احرار: رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: آذربايجان شرقي به لحاظ تعداد اعمال جراحي سزارين براي تولد نوزادان جزو سه استان اول کشور است.
بهمن نقي پور روز پنجشنبه در جمع اعضاي کادر درمان شبکه بهداشت شهرستان ملکان با ابراز تاسف از اينکه تعداد سزارين مادران باردار در استان رو به افزايش است، افزود: با توجه به تبليغات گسترده براي زايمان طبيعي در ميان مادران باردار هنوز اين موضوع در آذربايجان شرقي آنگونه که بايد مورد پذيرش عموم قرار نگرفته است و آمارهاي موجود تاسف آور است.
وي اظهار داشت: در اين خصوص و براي نهادينه سازي فرهنگ رويگرداني از سزارين و اقبال به زايمان طبيعي بايد جامعه پزشکي استان اعم از ماماها و مشاورين وارد عمل شوند و با ارائه راهکارها و روشنگري هاي به موقع و مستمر، خانواده ها روند زايمان طبيعي افزايش يابد تا در ادامه فرزند آوري با مشکل مواجه نشود.
نقي پور ادامه داد: تلاش دانشگاه علوم پزشکي تبريز و شبکه هاي بهداشت استان در تمامي شهرستان ها بايد بر حول محور تبليغات و بازگوئي آثار مثبت و مزيت هاي بيشمار زايمان طبيعي در بين مادران باردار باشد و در اين زمينه به شدت نيازمند همکاري و همياري رسانه هاي گروهي هستيم.
وي بر آماده کردن مسير و زمينه هاي علمي و اجتماعي و فرهنگي خانوارها به منظور اقبال به فرزندآوري تاکيد کرد.
نقي پوربا اشاره به اينکه بيماري هاي غير واگير در استان بايد جدي گرفته شود، گفت: بايد توجه داشت که ديابت و فشار خون علت بسياري از بيماري هاست که شناسايي اوليه و به موقع و در پي آن مراقبت دقيق و پيگيرانه، مانع گسترش بسياري از بيماري هاي ديگر خواهد شد.
وي به کادر درمان توصيه کرد، به تمامي بيماران و مراجعه کنندگان به مراکز درماني به چشم خانواده خود نگريسته و بعد از درمان اوليه، پيگير روند اثر بخشي درمان باشند.
نقي پور شناسايي، پيگيري و درمان ديابت در سطوح مختلف در شهرستان ها را مهم و تعيين کننده خواند و اضافه کرد: براي اميدوار کردن مردم و کادر درمان، بايد آنها را که خوب کار مي کنند، ديد و تشويق کرد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با حضور در مرکز جامع خدمات شهري و روستايي شماره يک و بيمارستان فارابي ملکان از بخش هاي دياليز، سي تي اسکن، آزمايشگاه و اتاق عمل بازديد کرد.