احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: کالاهاي اساسي مورد نياز ماه مبارک رمضان در استان تامين شده است.
اکبر فتحي در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص تبيين سياستهاي بخش کشـاورزي در سال 1401، اظهار کرد: تاکيد مقام عالي وزارت جهاد کشاورزي نيز مبني بر توجه به ديمزارها در استانهايي مانند استان ما، نقطهي عطفي است که بايد مورد توجه قرار بيشتر قرار گيرد و طي اين سالها طرحي که تحت عنوان جهش توليد در ديمزارها با مشارکت ستاد اجرايي فرمان امام(ره) در مراکز روستايي آغاز شده، با قوت و قدرت پيش برده و افزايش ضريب دانش بيشتر از گذشته در طرح جهش توليد عملياتي شود.
وي گفت: علاوه بر اين، طرح کشاورزي قراردادي مدنظر وزير جهادکشاورزي نيز در راستاي رسيدن به امنيت غذايي و تنظيم بازار محصولات کشاورزي به دانش بنياني بخش کشاورزي و موفقيت در تنظيم بازار کمک ميکند و مشکل سرمايه در گردش مورد نياز کشاورزان را رفع خواهد کرد.
فتحي با بيان اينکه اين طرح که در سال گذشته فقط در مورد محصول گندم اجرايي شده، امسال تمام محصولات کشاورزي را در بر خواهد گرفت، تاکيد کرد: نبايد اتکاء طرح به دولت باشد، بلکه بايد پشتيبانهايي در بخش خصوصي و غيردولتي فراهم شده و از ظرفيت آنها استفاده شود.
وي با اشاره به شعار سالجاري اظهار کرد: در راستاي دانش بنيان کردن بخش کشاورزي و علمي کردن فرايند توليدات کشاورزي راهکارهاي اجرايي تبيين شده و در اختيار مديران و مسئولين مراکز و کارشناسان پهنه قرار خواهد گرفت.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: سال گذشته علاوه بر وظيفهي توليد، وظيفهي ديگري تحت عنوان توزيع و نظارت بر بازار محصولات کشاورزي به وزارت جهادکشاورزي محول شد و ورود دانش به اين بخش و هوشمندسازي عرضه و استفاده از ظرفيت شرکتهاي دانش بنيان در موفقيت انجام اين وظيفه کمک شاياني خواهد کرد.
وي خاطرنشان کرد: علاوه بر بخش توليد، بخشهاي فرآوري محصولات و تنظيم بازار و همين طور پيشگيري از تغيير کاربري غيرمجاز اراضي کشاورزي نيز بايد به سمت دانش بنيان شدن و استفاده از نوآوري و فناوريهاي جديد حرکت کند.
وي با اشاره به اينکه از ابتداي سال امور اراضي فراخواني براي استفاده از ظرفيت شرکتهاي دانش بنيان براي تحليل عکسهاي ماهوارهاي در راستاي جلوگيري از تغيير کاربري اراضي کشاورزي صادر شده است، اظهار کرد: دانش بنيان کردن شرکتهاي خدمات کشاورزي و شرکتهاي فني مهندسي و مراکز خدمات غيردولتي که در دهستانها و روستاها فعاليت ميکنند، با توجه به ارتباط موثري که با روستاييان برقرار کردهاند، اولويت ما در سال آتي براي رسيدن به اهداف تعريف شده خواهد بود.
فتحي با اشاره به نقش امور ترويجي در دانش بنيان شدن بخش کشاورزي، افزود: بخش ترويج بايد بيش از گذشته با کشاورزان ارتباط موثر برقرار کنند چراکه تا زماني که ارتباط موثر با کشاورز ايجاد نشود، پذيرشي براي آموزش نخواهد بود.
وي با اشاره به اينکه در حوزهي زراعت آبي نيز بايد به دانش بنيان شدن بخش توجه کرد، يادآور شد: بين عملکرد کشاورز شاخص با متوسط عملکرد، فاصله زيادي وجود دارد که براي کاهش آن ناگزير هستيم از ظرفيت دانش استفاده کنيم.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي اضافه کرد: در حوزهي باغباني و سرشاخه کاري درختان گردو نيز نتيجه خوبي داده است که پيگيري اين طرح به صورت جدي ادامه يافته و با توجه به نتيجهي موثر طرح، کشاورزان به اين سمت راهنمايي خواهند شد.
، وي گفت: توسعه باغات در اراضي شيبدار نيز اولويت اصلي ما در حوزهي باغباني در 2401خواهد بود؛ خشکساليها و قرار گرفتن در حوضهي درياچه اروميه که حدود 55 درصد سطح زير کشت ما در اين حوضه قرار دارد، ما را ناچار ميکند به سمت ايجاد و احياي باغات حرکت کنيم.
انتهاي پيام