احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي با تاکيد بر ضرورت تبيين سياستهاي دولت در زمينه مردميسازي يارانهها، گفت: دولت درصدد اصلاح و ترميم شيوه معيوب پرداخت يارانه ها است.
اکبر فتحي روز سه شنبه در نشست شوراي معاونين و مديران سازمان جهاد کشاورزي استان با اشاره به اينکه مجلس شوراي اسلامي براي سال جاري دولت را مکلف به حذف ارز ترجيحي و آزادسازي نرخ ارز کرده است، افزود: بر اين اساس پيشبيني مي شود تا دو ماه آينده هيچ ارزي با نرخ ترجيحي واگذار نشود.
وي اصلاح و هدفمند کردن نظام پرداخت يارانهها را ضرورت فوري براي کشور دانست و اظهار داشت: بايد اذعان کرد که نظام معيوب و نادرست پرداخت يارانه ها به خصوص در حوزه کشاورزي، نهادههاي دامي و کالاهاي اساسي کمر مملکت را شکسته است.
فتحي تشريح کرد: هر دلار 4 هزار و 200توماني با ارز نيمايي 20 هزار تومان فاصله قيمتي دارد و اين يعني پارسال دولت براي نهادههاي دامي و کالاهاي اساسي بيش از 300 هزار ميليارد تومان يارانه پرداخت کرده است که سرانه آن مبلغي بيش از 3 ميليون تومان براي هر ايراني است، اما آيا احساس ميشود که هر ايراني در سال گذشته بيش از 3 ميليون تومان يارانه نهادههاي دامي دريافت کرده است؟
وي با بيان اينکه بحث حذف يارانهها به هيچ وجه مطرح نيست و تنها نحوه پرداخت آن تغيير کرده است، ادامه داد: از اين پس يارانه ها به خود مصرفکننده پرداخت خواهد شد تا از سوء استفادههاي احتمالي جلوگيري و از عوايد ناشي از آن نيز براي بهبود و ارتقاي بهرهوري توليد استفاده شود.
فتحي به لزوم تضارب آرا جهت رسيدن به يک رهيافت مناسب در اين رابطه اشاره و اضافه کرد: تمامي سلايق و جناحها بايد در ساختن ايراني آباد با هم متحد باشند، چراکه همه معتقدند اين نحوه پرداخت يارانهها اقتصاد کشور را با مشکل مواجه کرده است و اگر خواص جامعه، آحاد مردم را نسبت به ضرورت و مزاياي اصلاح نظام پرداخت يارانهها تفهيم و آگاهسازي کنند، اين طرح به آساني قابل اجرا خواهد بود.
وي بر لزوم استفاده هرچه بيشتر و بهتر از تکنولوژيهاي روز از جمله نقشهها و تصاوير ماهوارهاي در موضوعات مختلف کشاورزي تاکيد کرد و ارائه گزارش کار واحدهاي مختلف در اين زمينه را خواستار شد