احرار: «شرکتهاي دانش بنيان به ويژه استارت آپ ها نيازمند حمايت همه جانبه از طرف دولتمردان و بخش خصوصي هستند» ....
طاهر خيري؛ : رهبر معظم انقلاب با انتخاب هوشمندانه شان سال 1401 را «سال توليد؛ دانش بنيان و اشتغالآفرين» نامگذاري و در سخناني چشم انداز موفقيت سال جاري در اين عرصه را بر مبناي دانش و علم ترسيم کرده و رسيدن به اين مهم را در سايه همکاري تمام سازمان و نهادها دانستند.
با عملياتي شدن شعار سال به نام «توليد؛ دانش بنيان و اشتغالآفرين» اميد مي رود تحول اساسي در توليد و اشتغال را شاهد باشيم. دانش بنيان کليد واژه اصلي شعار امسال است و مي توان ادعا کرد که اگر موضوع دانش بنيان در تمام زمينه ها به خصوص اقتصادي و صنعتي حاکم شود از اقتصاد تک محصولي و وابسته به نفت خداحافظي خواهيم کرد.
شرکتهاي دانش بنيان به ويژه استارت آپ ها نيازمند حمايت همه جانبه از طرف دولتمردان و بخش خصوصي هستند. اين شرکت ها ثروت آفرين بوده و ميتواند فرصت هاي شغلي فراواني در کشور فراهم کنند. به يقين با افزايش اين شرکت ها و تکيه به نيروي انساني ماهر و خلاق گره هاي اقتصادي کشورمان يکي پس از ديگري باز خواهد شد.
فرهنگ سازي، تسري دانش بنيان در تمام زمينه ها، پرورش نيروي انساني خلاق و کارآفرين، رفع خلاء هاي قانوني و حل مشکلات حقوقي، مالياتي و بيمه هاي دانش بنيان ها پيش زمينه هايي هستند که در صورت فراهم شدن، رشد و توسعه اقتصاد دانش بنيان را شاهد خواهيم بود.
چه بسيارند جوانان تحصيل کرده اي که صاحب ايده و طرح در حوزه تخصصي خودشان هستند اما به دليل نبود سرمايه گذار و نداشتن توان مالي نمي توانند کسب و کاري راه اندازي کنند. در صورتي که امکانات لازم در اختيار آنان گذاشته شود و دولت نيز حمايت مستمر کند، بستر براي رشد شرکت هاي دانش بنيان فراهم مي شود.
با اينکه آذربايجان شرقي يکي از قطب هاي صنعتي و اقتصادي کشور محسوب مي شود اما واقعيت اين است که سهم استان در زمينه دانش بنيان ناچيز بوده و سنخيتي با ظرفيت هاي بي شمار اين خطه ندارد. با توجه به وجود بيکاري حدود 4 درصدي که اغلب جوانان تحصيل کرده مي باشند ضروري است مسئولان اجرايي استان برنامه ريزي لازم در راستاي تحقق شعار سال داشته باشند تا ريل گذاري مناسب براي توسعه دانش بنيان ها صورت گيرد.
در اين ميان به نظر مي رسد با سرمايه گذاري مناسب در زمينه ايجاد و توسعه شرکت هاي دانش بنيان و حمايت از کارافرينان استان، هم فرصت هاي شغلي بسياري براي جوانان جوياي کار فراهم مي شود و هم چرخ هاي بخش توليد بيش از پيش رونق مي يابد.
بسياري از محصولات توليدي صنعتي، معدني و کشاورزي آذربايجان شرقي به صورت خام فروشي انجام مي شود، اگر شرکت هاي دانش بنيان چترشان را در سراسر استان بگسترانند جلوي خام فروشي گرفته مي شود و محصولات با ارزش افزوده بيشتر، کيفيت بهتر و بسته بندي مناسب به دست مصرف کننده مي رسد.
شرايط کرونايي در دو سال اخير سبک زندگي همه ما را تغيير داده و نيازهاي جديد و متفاوتي را به همراه داشته است. اين شرايط فرصت مناسبي است تا شرکت هاي دانش بنيان به خصوص استارت آپ ها در استان نيازسنجي کرده و متناسب با اين نيازها خدمات آنلاين به مردم ارائه دهند.
نکارنده: طاهر خيري