احرار: مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي از زادآوري گوزن زرد ايراني در جزيره اشک پارک ملي درياچه اروميه خبر داد.
سعيد شهند در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه براي اولين بار در سال جاري، در خرداد ماه سال جاري گوساله زايي در جزيره اشک مشاهده شد، اظهار کرد: همه ساله جفت گيري گوزن زرد از اواخر تابستان شروع ميشود که طول دوره آبستني گوزن ماده 8 ماه است و گوساله زايي گوزن زرد ايراني از اوايل خرداد آغاز ميشود.
وي با بيان اينکه جزيره اشک در پارک ملي درياچه اروميه به اعتقاد کارشناسان بين المللي و ملي يکي از زيستگاههاي مناسب حيات گوزن زرد ايراني در دنياست عنوان کرد: جهت حفظ شرايط زيستي مطلوب در اين زيستگاه در طي سال جاري اقداماتي در اين منطقه صورت پذيرفته که از جمله آنها ميتوان به ايجاد آب انبارهاي بتني و پلاستيکي، تجهيز پاسگاه محيط باني، اختصاص ادوات مناسب و نيروي حفاظتي کافي، رفع تهديدات و تعارضات و … از جمله مهمترين آنها به شمار ميرود.
شهند افزود: با توجه به وجود برنامه عمل ملي حفاظت از اين گونه و تلاش در جهت اجراي دقيق آن اميد ميرود در آينده نزديک بتوان گونه مذکور را از خطر جدي انقراض نجات داد.
وي گفت: همچنين به منظور پايش آنلاين و اطلاع از وضعيت گونه در حال حاضر تعداد دو دستگاه دوربين در جزيره اشک نصب که تصاوير آن به صورت آنلاين دريافت ميشود که کمک فراواني به پايش جمعيت گونه ميکند ضمن اينکه طبق برنامه قرار است تعداد دو دستگاه دوربين ديگر در اين جزيره نصب شود.
شهند جزيره اشک دومين جزيره بزرگ پارک ملي درياچه اروميه بوده که با وسعت 2300 هکتار و پوشش گياهي مناسبتر، امنيت بهتر زيستگاهي و شرايط مناسب زيستي در دهه پنجاه شمسي از طرف کارشناسان وقت سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان محل جديد زيست گوزن زرد ايراني در کشور شناسايي و بعد از معرفي گونه به اين جزيره در سالهاي بعد از آن شاهد افزايش جمعيت در اين جزيره بوده به طوري که در حال حاضر تنها جمعيت وحشي گوزن زرد ايراني در دنيا در اين جزيره وجود دارد.
زايمان ميشهاي ارمني در جزاير پارک ملي درياچه اروميه آغاز شد
مدير کل حفاظت محيط زيست استان آذربايجان غربي همچنين از آغاز زاد آوري ميشهاي وحشي در جزاير پارک ملي درياچه اروميه خبر داد و گفت: ميشهاي ارمني پس از حدود 160 روز بارداري، در خرداد ماه به مناطق امن تر در داخل جزاير پارک ملي درياچه اروميه رفته و وضع حمل ميکنند.
شهند افزود: وجود شرايط مناسب زيستي و امنيت خوب زيستگاهي باعث شده که اکثر زايمانها در سال جاري به صورت دوقلو زايي باشد که برهها بعد از تولد بلافاصله قدرت حرکت پيدا کرده و در حدود دو سالگي به بلوغ کامل مي رسند.
وي ادامه داد: پارک ملي درياچه اروميه با داشتن تعداد 102جزيره بزرگ و کوچک از جمله زيستگاههاي مهم گونههاي جانوري در کشور و منطقه محسوب شده که تعداد 4 جزيره کبودان، اشک، اسپير و آرزو به مساحت مجموع 6500 هکتار از جمله زيستگاه مهم قوچ و ميش ارمني در کشور محسوب ميشود.
شهند با بيان اينکه علاوه بر قوچ و ميش ارمني ساير گونههاي مهم جانوري نيز در اين جزاير و درياچه زيست ميکنند، افزود: گوزن زرد ايراني، پلنگ ايراني، شغال، روباه و جرد ايراني نيز از جمله گونههاي مهم پستاندار ساکن اين جزاير هستند.
پارک ملي درياچه اروميه با مساحت ???? کيلومتر مربع علاوه بر گونههاي مهم پستاندار، محل زيست و جوجه آوري گونههاي مهم و شاخص پرندگان نيز بوده که از اين بين ميتوان به فلامينگوي بزرگ، پليکان سفيد، کفچه نوک، آن قوت، تنجه و … نيز اشاره کرد.