احرار: استفاده از سموم غيراستاندارد براي سمپاشي مزارع به کندوي زنبور عسل در مراغه خسارت وارد کرد و موجب مرگ زنبورها شده است.
يکي از زنبورداران مراغه اظهار کرد: اين تلفات به خاطر سمپاشي مزارع يونجه در مسير مهاجرت از خوزستان به مراغه در شهرستان مياندوآب اتفاق افتاده است.
سائلي افزود: استفاده از سم غيراستاندارد و ارزان قيمت در سمپاشي مزارع يونجه در مياندوآب، 200 زنبوردار روستاي کردده را دچار خسارت سنگين کرد.
وي گفت: علاوه از زنبورداران مراغه، کساني که در مسير مهاجرت در زنبورستانهاي اين شهرستان براي گردهافشاني توقف داشته زنبورهايشان تلف شده است.
عضو هيات مديره تعاوني زنبورداران مراغه نيز گفت: نزديک به ?? درصد زنبورداران در مسير مهاجرت از خوزستان براي گردهافشاني به مدت يک ماه در شهرستان مياندوآب توقف ميکنند.
محمد باخور افزود: به خاطر سمپاشي مزارع يونجه در اين شهرستان بيشتر زنبورها دچار خسارت سنگين شدهاند که در طول سالهاي گذشته بيسابقه است.
وي يادآور شد: بر اثر اين بيماري زنبورها جلوي دريچه ريزش دارند، قدرت پرواز ندارند و به شدت وحشي شده و نيش ميزنند.
اين زنبوردار مراغهاي تصريح کرد: تنها را مقابله با اين نوع تلفات در مواقع سمپاشي جابهجايي کندوها از محل است.
وي متذکر شد: تاکنون ميزان خسارت وارده به کندوهاي شهرستان برآورد نشده است.
دامپزشک مراغهاي نيز در اين باره گفت: تلف شدن زنبورها بر اثر سمپاشي مزارع داروي خاصي ندارد و لازم است باغداران و کشاورزان از اين نوع سمهاي براي شرهکشي استفاده نکنند.
دکتر همداني افزود: باغداران موقع سمپاشي حتما با زنبورداران، باغها و زنبورستانهاي مجاور هماهنگي کنند تا آنها دچار خسارت نشوند.
شهرستان مراغه با داشتن 270هزار کلني کندوي بومي و مدرن قطب توليد عسل در آذربايجانشرقي است و سال گذشته 3 هزار و 300 تن عسل از کندوهاي اين شهرستان برداشت شده است.
زنبورداري در مراغه براي بيش از 2 هزار نفر در اين شهرستان شغل مستقيم ايجاد کرده است.