احرار: معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار آذربايجان شرقي با تاکيد بر تقويت شرکتهاي دانش بنيان و مراکز رشد جهت افزايش ارزش افزوده و توان رقابتي و توسعه پايدار در عرصه اقتصاد از وزير علوم، تحقيقات و فناوري خواست اعتبار ويژه به دانشگاه هاي قطب در اين حوزه همچون تبريز اختصاص يابد.
محمد کلامي روز سه شنبه در جلسه معارفه رئييس دانشگاه تبريز با حضور وزير علوم افزود: دانشگاه هاي نسل اول عموما آموزش محور بودند، در نسل دوم پژوهش نيز به آن اضافه شد و در نسل سوم کارآفريني مورد توجه قرار گرفت.
وي با اشاره به اينکه دانشگاه هاي نسل چهارم و پنجم ارزش آفرين هستند، ادامه داد: براي اينکه به توسعه پايدار دست يابيم بايد دانشگاه در تعريف کيفي و هنجارهاي توسعه پايدار حضور موثري داشته باشد و تعاريف مشخصي را براي هنجارهاي توسعه ارايه دهد.
کلامي اظهار داشت: در اين صورت مي توانيم انسان هاي مناسب تري را تربيت کرده و شخصيت ها و گفتمان هايمان در مسير توسعه پايدار قرار گيرد و درخواست ما از وزير علوم اين است تا دانشگاه در تعريف کيفي هنجارهاي توسعه پايدار حضور موثر و پررنگي داشته باشد.
وي گفت: در گذشته علوم به صورت طولي رشد پيدا کرده اما تحولات اجتماعي و اقتصادي اکنون ايجاب مي کند علوم بين رشته اي و علومي که در جامعه و اقتصاد حضور موثري داشته باشد تقويت شود خوشبختانه وزارت علوم توجه ويژه اي به علوم بين رشته اي داشته است.
وي ادامه داد: با توجه به تحولات اجتماعي رشته هايي که بتوانند حوزه هاي مختلف را همزمان پوشش دهند براي توسعه کشور يک پيش شرط و پيش نياز مهم و موثر است.
کلامي با بيان اينکه توجه و حرکت به سمت پژوهش و فناوري بسيار مهم است، گفت: دانشگاه بايد بتواند تحولات و نيازهاي اقتصادي را رصد کرده و مطالعه کند و بتواند در قالب رساله ها و پژوهش ها به صورت مستقيم و غيرمستقيم به توسعه پايدار اقتصادي کشور کمک موثر و به هنگامي را ارايه دهد.
وي ادامه داد: دانشگاه ها بايد توجه ويژه اي به مقوله شرکت هاي دانش بنيان داشته باشند تا بتوانيم محصولاتي در تراز بازارهاي جهاني توليد کنيم وگرنه تقليد ار توليد کشورهاي ديگر در نهايت فقط جوابگوي بازارهاي داخلي با وضع محدوديت هاي تعرفه اي و گمرکي خواهد بود.