احرار: استاندار آذربايجان شرقي، کيفيسازي و دانشبنيان شدن را حلقه مفقوده بخش توليد دانست و گفت: اگر حضور شرکتهاي دانشبنيان در کنار صنايع بزرگ و کوچک نهادينه شود بسياري از معضلات توليد در حوزهي بهرهوري، کيفيت و بازاريابي قابل حل است.
عابدين خرّم در نخستين جلسه گروه کاري اشتغال و بازار کار استان در سال جديد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با علم به اهميت کيفيسازي در بخش توليد، امسال بر مسأله دانشبنيان شدن اين بخش تأکيد کردند که اگر به اين موضوع توجه شود، توليد و اشتغال هدفمندتر و با نتايج بهتر محقق خواهد شد.
وي، مشاوره شغلي براي افراد جوياي کار را از جمله مشکلات حوزه اشتغال استان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ارتباط هدفمندي بين افراد جوياي کار و صاحبان صنايع و کارفرمايان وجود ندارد که لازم است اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي با همکاري بخش خصوصي و تعاوني اقدام اساسي در اين حوزه انجام دهد.
خرّم، ارائه مشاورههاي شغلي به افراد جوياي کار بويژه فارغالتحصيلان بيکار، ساکنان مناطق حاشيهنشين، دهکهاي پايين جامعه و مددجويان نهادهاي حمايتي را ضروري دانست و گفت: با وجود فرصتهاي شغلي در بخش توليد استان، دسترسي نيروي کار به اين فرصتها دشوار است و لازم است که نيروي کار متناسب با نياز کارفرمايان شناسايي و ارتباط بين آنها برقرار شود.
استاندار آذربايجان شرقي همچنين حل مشکل بيکاري در برخي از شهرها و روستاهاي استان را نيازمند اصلاح روشها در بخش کشاورزي دانست و گفت: دستگاههايي مانند جهاد کشاورزي و صنعت، معدن و تجارت که سهم بالايي در حوزه اشتغال دارند، مزيتهاي مربوط به اين بخشها را شناسايي و فعال کنند.
وي با تأکيد بر اينکه مسئولان استان در حوزه تخصصي خود به صورت جدي وارد شده و موانع ايجاد اشتغال را رفع کنند، افزود: اگر موانع رفع شود، کاروان توليد و اشتغال خودبهخود به حرکت درميآيد.
خرّم همچنين بر فعالتر شدن کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان در سال جديد و تلاش براي افزايش سهم استان از تسهيلات و اعتبارات اشتغالزايي تأکيد کرد.
بستر مناسبي براي تحقق شعار سال در آذربايجان شرقي فراهم شده است
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه ضمن تشريح برنامهها و اولويتهاي اشتغال استان در سال جديد، گفت: در سال گذشته با ايجاد و راهاندازي 10 مرکز مشاوره و خدمات کارآفريني، چهار مرکز شتابدهي و اورژانس کسبوکار، بستر مناسبي براي تحقق شعار سال 1401د در استان فراهم شده است.
حسين فتحي گفت: ايجاد زيستبوم اشتغال، تحول در آموزشهاي مهارتي، ايجاد کسبوکارهاي تعاوني و خوشهاي، ايجاد کرسيهاي کارآفريني در دانشگاهها، ساماندهي مشاغل خرد و خانگي، شناسايي ايدههاي جديد کارآفريني و تلاش براي تجاريسازي آنها از جمله برنامههاي حوزه اشتغال استان در سال جديد است.
وي با اشاره به تفاهمنامه وزارتخانههاي کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعي براي ايجاد فرصتهاي شغلي در سال 1401 ، گفت: تعهد استان در اين تفاهمنامه، بالغ بر 45 هزار شغل جديد است که با هماهنگي و همکاري دستگاههاي مسئول، اين رقم را به بيش از 52 هزار شغل افزايش داديم.
فتحي افزود: تعهد استان در سال گذشته نيز 15 هزار شغل بود که در پايان سال، با وجود عدم ثبت اطلاعات برخي دستگاهها، بيش از 16 هزار اشتغال جديد ثبت شد.
تعدادي از مديران دستگاههاي اجرايي و بخش خصوصي استان نيز در اين جلسه ديدگاههاي خود را درخصوص راهکارهاي توسعه اشتغال و رونق فضاي کسبوکار استان بيان کردند.