احرار: سرپرست معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل آذربايجان شرقي گفت: اخذ وجه اضافي هنگام ثبت نام از جمله مهمترين شکايات و گلايه هاي اوليا از آموزش و پرورش است.
احمد موقري روز سه شنبه در نشست هماهنگي دادگستري و آموزش و پرورش استان در خصوص بررسي و رفع مشکلات دانش آموزان و آسيب هاي اجتماعي، با اشاره به فعاليت سامانه سجام قوه قضائيه و دريافت اخبار و شکايات از دستگاه هاي مختلف، افزود: عمده گزارش ها در خصوص آموزش و پرورش در اين سامانه، رعايت نکردن مسايل بهداشتي، گلايه از نحوه برخورد مسئولان مدارس و اخذ وجوه اضافي حين ثبت نام مي باشد.
وي اظهار داشت: هر چند آموزش و پرورش در راستاي تامين هزينه هاي آموزش نيازمند همراهي خانواده هاي دانش آموزان است اما در کنار اين موضوع افرادي وجود دارند که نيازمند هستند و با توجه به اين موضوع برخوردهاي نامناسب به خصوص براي دانش آموزان از نظر رواني اثرات بسيار منفي دارد.
موقري با بيان اينکه با ارائه آموزش هاي به موقع به دانش آموزان و فرهنگ سازي دقيق مي توان از بروز جرايم و آسيب هاي اجتماعي در آينده پيشگيري کرد، از آغاز بازرسي از مدارس حين ثبت نام دانش آموزان حبر داد و يادآور شد: هدف از اين بازرسي ها تسهيل موانع و مشکلات پيش روي مديران مدارس و اولياي دانش آموزان است.
به گفته وي در طول بازرسي ها تلاش شده است بدون تشکيل پرونده قضايي و در قالب پيشگيري از جرايم و آسيب هاي اجتماعي اقدام شود.
موقري با تاکيد بر نقش بي بديل آموزش و پرورش در برخورد، مواجهه و حل آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان، ارائه اطلاعات اوليه آسيب هاي اجتماعي مدارس به نهادهاي مسئول به منظور پيگيري امور تا حل کامل مشکلات را بسيار مهم و ضروري خواند.
وي اضافه کرد: با توجه به راه اندازي سامانه مشارکت هاي مردمي در آموزش و پرورش استان امکان استفاده از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد فعال استان در راستاي حل و فصل مشکلات و معضلات اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مدارس استان ميسر شده است و با توجه به اين موضوع، دستگاه قضايي تلاش دارد بدون برخورد قهرآميز ضمن پاسخ به دغدغه هاي اولياي دانش آموزان، نيازهاي آموزش و پرورش را نيز تأمين کند.
موقري گفت: در اين راستا اگر خانواده اي نيازمند و در معرض آسيب است اجبار براي تامين هزينه هاي اضافي و ايجاد فشار رواني با روش هاي مختلف به دانش آموزان اقدامي نامناسب بوده که بايد از اين امر پيشگيري شود.
وي با بيان اينکه در رابطه با پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي، نظام آموزش و پرورش به عنوان مبنا تعريف شده است، افزود: با ارائه آموزش هاي به موقع به دانش آموزان و فرهنگ سازي دقيق مي توان از بروز جرايم و آسيب هاي اجتماعي در آينده پيشگيري کرد.
سرپرست معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل آذربايجان شرقي اضافه کرد: يکسري برنامه ها در راستاي آموزش خانواده ها و دانش آموزان تعريف شده و بر اساس آن با حضور در مدارس در رابطه با اطلاعات حقوقي و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي مسايل مطرح مي شود.