چند روزي است که آموزش حضوري مدارس و دانشگاهها پس از وقفه 2 ساله شروع شده است و به اختلالات ترافيکي ( رفت و آمد خودرو) به عنوان يکي از معضلات زندگي شهري به خصوص در خيابانهاي همجوار مدارس تبريز دامن زده است
رئيس پليس راهور استان آذربايجان شرقي در گفت و گو با ايرنا با اعلام اينکه در هفته گذشته ترددهاي درون شهري در کلان شهر تبريز بيش از ?? درصد افزايش يافته است، گفت: تمام توان نيروي انساني خود را براي کنترل و هدايت خودروها در زمان هاي آغاز و پايان فغاليت مدارس اختصاص داده ايم، با اين وجود ترافيک خودروها در اين زمان ها در جوار مدارس به اندازه اي است که گاهي شاهد قفل شدن خيابان ها هستيم.
سرهنگ يونس منفرد با اشاره به اينکه بسياري از مدارس، تمهيدات لازم را براي اختصاص سرويس رفت و آمد دانش آموزان نديده اند، گفت: در بيشتر موارد شاهد نقل و انتقال هر دانش آموز با يک دستگاه خودروي سواري هستيم که در کنار رعايت نکردن مقررات راهنمايي و رانندگي مانند پارک دوبله، ترافيک روان معابر شهري را با مشکل مواجه مي کند.
وي اختصاص سرويس دانش آموزي توسط مدارس را ضروري دانست و از مديران مدارس خواست از ظرفيت تاکسيراني و اتوبوسراني براي اين منظور استفاده کنند.
کمبود خودرو مشکل اساسي سرويس مدارس تبريز است
رئيس اداره انجمن اولياء و مربيان آموزش و پرورش آذربايجان شرقي هم به دنبال آغاز آموزش هاي حضوري در مدارس استان و مشکلات اياب و ذهاب دانش آموزان، کمبود شديد خودرو را مشکل اساسي تامين سرويس مدارس عنوان کرد.
اصغر شفائيه اظهار کرد: با آغاز به کار مدارس به شکل کاملا حضوري از ?? فروردين ???? که براساس تصميم ستاد ملي مبارزه با کرونا صورت گرفت سيل دانش آموزان روانه مدارس شدند و سرويس مدرسه نياز جدي و اساسي خانواده ها شد.
رئيس اداره انجمن اولياء و مربيان استان ادامه داد: با بازگشايي مجموعه آموزش و پرورش و مدارس به صورت فوري نسبت به تشکيل جلسات هماهنگي با نهادها و سازمانهاي مربوط و شرکت هاي حمل و نقل اقدام شد.
شفائيه اظهار کرد: آموزش و پرورش استان تمام تلاش خود را براي راه اندازي طرح سرويس مدارس به کار گرفته است اما در اين بين کمبود خودروي مجاز به چالش بزرگ تبديل شده است.
وي خاطرنشان کرد:بيشتر ميني بوس ها و خودروهاي سواري که در ساليان متمادي با مدارس همکاري مي کردند به دليل اينکه آموزش حضوري متاثر از ويروس کرونا تعطيل بود، با ساير شرکت ها و کارخانه ها و سازمان ها قرار داد منعقد کرده اند و در اين برهه زماني امکان ارائه سرويس در مدارس براي آنها ميسر نبود و شرکت هاي حمل و نقل نتوانستند تعداد ماشين مورد نياز مدارس را تامين کنند.
شفائيه اضافه کرد: به ناچار در اين برهه از زمان اين مسوليت به عهده خود اوليا افتاد که باعث بروز مشکلات فراواني از جمله ترافيک سنگين در معابر شهري شد.
رئيس اداره انجمن اولياء و مربيان آموزش و پرورش آذربايجان شرقي مساعدت سازمان تاکسيراني و شرکت واحد تبريز را براي رفع اين مشکل ضروي دانست.
به نظر مي رسد بازگشايي مدارس پس از تعطيلات نوروزي در کنار مزيت هاي غيرقابل کتمان براي مسوولان آموزش و پروش هم پيش بيني نشده بوده و شوکي به ترافيک شهري تبريز وارد کرده است که اميد است با همراهي خانواده ها و استفاده کمتر از خودروهاي شخصي آن هم براي مسيرهاي کوتاه خانه تا مدرسه ترافيک معابر شهري روانتر شود.