احرار: رئيس کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جراحي بزرگ اقتصادي توسط دولت گفت: حذف ارز ترجيحي در بلندمدت به نفع مردم است.
محمدجواد عسگري عصر پنجشنبه در شوراي کشاورزي مهاباد که با حضور رئيس کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي و شماري از توليدکنندگان بخش کشاورزي جنوب آذربايجان غربي در مهاباد برگزار شد، افزود: حذف ارز ترجيحي در بلند مدت به نفع مردم است اما دولت در اجراي اين طرح شتابزده عمل کرد.
وي با بيان اينکه براي اجراي اين طرح ? هزار ميليارد تومان در اختيار قرار داده شده است، اظهار کرد: دولت با تمام اختيارات قرار است در مدت شش ماه نسبت به اجراي اين طرح اقدام کند در اين زمينه مجلس و کميسيون کشاورزي از دولت حمايت ميکند.
عسگري با اشاره به اجراي طرح امنيت غذايي عنوان کرد: در اين طرح در قالب 15 ماده تمام مزيت، نقاط ضعف بخش کشاورزي احصا و راهکارهاي لازم براي رفع آنها تدوين شده است.
رئيس کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه وزارت جهاد بايد در مدت دو ماه اين طرح را اجرايي کند، گفت: در طرح امنيت غذايي دستگاههاي اجرايي مکلف به اجرا و عملياتي کردن بندهاي آن شدهاند و به صادرات محصولات کشاورزي از زمان کشت تا برداشت و صادرات توجه شده است.
عسگري موضوع امنيت غذايي را از مباحث مهم حوزه کشاورزي دانست و گفت: با توجه به اينکه اين حوزه به امنيت ملي گره خورده است لذا بايد دنبال نقشه راه و برنامه ريزي هاي مدون باشيم.
وي در ادامه با اشاره به بحث تأمين گوشت مرغ و مشکلات بخش مرغداريها در کشور اظهار کرد: ساماندهي وضعيت مرغ و تخم مرغ در کشور و رسيدگي به گلايه مرغداران هفته آينده و در جلسهاي فوري با حضور دست اندرکاران اين صنعت بررسي خواهد شد.
عسگري با اشاره به اينکه وزارت جهاد مکلف شده است يک ميليون و 500 هزار رأس دام سبک و مازاد را خريداري کند، اضافه کرد: در اين زمينه وزارت جهاد خوب عمل نکرده و تنها 150 هزار رأس دام تاکنون خريداري شده است.
رئيس کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي اصلاح الگوي کشت، رفع مشکل از بين رفتن 200 هزار کلني زنبور عسل در مهاباد را مورد اشاره قرار داد و گفت: اصلاح الگوي کشت در حوزه کشاورزي مورد توجه مجلس قرار دارد و وزارت جهاد کشاورزي موظف است در برنامه هفتم توسعه توجه جدي به آن داشته باشد.
وي با انتقاد از اينکه در سالهاي گذشته در بخش نهادههاي دامي و کشاورزي فقط وارد کننده بوديم، گفت: اين بخش در کشور فسادزاست چرا که عدهاي در حال چپاول کشور بودند، اما امروز حمايت از کشاورزان يک ضرورت است و بايد اميد و نشاط براي توليد باکيفيت ايجاد کرد.
رئيس کميسيون کشاورزي، آب، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس در زمينه کمبود ماشين آلات کشاورزي از جمله تراکتور نيز گفت: اين کميسيون اعلام کرده با توجه به اينکه شرکت تراکتورسازي تبريز قادر به تأمين همه نيازهاي کشور در اين بخش نيست از اينرو پيش بيني شده از کشورهاي بلاروس و چين تراکتور براي جبران کمبود اين وسيله کشاورزي خريداري و وارد کشور شود.