اخردر: مديرگروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: آذربايجان شرقي در بهترين وضعيت کرونايي قرار دارد و چندين روز است که تعداد فوتيها نيز به صفر رسيده است.
دکتر سيمين خياط زاده در خصوص وضعيت کرونايي استان اظهار کرد: خوشبختانه اکنون در بهترين وضعيت کرونايي قرار داريم که هيچ شهرستان قرمز و نارنجي در هيچ کجاي کشور وجود ندارد و 11 شهرستان استان از جمله تبريز آبي و 10 شهرستان نيز در وضعيت زرد کرونايي است.
وي ادامه داد: فعلاً شرايط حادي از بابت موارد مثبت کرونايي در استان وجود ندارد، تعداد بستريهاي جديد 20 تا 25 نفر در روز بوده و 70نفر کل بستريهاي کرونايي موجود در استان هستند که بهترين وضعيت است همچنين طي چند روز اخير نيز تعداد فوتيها به صفر رسيده است.
وي افزود: از ابتداي شيوع ويروس کرونا تاکنون ??? هزار و ??? مورد مثبت شناسايي شده که از بين نمونهها شناسايي شدهاند اما در حال حاضر موارد مثبت شناسايي شده بسيار کم است و شايد به جرأت بتوان گفت که برخي روزها موارد مثبتي نيز ديده نميشود.
خياط زاده در ارتباط با آمار واکسنهاي تزريق شده در استان، خاطرنشان کرد: آذربايجان شرقي از ابتداي شيوع ويروس کرونا، درصد نسبتاً قابل قبولي از نظر پوشش واکسن داشته است؛ 88.5درصد افراد بالاي 12 سال دُز اول، ?? درصد دُز دوم و ??.? درصد دُز سوم خود را تزريق کردهاند.
وي اضافه کرد: سه ميليون 269هزار و 603 واکسن دُز اول، دو ميليون ??? هزار ??? واکسن دُز دوم و يک ميليون 598 هزار و 666 واکسن دُز سوم در استان تزريق شده است که در مجموع بالاي هفت ميليون دُز واکسن تزريق شده است.
وي ادامه داد: اکنون که شاهد کاهش ابتلا و فوتيهاي کرونايي هستيم مسلما نشانهي اين است که واکسيناسيون بهترين راه پيشگيري در کنار رعايت پروتکلهاي بهداشتي است.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز يادآور شد: در بالاي 90 درصد گروههاي سني 12تا ?? نيز واکسن تزريق شده است که حدود درصد پنج تا 12 سالهها دُز اول و 22درصد دُز دوم خود را تزريق کردهاند که کمترين درصد است و انتظار داريم بقيهي خانودهها هم براي تکميل واکسيناسيون فرزندان خود مراجعه کنند.
وي همچنين گفت: مسلماً شرايط کرونايي ميتواند مجدداً تغيير کند و باتوجه به اينکه تعداد موارد مثبت و علامتدار کم است، چرخهي ويروس اکنون به صفر رسيده است اما هر اتفاقي هر آن ميتواند سبب تغيير شرايط شده و جهش انجام شود و مجدداً انتشار بيماري اتفاق افتد.
وي بيان کرد: مهمترين نکته اين است که اکنون وضعيت مناسب بوده و اکثر افراد از ماسک استفاده نميکنند اما بهتر است در فضاي بسته به تهويهي مناسب توجه کنند و در زير سقف بسته از ماسک استفاده کنند.
خياط زاده متذکر شد: تا زماني که از شرايط انتشار خارج نشده و سازمان بهداشت جهاني نيز پايان بيماري را اعلام نکند، بايد رعايت بهداشت فردي و فاصلهگذاري اجتماعي رعايت شود.
وي در پايان تاکيد کرد: گروه سني پر خطر بالاي 70 سال و افراد داراي بيماري زمينهاي حتماً براي تزريق دز چهارم خود مراجعه کنند و آن را جدي بگيرند.
ايسنا