احرار: مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي از آغاز عمليات رصد و پايش ملخ مراکشي در 6500 هزار هکتار از مراتع شهرستان هوراند در استان آذربايجانشرقي خبر داد.
محمود کيا در حاشيه بازديد از مزارع شهرستان هوراند در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به خسارت بالاي آفت ملخ شکم بادمجاني به مراتع و مزارع کشاورزي اين شهرستان در سال گذشته از متوليان جهاد کشاورزي، امور عشايري و منابع طبيعي خواست با عمليات رصد، پايش و مبارزه با اين آفت، اقدامات لازم براي کاهش خسارتها را به طور جدي انجام دهند.
وي گفت: بهترين زمان مبارزه با اين آفت موقع خروج آنها از پوره يا کپسولهاي توليدي خود و حرکت به سمت مراتع و مزارع است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان با تاکيد بر ضرورت همکاري و مشارکت بخشداران، دهياران و شوراهاي روستاهاي هوراند با نهادهاي متولي براي رصد و مبارزه با آفت ملخ شکم بادمجاني افزود: امسال عمليات رصد و پايش آفت ملخ شکم بادمجاني در کانونهاي اصلي مراتع اين شهرستان ابتدا با شناسايي کپسولها و پايش آن از اول فروردين درحال انجام است.
کيا افزود: امسال عمليات رصد و پايش ملخ مراکشي در 6500هزار هکتار از مراتع شهرستان در روستاهاي ارنان، کوير، نيق، خويسرق، اولان، اينجار، چاپان، ميدانلار و اوالان درحال انجام است.
وي اضافه کرد: عمليات رصد و پايش ملخ شکم بادمجاني توسط 2 تيم درحال انجام است و در 6500 هزار هکتار از مزارع هوراند شروع شده است تا با اقدامات به موقع از سرايت و خسارت بيشتر اين آفات جلوگيري شود.
گفتني است، ملخ شکم بادمجاني از مهمترين گونههاي ملخ زيانآور و بومي در ايران است که به مراتع، مزارع غلات و صيفي حمله کرده و آسيب وارد ميکند و علاوه بر مبارزه شيميايي با اين آفت، نوعي پرنده به نام "سار گلوسرخ" نيز از دشمنان بيولوژيک اين آفت به شمار ميرود.