احرار: زماني که يک ماده جديد وارد کشور ميشود سه سال طول ميکشد تا دستگاهها به نتيجه برسند در صورتي که در اين سه سال خيلي از افراد درگير اين مواد مخدر جديد شدهاند.
يک پژوهشگر حوزه مواد مخدر اظهار کرد: اولين تأثير ممنوعيت کشت ترياک در افغانستان، گران شدن مواد مخدر و دومين تاثير هم احتمال رشد مواد روانگردان و صنعتي با قيمت ارزانتر است.
دکتر صفاتيان پژوهشگر ضمن بيان اينکه ورود مخدرهاي جديد به کشور اعم از روان گردانها و مواد توهم زا حدود 10 سالي ميشود که مطرح است، عوامل شخصي، خانوادگي و اجتماعي را در ورود مواد مخدر جديد به ايران موثر دانست و افزود: يکي از دلايل ورود مواد مخدر جديد به داخل کشور، وجود نياز و تقاضا و کنجکاوي نوجوانان به امتحان کردن مواد است.
پژوهشگر حوزه مواد مخدر با بيان اينکه دستگاههاي فعال در حوزه پيشگيري بايد پاسخگوي اين موضوع باشند گفت: اجرايي ترين و قويترين دستگاه در اين حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر است. کميسيون بهداشت و کميسيون امور اجتماعي مجلس و وزارت بهداشت و صداوسيما و آموزش و پرورش نيز از جمله دستگاههاي پيشگيري از اعتياد هستند اما سازمانها آنگونه که بايد به وظيفه اصلي خود عمل نميکنند.
صفاتيان اظهارکرد: زماني که يک ماده جديد وارد کشور ميشود سه سال طول ميکشد تا دستگاهها به نتيجه برسند درصورتيکه در اين سه سال خيلي از افراد درگير اين مواد مخدر جديد شدهاند.
وي افزود: تفاوت مواد مخدر جديد با مواد مخدر سنتي مانند ترياک و هروئين در اين است که مواد مخدر جديد يک وابستگي رواني خيلي خيلي شديدي ايجاد ميکند و وقتي فرد گرفتار آن ميشود درمان خاصي برايش نيست.
صفاتيان در پاسخ به اين سوال که ممنوعيت کشت ترياک در افغانستان چه تأثيري بر کاهش قيمت ترياک و استقبال افراد از مواد مخدر جديد دارد؟ گفت: اولين تاثير ممنوعيت کشت ترياک در افغانستان، گران شدن مواد و دومين تاثير هم احتمال رشد مواد روان گردان و صنعتي با قيمت ارزان تر است کمااينکه در حال حاضر قيمت ترياک حداقل بين 30 تا 40 درصد گران شده است.