احرار: مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از توليد 500 هزار قطعه زالوي پرورشي در سال 1400در اين استان خبر داد.
، قاسم جعفروند روز جمعه در يک گفت و گوي خبري افزود: پيش بيني مي شود توليد زالو براي سال 1401در استان به تعداد يک ميليون قطعه برسد.
وي ادامه داد: زالو در پنج مزرعه از شهرستان هاي تبريز، اسکو، ميانه و مراغه پرورش داده مي شود که براي 20نفر اشتغال زايي ايجاد کرده است.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه اولين پروانه بهره برداري پرورش زالو در سال 1396در آذربايجان شرقي صادر شده است افزود: زالوها از خانواده کرم هاي حلقوي بوده و دوگونه پرورشي شامل هيرودو وربانا و هيرودو اوريانتاليس در استان پرورش داده مي شود.
وي يادآوري کرد: زالوهاي پرورشي عمدتاً جهت مصارف طبي مورد استفاده قرار مي گيرد و کاربرد اين دو گونه در علم پزشکي و جهت جلوگيري از لخته شدن خون و ادامه جريان خون رساني در جراحي پلاستيک و اعضاي پيوندي پوست مفيد ارزيابي شده است.
وي با بيان اينکه توليد و پرورش زالو بيش از هر چيزي نيازمند فراهم کردن محيطي مناسب براي رشد و تکثير اين موجود است، گفت: در محيط هاي پرورش مصنوعي که شامل استخرهاي پرورشي و يا ظروف و مخازن شيشه اي و پلي اتيلني است، بايد شرايط مناسبي از نظر دما، تغذيه، نور، رطوبت، تهويه وعدم آلودگيهاي صوتي و ارتعاشي براي رشد مهيا شود.
جعفروند ادامه داد: زالوها به صورت طبيعي زندگي انگلي دارند و از طريق چسبيدن به بدن ساير جانداران از جمله آبزيان و خونخواري و يا با شکار کرمها وحشرات تغديه مي کنند؛ با توجه به اينکه غذاي اصلي زالو، خون است، پرورش دهندگان بايستي خون تازه و داراي رتبه غذايي را مطابق آيين نامه هاي سازمان دامپزشکي تهيه کنند.
وي با اشاره به اينکه نياز غذايي زالو به طور متوسط ?? سي سي خون به ازاي هر زالو و هر دو ماه يکبار مي باشد، گفت: در اين راستا پرورش دهندگان زالو با عدم دستيابي به خون تازه و بهداشتي روبه رو هستند.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: با توجه به ظرفيت هاي توسعه آبزي پروري در استان و زودبازده بودن اين نوع آبزيان، علاقمندان مي توانند جهت اخذ مجوز تکثير و پرورش زالو طبي با مراجعه به سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان جهت دريافت استعلامات و موافقت نامه ها اقدام کنند.
وي گفت: علاقه مندان بايد درنظر داشته باشند به منظور جلوگيري از بروز و شيوع احتمالي بيماريها در جامعه، پرورش زالو در داخل آپارتمان ها و منازل ممنوع بوده و مکان هاي پرورش بايد براساس استانداردهاي زيست محيطي و ضوابط سازمان دامپزشکي ايجاد شود.
جعفروند افزود: حداقل ظرفيت توليدي واحدهاي پرورش زالو در هر سال 50 هزار قطعه است که نياز به تامين زميني به مساحت 250 مترمربع و آب بهداشتي درحدود 30 مترمکعب در ماه دارد.
وي گفت: تسهيل در ارايه مجوزهاي پرورش و صادرات زالو يکي از مطالبات علاقمندان اين حوزه است که در صورت همراهي دستگاههاي ذيربط و متولي استاني مي توان با رفع مشکلات در شرايط کنوني جامعه اشتغالزايي و ارزآوري مناسبي ايجاد کرد.