احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: کرونا همچنان وجود دارد و تمام نشده است و اين عادي انگاريها ميتواند سبب شيوع سويهي جديدي از اين ويروس شود.
دکتر سيمين خياط زاده در گفتوگو با ايسنا در خصوص آخرين وضعيت کرونايي استان اظهار کرد: وضعيت کرونايي استان بهتر شده و موارد فوتي پايينتر آمده و ميانگين آن روزانه کمتر از پنج نفر است.
وي ادامه داد: ميزان بستريهاي کرونايي کمتر شده و ميانگين به زير ?? نفر در روز رسيده است، همچنين تعداد نمونههاي مثبت نيز کمتر شده و حدود يک پنجم آنها مثبت ميشود.
وي افزود: وضعيت کرونايي در کل کشور بهبود يافته است و اکنون هيچ شهرستان قرمزي در استان وجود ندارد، اسکو و بناب آبي و بقيه زرد شدهاند و چهار شهرستان نيز نارنجي است.
خياط زاده خاطرنشان کرد: اگر چنانچه سويه جديدي از ويروس کرونا ايجاد نشود و مسافرتها، ديد و بازديدها، مراسمات عيد نوروز و رعايت پروتکلها و عادي انگاريها تاثيري نگذارند، اين روند بسيار عالي است اما در غير اينصورت شايد وضعيت روبه وخامت رود.
وي همچنين يادآور شد: همواره در تمامي سويهها بعد از اوجگيري، افت بيماري اتفاق ميافتاد و مجدداً به دليل عدم رعايت پروتکلها و عادي انگاريها، ويروس دوباره اوج ميگيرد.
وي تاکيد کرد: اين ويروس با تماس نزديک اوج ميگيرد که اين عاديانگاريها ميتواند سبب ورود موج جديدي از ويروس ميشود.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به آمار واکسيناسيون کرونايي استان نيز بيان کرد: تاکنون 89 درصد جمعيت بالاي 18 سال استان دز اول، 82.5 درصد دز دوم و 50 درصد دز سوم را تزريق کردهاند و ميزان تزريق واکسن در کودکان 12 تا 17 سال بالاي 90 درصد اما در کودکان پنج تا 12 سال 37 درصد است که وضعيت خوبي نيست.
وي متذکر شد: مشکل اصلي ما واکسيناسيون کودکان پنج تا 12 ساله است که باوجود بازگشايي مدارس، خانوادهها همچنان مقاومت ميکنند.
وي در پايان اضافه کرد: به افرادي که دز سوم واکسن کروناي خود را تکميل نکردهاند، توصيه ميکنيم، حتما تزريق کنند چراکه در موج ششم افرادي که هر سه دز خود را تزريق کرده بودند، مبتلا نشده يا سرپايي بيماري را سپري کردند.