احرار: فرد مبتلا به سرخک دختري هشت ساله از اتباع افغانستاني متولد ايران و ساکن يکي از شهرستانهاي تحت پوشش اين دانشگاه است
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان از شناسايي يک فرد مبتلا به سرخک در شهرستانهاي تحتپوشش اين دانشگاه خبر داد.
به گزارش ايسنا دکتر کامران قدس با اعلام اين خبر اظهار کرد:از ابتداي شيوع سرخک در ايران در جمعيت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان، 67 مورد مشکوک ابتلا به سرخک مراجعه کردند که تست يک نفر مثبت اعلام شد.
وي با اشاره به شيوع سرخک در برخي کشورهاي همسايه ادامه داد: مدتي است که سرخک به صورت طغيان از کشور مجاور به داخل کشور ايجاد شد و تمامش بهصورت خارج از حيطه سيستم بهداشتي کشورمان بوده و منشا اين بيماري ايران نبوده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان با تاکيد بر اين که تاکنون 21 هزار نفر از واجدين شرايط دريافت واکسن سرخک در مناطق تحت پوشش دانشگاه، اين واکسن را دريافت کردند، گفت: از ابتداي شيوع سرخک در ايران شصت و هفت نفر مشکوک داشتيم که يه نفر فقط قطعي شد.
وي افزود: فرد مبتلا به سرخک دختري هشت ساله از اتباع افغانستاني متولد ايران و ساکن يکي از شهرستانهاي تحت پوشش اين دانشگاه است و پزشکان و مراقبان سلامت مرکز خدمات جامع سلامت آن منطقه با حضور در منزل اين بيمار، ساير افراد خانواده وي را نيز مورد بررسي قرار دادند.
مردم هر گونه تب و بثورات پوستي را جدي بگيرند
دکتر قدس همچنين با اشاره به بيماري آبله ميمون در برخي کشورها با بيان اينکه ميمون بهصورت حامل ويروس است و در ارتباط با جوامع انساني ميتواند ترشحات رو منتقل و افراد را مبتلا کند، بيان کرد: علائم عمومي اين بيماري مثل ساير بيماريهاي ويروسي بهصورت سردرد، تب و بدن درد است و علايم اختصاصي آن تورم در ناحيه غدد لنفاوي گلو و کشاله ران و بثورات پوستي از دانه هاي کوچک تا تاول هاي گسترده ايجاد کند.
کودکان بيشتر در معرض خطر آبله ميموناند
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان گفت: بيماري آبله ميمون بهصورت اوليه منجر به عفونت باکتري و ميکروبهاي شديدتري مي شود و همچنين سيستم اعصاب مرکزي را هم درگير مي کند ممکن است منجر به فوت فرد مبتلا شود که متأسفانه در کودکان 20 تا 25 درصد و در بزرگسالان تا 10 درصد موجب فوت افراد شده است و بنابراين کودکان بيشتر در معرض خطر هستند.
وي با تاکيد بر اين که مردم هر گونه تب و بثورات پوستي را جدي بگيرند، تصريح کرد: معمولاً تا سه هفته دوره کمون اين بيماري است و اگر ابتلا و بروز اين بيماري در جهان افزايش يابد، خوشبختانه واکسن اين ويروس موجود است.