رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به رغبت کشاورزان به فروش گندم پس از اقدام دولت در افزايش قيمت خريد تضميني اين محصول گفت: 550تن گندم از کشاورزان استان خريداري شد.
اکبر فتحي روز سه شنبه در جلسه ستاد زراعت استان با ارائه گزارش وضعيت توليد گندم و حفظ نباتات در آذربايجان شرقي گفت: چون قيمت مناسب شده است، کشاورز براي فروش گندم سال گذشته رغبت پيدا کرده است.
وي با اشاره به قيمت گذاري115 هزار ريالي به ازاي هر کيلو گندم در سال جاري گفت: اين قيمت گذاري در حوزه گندم کار بي نظيري است و موجب شده تا نياز آذربايجان شرقي در اين مقطع و تا زمان برداشت به طور کامل برطرف شود.
وي افزود: جاي اميدواري هم وجود دارد که اين اقدام حتي در برداشتها در فصل داشت، تغذيه نباتي و کارکرد ظرفيتهاي اجرايي، مصرف کودهاي مناسب، مبارزه با علفهاي هرز و آفات نباتي تأثيرگذار باشد.
فتحي همچنين با بيان اينکه به لحاظ منابع اعتباري مشکلي نداريم، ادامه داد: نحوه به کارگيري اعتبارات و برنامه ريزي درجهت توسعه و رفع مشکلات نياز اصلي است، براين اساس بايد به بهبود عملکرد و بازدهي بيشتر توجه شود.
وي يادآور شد: مبارزه با علفهاي هرز حداقل 15درصد ميتواند برداشت محصول را افزايش دهد و در صورت طغيان آن بيش از 10درصد محصول از بين ميرود و در اين ارتباط بايد از توان مراکز غيردولتي استفاده شود.
وي گفت: مبارزه با علفهاي هرز بايد از طريق آگاه سازي به کشاورزان بيشتر مورد توجه باشد البته اولويت حمايتي با شرکتهاي دانش بنيان براي مبارزه با آفات و علفهاي هرز است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي همچنين با بيان اينکه به کشاورزي قراردادي نگاه دولتي نداريم، گفت: شرکتهاي تعاوني روستايي به پوست اندازي نياز دارند زيرا از توليد فاصله گرفتهاند و تنها مشغول تأمين ارزاق روستاييان شدهاند براين اساس کشاورزي قراردادي عامل مناسبي براي پشتيباني از توليد است.
فتحي افزود: شرکتهاي تعاون روستايي بايد مجهز به دانش شوند و در اين ارتباط کنارشان مسئول فني داشته باشند.
وي با اشاره به اينکه تأمين مواد اوليه برنامه ريزي ميطلبد، اظهار کرد: کارخانههاي آرد مطالبه گرانه عمل ميکنند و مسئوليت قبول نميکنند، درحالي که اعلام کم بودن آرد مشکلي را رفع نميکند بلکه براي تأمين مواد اوليه بايد تلاش کرد که يکي از منابع تأمين مطمئن مواد اوليه، کشاورزي قراردادي است.
وي با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب در توسعه علوم دانش بنيان در بخش کشاورزي، تاکيد کرد: تشکلهاي بخش کشاورزي بايد اين شعار را محقق کنند و نظام صنفي کشاورزي هم در اين راستا تلاش کند.