احرار: رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: با نفوذ و فعاليت سامانه بارشي زودگذر از عصر چهارشنبه، بارش باران و در مناطق سردسير برف اين استان را فرا ميگيرد.
محمد اميدفر، روز دوشنبه در گفت و گويي با بيان اينکه اين سامانه تا اواخر پنجشنبه به فعاليت خود در استان ادامه مي دهد، افزود: بر اساس آخرين نقشه هاي پيشيابي هواشناسي، فعاليت اين سامانه موجب ابرناکي، وزش باد گاهي نسبتا شديد و بروز مه در استان مي شود.
وي با بيان اينکه در اين مدت در جاده هاي نواحي سردسير استان کولاک برف روي مي دهد، اظهار داشت: از روز جمعه با عبور اين سامانه بارشي از استان، جوي پايدار و آرام با افزايش دما به ويژه در طول روز پيش بيني مي شود.
رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: بررسي آخرين نقشه هاي پيشيابي هواشناسي نشاندهنده جوي نسبتا پايدار در 2 روز آينده در استان برقرار خواهد شد.
اميدفر، از رانندگان خواست براي تردد در جاده هاي کوهستاني، خودروهاي خود را به زنجيرچرخ و تجهيزات زمستاني مجهز کرده و سفرهاي غيرضروري را لغو و در عبور از اين جاده ها احتياط کنند.
وي همچنين محکم کردن سازه هاي سبک، تابلوهاي تبليغاتي، احتياط در عبور از کنار ساختمان هاي نيمه کاره، توجه به توصيه هاي کارشناسان جهاد کشاورزي استان و رعايت صرفه جويي در مصرف حامل هاي انرژي را خواستار شد.
اميدفر، ادامه داد: در ?? ساعت گذشته هشترود با دماي پنج درجه سانتي گراد زير صفر و کليبر با سه درجه بالاي صفر به ترتيب سردترين و گرمترين شهرهاي استان بوده و دماي تبريز در اين مدت ? درجه زير صفر بوده است.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تاثير بادهاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.