احرار: « الان ديگه وقتش نرسيده اين ميني بوس ها با اتوبوس جايگزين بشوند ؟ تا کي بايد تا خِرتلاق مسافر سوار کنند؟! »اگر از حوالي هتل بين المللي تبريز نزديک ايستگاه هلال احمر بگذري مکالمه هايي از اين دست در بين مسافران کلافه اي که زمان زيادي است، منتظر آمدن ميني بوس هستند مي شنوي ...
سهيلا عباسپور شاهمرسي-اگر از حوالي هتل تبريز نزديک ايستگاه ا هلال احمر بگذري مکالمه هايي از اين دست در بين مسافران کلافه اي که زمان زيادي است، منتظر آمدن ميني بوس هستند مي شنوي ..ميني بوس مي آيد و مردمي که مي دانند اگر نجنبند حتي جايي براي ايستادن پيدا نمي کنند چه برسد به مکاني براي نشستن؛ به يکباره هجوم مي برند و عده اي از همان مسافران هم که از اين رقابت جا مي مانند صداي غرو لندشان بلند مي شود.
خانم اصغري يکي از مسافران اين مسير است که نتوانسته سوار ميني بوس شود او زني چهل ساله ساله به نظر مي رسد که اخم هايش را در هم کشيده ! سر صحبت را با او باز مي کنم.
او مي گويد: همان اوايل کرونا هم به تعويض اتوبوس با اين ميني بوس ها معترض بودم تعداد صندلي هايشان کافي نيست وفاصله اندکي که بين صندلي ها وجود دارد ايستادن را هم سختتر کرده است دستگيره اي براي کساني که ايستاده اند وجود ندارد و اغلب گوشه صندلي ها در اثر فشار دست مسافران ايستاده پاره شده است
وي ادامه مي دهد: همچنين موقع پياده شدن راهروي ميني بوس فضاي کافي براي تردد ندارد، زن و مرد کنار هم هستند وبهم برخورد مي کنند اغلب خانمها هميشه معذب هستند بخصوص زماني که مسافري بخواهد پياده شود.
اين شهروند تبريزي مي افزايد: در همان ايستگاه ابتدايي ظرفيت تکميل مي شود و اغلب مسافري در ايستگاه هاي بعدي نمي تواند سوار شود، حتي اگر کسي بخواهد پياده شود چند نفر پايين مي آيند تا آن شخص پياده شود و مجددا سوار شوند.
وي ادامه مي دهد : به راننده مسير بارها اعتراض کرديم يکي از آنها گفت: اين ميني بوس ها براي بخش خصوصي است واعتراضاتمان هم ره به جايي نخواهد برد. و راننده ديگري گفته به شهرداري اعتراض کنيد!
در آن سو خانمي نشسته وگوشي در دست در حال چک کردن فضاي مجازي است او مي گويد : در اين شهر کسي به فکر آسايش شهروندان نيست .. از طرق مختلف مردم را به استفاده از حمل ونقل عمومي ترغيب مي کنند تا به خيال خودشان الودگي وترافيک شهري را کاهش دهند اما همه آنها در حد شعار است و رسيدگي صورت نمي گيرد.
وي ادامه مي دهد: در ساعاتي که همه به سر کار مي روند يا از آن بر مي گردند شلوغي مسير بيشتر دردسر ساز مي شود.
کمي آن طرف تر نيز توجه مرد ميانسالي صحبت هاي ما جلب مي شود نزديک تر مي آيد و با اعتراض مي گويد : شهرداري تنها فقط بلد است قيمت بليت ها را افزايش دهد اما در مقابل افزايش قيمت کوچکترين خدمتي براي مسافران انجام نمي دهد! چرا بايد شاهد اين چنين وضعيتي باشيم
وي اضافه ميکند : يا بايد اتوبوس هاي به اين مسيرها برگردانده شود يا حداقل تعداد آنها را زيادتر کنند. به موقع به ايستگاه برسند تا ميني بوسها پر نباشند.
درست در بحبوبه کرونا بود که ميني بوس هاي سفيد در برخي خطوط کم تردد شهر تبريز از جمله آرپا درسي، خاوران، کوي دانشگاه و... راه اندازي شد، ميني بوس هايي با تعداد اندک صندلي( 20 نفري) که به نوعي خاطره ميني بوس هاي قديمي را در اذهان زنده مي کرد. در ايام شيوع کرونا و به دنبال آن خانه نشيني اکثر مردم و همچنين تعطيلي مدارس ودانشگاه ها اين ميني بوس ها جايگزين مناسبي براي مسيرهايي که تعداد مسافرن آن کم بود، تلقي مي شد اما اکنون با بازشدن مدارس ودانشگاه ها و همچنين تثبيت وضعيت شيوع کرونا در استان ديگر اين وسيله جوابگوي خيل جمعيت نيست و رفع اين مشکل در جهت رفاه حال مردم در گرو اقدامات مناسب مسووولان شهري است...
گزارش: سهيلا عباسپورشاهمرسي