احرار: طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و مرکز ملي و کنترل بيماريها، خوردن غذاي تند به مدت شش يا هفت روز در هفته ميتواند خطر مرگ را تا 14 درصد کاهش دهد.
غذاي تند طرافداران زيادي خصوصا در کشورهاي چين و هند دارد و همچنين خوردن اين غذاها فوايد باوردنکردني براي سلامت بدن انسان دارد.
بسياري از مردم به خصوص چينيها غذاي تند ميخورند، زيرا طعم تندي را دوست دارند. ديگران درک نميکنند که چرا آنها خودشان را با غذاي گرم و تند شکنجه ميدهند. اينها فوايد سلامتي غذاهاي تند است که باعث ميشود، شما به بطري سس تند يک نگاه بيندازيد.
محققان دريافتند که خوردن غذاي تند فوايد زيادي دارد که البته فوايد خوردن غذاي تند براي زنان بيشتر از مردان است.
فوايد و خواص غذاي تند براي زنان و مردان
1. مبارزه با التهاب
مجله تايم، التهاب را قاتل مخفي خواند، چون خطر ابتلا به ديابت، آلزايمر، بيماريهاي قلبي عروقي، ورم مفاصل و سرطان را افزايش ميدهد. ادويههايي مانند زردچوبه، ميخک، دارچين و زنجبيل خاصيت آنتي اکسيدان قوي دارند که ميتوانند به مبارزه با التهاب کمک کنند. طبق تحقيقات، کورکومين، دارويي که در زرد چوبه يافت مي شود به کاهش ورم کمک ميکند.
2. عمر ببيشتر
اگر بخواهيد 100 سال زندگي کنيد، ميتوانيد در غذاهايتان ادويه استفاده کنيد. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و مرکز ملي و کنترل بيماريها، خوردن غذاي تند به مدت شش يا هفت روز در هفته ميتواند خطر مرگ را تا 14 درصد کاهش دهد.
محققان ميگويند که نميتوانند بگويند که به طور مستقيم غذاي تند بر طول عمر طولاني ربط دارد و مطالعات بيشتري بايد براي تاييد اين يافتهها انجام شود؛ با اين حال، آنها بر اين باورند که مصرف منظم غذاي تند ميتواند عوامل خطر مرگ مانند سرطان، بيماريهاي تنفسي و بيماريهاي قلبي را کاهش دهد.
3. کاهش ريسک ابتلا به سرطان
کپسايسين، ترکييبي که در فلفل چيلي يافت ميشود نيز ميتواند به مبارزه با سرطان کمک کند. در مطالعه حيواني، محققان دريافتند که کپسايسين مانع رشد سرطان پروستات ميشود. افزودن زردچوبه به غذاها ميتواند به جلوگيري از سرطان کمک کند. با توجه به تحقيقات، کورکومين ميتواند ريسک سرطان معده، مغز، استخوان و پستان را کاهش دهد.
4. کنترل هوس غذا خوردن و البته کاهش وزن
وقتي که حتي گرسنه نيستيد، هوس غذا ميکنيد؟ ادويههايي مثل دارچين ميتواند سطح قند خون شما را تنظيم کند و در نتيجه باعث ميشود که هوستان را کنترل کنيد. به گفته دانشگاه جورجيا، ادويههاي ديگري که ميتوانند به تنظيم کردن قند خون کمک کنند، عبارتند از:
ريحان
ميخک قرم
اسطوخدوس
پونه کوهي
بادرنجبويه
نعناع و گشنيز
5. افزايش متابوليسم
شما بايد راههاي مختلفي براي بالا نگه داشتن متابوليسم پيدا کنيد. طبق تحقيقات، با استفاده از فلفل قرمز ميتوانيد سوخت بدن خود را بالا نگه داريد. اين ادويه هم ميتواند اشتهاي شما را تنظيم کند.
اگرچه فلفل قرمز ممکن است متابوليسم را کمي افزايش دهد، اما ادويه به تنهايي نميتواند جايگزين ورزش منظم باشد. اگر ميخواهيد متابوليسم بدن خود را تمام روز بالا نگه داريد، با تمرينات و ورزشها قدرت و توده عضلاني خود را تقويت کنيد.
6 . تسکين درد
آيا مي دانستيد که کپسايسين، ترکيبي که در فلفل چيلي وجود دارد و حس تندي را مي دهد، يکي از مواد اصلي در تسکين درد است؟ فلفل چيلي را به غذاي خود اضافه کنيد، تا درد مفاصل و ماهيچه را کاهش دهد. مطالعات نشان ميدهد که کپسايسين مي تواند درد را در افراد مبتلا به آرتروز، روماتيسم و ورم مفاصل و فيبروميالژيا کاهش دهد.
7. جذب بيشتر مواد مغذي
شما به احتمال زياد از اين استراتژي ها براي دريافت مواد مغذي بيشتر از ميوه ها و سبزيجات استفاده مي کنيد. حالا مي توانيد ادويه ها را به ليست غذايي خود اضافه کنيد و از کمبود مواد مغذي جلوگيري کنيد. فلفل سياه مثال خوبي است. نشان داده شده است که جذب کورکومين و مواد مغذي را افزايش مي دهد و مي تواند به افزايش فراهمي زيستي داروها نيز کمک کند.
8. بهبود سلامت قلبي
محققين مشاهده کرده اند که خطر کمتري از حملات قلبي و سکته در فرهنگ هايي وجود دارد که در آن مردم غذاي تند مي خورند. همچنين کشف کردند که مواد اوليه فعال در فلفل چيلي، به کاهش کلسترول پلاسما کمک مي کنند.
9. جلوگيري از عفونتهاي باکتريايي
زيره و زردچوبه ميتوانند به مبارزه با باکتريهاي مضر در بدن کمک کنند. تحقيقات نشان ميدهد که اين ادويه خواص ضد ميکروبي و آنتي اکسيدان قوي دارند.
10. تسکين استرس
آيا تا به حال بعد از خوردن غذاهاي تند احساسات تنش شديدي داشتهايد؟ خوب، ادويه باعث ميشود که مغز شما اندورفين و دوپامين آزاد کند، هورمونهاي حس خوب که مي تواند حال شما را بهبود و استرس را کاهش دهد.
منبع: بهداشت نيوز