احرار: مدير پايگاه جهاني بازار تاريخي تبريز با اشاره به بيرون آمدن لايه هاي تاريخي در حين عمليات اجرايي يک طرح عمراني در محدوده بازار گفت: شهرداري بدون توجه به نامه ميراث فرهنگي به عمليات خود ادامه ميدهد.
، حسين اسماعيلي روز يکشنبه در يک گفت و گوي خبري افزود: بررسي کارشناسان حوزه باستان شناسي، حاکي از وجود لايه هاي تاريخي در محدوده بازار تبريز است .
وي با اشاره به گود برداري در عمليات عمراني در محدوده بازار تاريخي تبريز تشريح کرد: پروانه اجراي اين عمليات بدون مجوز و استعلام از ميراث فرهنگي انجام شده است .
وي ادامه داد: با وجود ارسال نامه به شهرداري عمليات عمراني ادامه دارد و جهت توقف آن پس از صورت جلسه کلانتري، موضوع به دادستاني ارجاع شده تا دستورات لازم اتخاذ شود.
روز گذشته تصاويري از بيرون آمدن آثار يک بناي قديمي در محدوده بازار تاريخي تبريز در حين گودبرداري در فضاي مجازي منتشر و به شکل گسترده اي دست به دست شد.
کلان شهر تبريز بزرگ ترين محدوده بافت تاريخي و حريم هاي آن به وسعت يک هزار و 300 هکتار را در کشور دارد که در اين ميان بازار تاريخي تبريز با يک کيلومتر مربع وسعت جايگاه ويژه اي دارد.
البته بيرون آمدن لايه هاي تاريخي در محدوده بافت تاريخي تبريز، مسبوق به سابقه است و در دهه هاي اخير بارها آثار و بقاياي بناهاي تاريخي از قبيل سردابه ها و آب انبارها و ساختمان هاي مختلف در حين انجام گودبرداري براي انجام عمليات عمراني از دل خاک بيرون آمده است.
با توجه به اينکه تبريز تاکنون پنج بار و به مدت حدود 500سال پايتخت حکومت هاي ايراني، علاوه بر حکومت هاي محلي ، بوده است، همه جاي اين کهن شهر آکنده از لايه هاي تاريخي حاوي بناهاي قديمي است و همين امر ضرورت جدي گرفتن حريم تاريخي اين شهر از سوي نهادهاي مسوول از قبيل شهرداري را ضروري مي کند.
تير ماه 1398 نيز به هنگام گودبرداري در محله «بارون آواک» تبريز آثار و بقاياي يک سازه تاريخي بيرون آمد.