احرار: تحقيقات جديد نشان مي دهد که بسياري از بيماران پس از حمله قلبي ممکن است دچار زوال شديد فکري شوند.
به گزارش احرار به نقل از مهر محققان لهستاني دريافتند که در شش ماه پس از حمله قلبي، 50 درصد از بيماران تا حدودي کاهش در تفکر، حافظه و توانايي انجام کارهاي اساسي را تجربه کردند.
دکتر «دومينيکا کاسپرزاک»، متخصص قلب در بيمارستان استراس لهستان، توضيح داد: «ارزيابي وضعيت شناختي، يک عمل باليني معمول در ميان بيماران قلبي نيست، بنابراين دانش ما در مورد آن تا حد زيادي ناشناخته است. ما سوالات بي پاسخ زيادي داريم، بنابراين مطالعه بيشتر براي بررسي اين مشکلات ضروري است.»
او گفت: «شيوع بالايي از اختلال عملکرد فکري در بيماران پس از حمله قلبي وجود دارد.»
وي در ادامه افزود: «اين اختلالات ميتوانند موقت و دائمي باشند. گروهي از بيماران پس از گذشت مدت طولاني دچار نقص ميشوند. ما بايد از اين نقايص شناختي آگاه باشيم و بيماران را پس از حمله قلبي به طور منظم و همچنين از نظر وضعيت شناختي آنها تحت نظر داشته باشيم.»
به گفته کاسپرزاک: «اگر تغييرات در عملکرد شناختي را زود تشخيص دهيم، ميتوانيم مديريت مناسب را اعمال کنيم و زمان داريم تا آنها را به متخصصان ديگر مانند روانشناس يا متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهيم.»
در اين مطالعه، توانايي تفکر 220 بيمار حمله قلبي، چند روز پس از حمله قلبي و شش ماه بعد دوباره آزمايش شد.
حدود 50% از بيماران در هر دو بار آزمايش، عملکرد شناختي طبيعي داشتند، اما50% ديگر داراي برخي اختلالات فکري بودند. محققان دريافتند حدود 35تا 40 درصد از بيماران در روزهاي پس از حمله قلبي، و 27 تا 33 درصد شش ماه بعد دچار اختلال شدند.
براي حدود50 درصد از بيماراني که دچار اختلال تفکر بودند، مشکلات آنها موقتي و براي نيمي ديگر دائمي بود. محققان خاطرنشان کردند که حدود 1 نفر از هر 9 بيمار که پس از حمله قلبي عملکرد شناختي طبيعي داشتند، شش ماه بعد زوال شناختي را نشان دادند.
اينکه چگونه حمله قلبي منجر به اختلال شناختي ميشود، مشخص نيست، اما به گفته کاسپرزاک، «استرس رواني و مشکلات خواب در حوالي زمان حمله قلبي ممکن است منجر به نقصهاي موقتي شود. با اين حال، اختلال شناختي دائمي ميتواند نشان دهنده آسيب به مغز باشد، اما اختلالات خواب، افسردگي و اضطراب نيز ميتوانند نقش داشته باشند.»