احرار: الان سطح ايمني جامعه درحال پايين آمدن است، چراکه اثربخشي واکسن با گذر زمان کاهش پيدا ميکند، ضمن اينکه ويروس با تغييرات ژنتيکي ميتواند واکسن گريز شود.
شايد اين قبيل خبرهاي کرونايي را شنيده باشيد، اينکه يک کشور اعلام ميکند در يکسري از مکانهاي مشخص شده نيازي به استفاده از ماسک نيست، يا مثلاً از فلان تاريخ استفاده از ماسک اجباري نيست اما همچنان توصيه ميشود. حتي ممکن است دستورالعملهاي بهداشتي بارها تغيير کند، يعني عليرغم اعلام قبلي در عدم اجبار بودن ماسک، ناگهان متولي بهداشت بگويد از اين تاريخ به بعد مجدد استفاده از ماسک اجباري است.
بالاخره از آنجايي که بهعقيده بسياري از کارشناسانِ امر بهداشت بازگشت به زندگي عادي در دوران اپيدمي بايد با رعايت يکسري محدوديتهاي بهداشتي باشد، اين تغيير و تحول در دستورالعملها پذيرفتني است. اما در کشور ما خبري از دستورالعملهاي جديد و بهروز نيست، چه موارد ابتلا افزايش پيدا کند چه کاهش، ستاد ملي مبارزه با کرونا هيچ تغييري اعمال نميکند، يا حتي به رعايت پروتکلها هم تاکيد نميکند، گويي با صدور يک دستورالعمل واحد يعني استفاده از ماسک و رعايت فاصلهگذاري راي تام و تمام صادر کرده و نيازي به تغييراش نيست.
اين درحاليست که بهگفته ، اپيدميولوژيست و عضو کميته علمي ستاد مقابله با کرونا، اتخاذ تصميمگيريهاي جديد نياز به دسترسي به اطلاعات بهروز دارد، اطلاعاتي که عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي معتقد است حتي بهدست اعضاي کميته علمي ستاد هم نميرسد و وزارت بهداشت دراينباره شفاف عمل نميکند.