کشورهاي اروپايي است. قبلا هر بيماري که شناسايي مي شد رابطه‌ اپيدميولوژيک بين آن بيمار جديد و خاستگاه آن در کشورهاي آفريقا وجود داشت. يعني آن بيمار جديد يا به کشورهاي آفريقايي سفر کرده بود و يا يک مسافر از کشورهاي آفريقايي با فرد اروپايي در تماس بود و يا يک حيواني که مبتلا به اين بيماري بوده از آفريقا وارد اروپا شده بود و با انسان تماس يافته بود.

وي خاطرنشان کرد: در مورد طغيان اخيري که در کشورهاي اروپايي و آمريکايي مشاهده شد اين نوع ارتباط وجود نداشته و اگر وجود داشته هم، شناسايي نشده بنابراين به نظر مي رسد الگوي انتقال تفاوت يافته است. خصوصا زماني که اين موضوع بيشتر توسط مراکزي که به همجنس‌گرايان خدمات درماني و بهداشتي ارائه مي کرده، شناسايي شده و بعد متوجه شدند در يک جمعيت قابل توجهي از افراد همجنس‌گرا اين بيماري شناسايي شده است.

در صورتي که مشکوک به آبله ميموني شديم چکار کنيم؟

دکتر اميري با طرح اين پرسش که اگر مشکوک به ابتلا آبله ميموني شويم بايد چه اقدامي صورت دهيم؟ تصريح کرد: اولين مسئله‌اي که بايد مد نظر داشته باشيم اين است که هيچ جاي نگراني و اضطرابي وجود ندارد. فرد داراي علائم بايد به يک مرکز بهداشتي، درماني مراجعه کند. همکاران ما در اين درمانگاه‌هاي دولتي آموزش ديده‌اند که چگونه از اين افراد نمونه‌گيري کرده و به کجا ارسال کنند.

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير ابراز اميدواري کرد: خوشبختانه با هماهنگي که بين آزمايشگاه انستيتو پاستور و قطب‌هاي دانشگاهي در سراسر کشور انجام شده، امکان انجام تست آزمايشگاهي اين بيماري در کشور ميسر است.

روش هاي تست آبله ميموني

وي با بيان اينکه تست آبله ميموني در کشور به چند روش انجام مي‌شود، گفت: از افرادي که در آنان هنوز اثرات پوستي مشاهده نشده مثل مبتلايان ويروس کرونا، تست حلق و بيني گرفته مي‌شود. اما در بيماراني که اثرات پوستي ايجاد شده از روي مايع درون تورم‌هاي ايجاد شده و حتي پوسته‌هاي خشک شده آن نمونه‌گيري شده و آزمايشات لازم صورت مي‌گيرد.

دکتر اميري در پاسخ به اين سوال که آيا واکسني براي آبله ميموني ساخته شده است يا خير، يادآور شد: برخي واکسن‌ها براي مقابله با آبله ميموني تهيه شده که تا حدود زيادي مي‌تواند پيشگيري کند. اما ضرورتي به تزريق واکسن نيست چون طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت الگوي انتقالي آن با کرونا متفاوت بوده و نيازي به واکسيناسيون عمومي نيست.

واکسيناسيون عمومي آبله ميموني ضرورت ندارد

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير تاکيد کرد: در حال حاضر که هنوز موردي از آبله ميموني در کشور شناسايي نشده، ضرورتي براي واکسيناسيون عمومي وجود ندارد اما اگر ابتلا مشاهده شد و تعداد آن افزايش يافت، بهتر است که براي گروه‌هاي خاص و جمعيت‌هاي محدود برنامه‌ريزي واکسيناسيون انجام شود.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا درماني براي مبتلايان به ويروس آبله ميموني وجود دارد، ضمن تاکيد بر اينکه درمان اختصاصي براي اين ويروس وجود ندارد، اذعان داشت: درمان‌هاي ضد ويروسي مورد تاييد مجامع بين‌المللي وجود دارد که در صورت همه‌گير شدن ويروس آبله ميموني از آن استفاده خواهد شد.

توصيه هايي براي مبتلا نشدن به آبله ميموني

دکتر اميري درباره پروتکل‌هاي بهداشتي که مردم بايد براي عدم ابتلا به آبله ميموني رعايت کنند، توضيح داد: توصيه ما نخست اين است که مردم از سفر به برخي از کشورهاي آفريقاي مرکزي و غربي اجتناب کنند و اگر ضرورت به سفر بود، در معرض تماس با افراد مشکوک به اين بيماري قرار نگيرند و از استفاده از مواد غذايي که کاملا طبخ نشده خودداري کنند.

رييس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان وزارت بهداشت ادامه داد: براي پيشگيري از ابتلا به بيماري آبله ميموني، مردم از رفتارهاي پرخطر جنسي نيز که مي‌تواند آنها را مستعد به اين بيماري کند، پرهيز کرده و اگر فرد بيماري شناسايي شد در يک اتاق ايزوله شده قرار گيرد و ارتباط با وي به حداقل برسد. همچنين بايد از دستکش و ماسک معمولي در مواجهه با بيمار استفاده کرده و پس از آن دست خود را ضدعفوني کنند. از تماس با ترشحات، مايعات، سطوح و يا وسايل، ملحفه و لباس‌هاي بيمار پرهيز و اين لوازم به وسيله دستکش جمع آوري شده و با مواد بهداشتي و حرارت ضدعفوني شود.

ماسک در عدم ابتلا به آبله ميموني موثر است

طبق گفته دکتر اميري، مردم به دليل پيشگيري از ويروس کرونا همچنان از ماسک استفاده کنند. چرا که استفاده از ماسک مي‌تواند به طور قابل قبولي از ابتلا به آبله ميموني نيز جلوگيري کند.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 6

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.