احرار:تحمل تشنگي در ماه رمضان، آن هم در ايام گرم سال، براي برخي از افراد سخت و طاقت فرسا است مخصوصا براي روزه اولي ها که قرار است براي اولين بار آداب روزه داري را تجربه کنند. برخي از خوراکي ها ميتوانند ذخاير آبي خوبي در بدن ما باشند و باعث رفع عطش شود.
تحمل تشنگي در ماه رمضان، آن هم در ايام گرم سال، براي برخي از افراد سخت و طاقت فرسا است مخصوصا براي روزه اولي ها که قرار است براي اولين بار آداب روزه داري را تجربه کنند. برخي از خوراکي ها ميتوانند ذخاير آبي خوبي در بدن ما باشند و باعث رفع عطش شود. در ادامه طرز تهيه چند شربت خنک و مناسب ماه رمضان را آورده ايم که ميتوانند باعث رفع تشنگي روزه داران در طول روز باشد.
شربت آبليمو
شربت آبليمو از قديم پاي ثابت سفره افطار در ماه مبارک رمضان بوده. ليمو ترش ضد عطش است. سرشار از ويتامين هاي A ،B و به ويژهC است و آهن، کلسيم، فسفر و پتاسيم دارد. پس علاوه بر رفع تشنگيتان ميتواند ويتامين هاي لازم در بدن تان را نيز تامين کند. يک پارچ شربت آبليموي تازه درست کنيد و در فاصله بين افطار تا سحر، به تدريج ميل کنيد. اين کار کمک ميکند تا در طول روز احساس تشنگي نداشته باشيد.
براي درست کردن شربت آبليمو سعي کنيد مقدار کمي شکر اضافه کنيد. چرا که شکر با جلوگيري از ترشح بزاق دهان باعث احساس تشنگي تان خواهد شد. پس مقدار آن را در شربت کاهش دهيد.
تخم شربتي
دانه هاي سياه تخم شربتي شما را از تشنگي نجات خواهند داد. هنگامي که اين دانه ها در آب قرار ميگيرند لعاب مياندازد و آب را به خود جذب ميکند. به همين دليل با ورود به معده فضاي بيشتري را اشغال ميکند و ميتواند تا مدت ها شما را سيراب نگه دارد.
تخم شربتي را بشوييد و با مقداري آب ولرم حل کنيد و اجازه بدهيد تا لعاب بدهد. سپس آن را به شربت دلخواه تان اضافه کنيد.
شربت خاکشير
خاکشير از قديم براي بهبود گرمازدگي و رفع عطش در روزهاي گرم سال استفاده ميشده. دانه هاي خاکشير هنگامي که در آب قرار ميگيرند آب را در خود ذخيره ميکنند و متورم ميشوند. نوشيدن خاکشير ميتوانند ذخاير زيادي از آب را در بدن شما حفظ کند. در نتيجه شما در طول روز احساس تشنگي کمتري خواهيد داشت. ترکيب خاکشير با کمي آب و شکر نوشيدني بسيار دلچسبي را در اختيار شما قرار ميدهد که ميتواند علاوه بر رفع تشنگي تان از بيحالي در ساعاتي که روزه هستيد جلوگيري کند.
براي آماده کردند شربت خاکشير بايد ابتدا آنها را تميز کنيد و سپس با آب بشوييد و اجازه بدهيد متورم شوند. آب و شکر را به آن اضافه کنيد و با مقداري گلاب طعم و عطر آن را بهتر کنيد.
شربت بيدمشک
طبيعت عرق بيدمشک سرد و مرطوب است. به همين خاطر ميتواند به حفظ تعادل بدن افرادي که مزاج گرم و خشک دارد کمک کند، از گرمازدگي جلوگيري کند و باعث رفع عطش در ماه رمضان و روزهاي گرم سال شود. گياه بيدمشک آهن و فوليک اسيد دارد و ميتواند براي پيشگيري از کمخوني و تقويت بدن مفيد باشد. علاوه بر اين عرق بيدمشک به عنوان داروي مؤثر در تقويت قلب، آرامبخش و برطرفکننده درد و خستگي استفاده ميشود. عرق بيدمشک را با کمي آب و شکر مخلوط کنيد و يک شربت مقوي و مفيد را براي سفره افطار آماده کنيد.
شربت کاسني
بيشتر حجم عرق کاسني را آب تشکيل ميدهدو منبع ويتامينهايي همچون ويتامين K، ويتامين E، ويتامين B6، ويتامين C و ويتامين A است. عرق کاسني داراي طبيعت سرد است و براي گرم مزاجان بسيار مناسب است زيرا سبب مقابله با گرمي جات و معتدل کردن طبع مي شود. ميتوانيد شربت کاسني را هم به صورت جداگانه با آب و شکر و گلاب درست کنيد و هم به دليل خاصيت خنک کننده بالايي که دارد کمي از عرق کاسني را به شربت خاکشير و هر شربتي که دوست داريد اضافه کنيد.
شربت سکنجبين
خواص اصلي سکنجبين برطرف کردن تشنگي، غلبه بر طبع خشک و گرم بدن و معتدل کردن آن است. خوردن شربت سکنجبين بسيار براي روزه داران توصيه شده چرا که باعث ميشود شما در طول روز احساس تشنگي و گرمازدگي نداشته باشيد. مخلوط سکنجيبن و آب يک شربت مقوي تحويل شما ميدهد اما اضافه کردن گلاب، خاکشير و تخم شربتي ميتواند خاصيت رفع عطش آن را چندين برابر کند.