1400/12/22 - 21 : 15
کد خبر: 25385
چگونه دچار اضطراب خبري نشويم؟ پنج شيوه مديريت بمباران اخبار
احرار: لازم است نسبت به محتواي شبکه‌هاي اجتماعي هوشيار باشيد و اپليکيشن‌هايي را که براي روانتان مضر هستند، سريعاً از روي گوشي خود پاک کنيد.

مباران خبري رسانه‌ها در عصر ديجيتال   و رشد روزافزون خبررساني لحظه‌اي و فوري به‌ويژه از طريق شبکه‌هاي اجتماعي باعث شده تا ميزان استرس و اضطراب افراد بواسطه آگاهي آني از اتفاقاتي که لزوما ارتباط مستقيمي با زندگي آن‌ها ندارند، افزايش يابد.

شنيدن اخبار هولناک و خبرهايي که ماهيتا استرس‌زا هستند حتي اگر در حوزه جغرافيايي دوري حادث شده باشند هم قابليت تاثيرگذاري منفي بر قشر وسيعي از افراد را دارند.

 

به گزارش يورو نيوز؛ دريافت فزاينده اعلان‌هاي (نوتيفيکيشن) خبري بر روي گوشي‌هاي هوشمند که بعضا چندين‌بار در ساعت روي صفحه تلفن شما نمايان مي‌شود، مي‌تواند در بعضي از افراد اثرات ثانويه منفي به‌دنبال داشته باشد.

اما براي مديريت اضطراب و استرس خبري که اين‌روزها به‌نوعي به جزء لاينفک زندگي بشر مدرن تبديل شده چه کارهايي مي‌توان کرد؟

مايکل زيفرا، يکي از متخصصان روان‌شناسي گروهي پزشکي نورث‌وسترن آمريکا در يادداشتي که در ماه مارس و در بحبوحه حمله نظامي روسيه به اوکراين منتشر کرده، ? شيوه کارآمد را پيشنهاد کرده است:

1 . از موضوعات خبري تحريک‌آميز دوري کنيد
اگر بين شما و خبري که دنبال مي‌کنيد يک رابطه شخصي وجود داشته باشد، استرسي که حس مي‌کنيد دو چندان خواهد بود. اگر متوجه شده‌ايد که برخي کانال‌هاي خبري و شبکه‌هاي تلويزيوني اخباري را پوشش مي‌دهند که براي شما خوشايند نيست، بهتر است که ديگر اين منابع خبري را دنبال کنيد.

حتي اين امکان در برخي از شبکه‌هاي اجتماعي فراهم است تا با مشخص کردن واژه‌هايي که نسبت به آن‌ها حساسيت داريد، خبرهاي مرتبط با چنين واژه‌هايي را دريافت نکنيد.


2 . زمان اختصاص يافته به اخبار را محدود کنيد
با توجه به رشد تکنولوژي گوشي‌هاي هوشمند و تعدد اپليکيشن‌هاي خبري شما هر روز بيشتر از گذشته در معرض حجم نامحدودي از اخبار قرار مي‌گيريد.

درست است که اطلاع‌ داشتن از وقايع جاري در زندگي روزمره مهم است اما از ياد نبريد که اختصاص بيش از اندازه وقت به اخبار مي‌تواند سلامت رواني شما را هم به مخاطره بيندازد.

هستند افرادي که به خواندن و پي‌گيري اخبار «اعتياد» دارند و به‌زعم دکتر زيفرا براي اين‌دسته از افراد عبور کردن از کنار وقايع خبري، کار آساني نيست.

بهترين راه مديريت علاقه‌هاي خود در مصرف زمان اختصاص يافته به اخبار و محدود کردن زماني است که به دنبال کردن اخبار از روي وبسايت‌ها و شبکه‌هاي اجتماعي مي‌پردازيد. بهترين قاضي خودتان است؛ بنابراين اگر خودتان فکر مي‌کنيد زماني که به اين‌کار اختصاص مي‌دهيد زياد است، آن‌را محدود کنيد.


3 . آگاهي نسبت به ميزان استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي
شبکه‌هاي اجتماعي اين قابليت را دارند که احساس شما از دنياي اخبار و اطلاعات را تشديد کنند. به اعتقاد دکتر زيفرا هميشه و همه‌وقت اخبار به شکلي از اشکال در شبکه‌هاي اجتماعي ظاهر مي‌شوند و به‌صورت خودکار در معرض ديد شما قرار مي‌گيرند؛ موضوعي که مي‌تواند براي برخي مشکل‌ساز شود.

در معرض مداوم و نامحدود محتواي خبري قرار داشتن، مي‌تواند تمام توجه شما را معطوف خود کند. مسئله‌اي که همزمان امکان تمرکز شما بر موضوعات ديگر را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد و آن‌را بشدت سخت مي‌کند. بنابراين لازم است که نسبت به محتواي شبکه‌هاي اجتماعي هوشيار باشيد و اپليکيشن‌هايي که براي روانتان مضر هستند را سريعا از روي گوشي خود پاک کنيد.


4 . تمرين مديريت خوب استرس
دکتر زيفرا در مطالعات خود به اين نتيجه رسيده که مديريت صحيح و در عين حال مداوم استرس مي‌تواند راهي آسان و موثر براي کمک به کاهش اضطراب خبري باشد.

ورزش منظم، خواب کافي و تغذيه مناسب از ديگر فاکتورهاي لازم در مبارزه با استرس هستند. اگر فکر مي‌کنيد که تلفن شما باعث اضطرابتان مي‌شود، خاموشش کنيد و حتي براي مدت کوتاهي هم شده، بدون استفاده از برق و وسايل برقي زندگي کنيد.


5 . درک کنيد که اين طبيعي است
صرفنظر از اينکه چه نامي بر آن مي‌گذاريد، امروزه اضطراب ناشي از خبر به پديده خيلي رايجي تبديل شده است. دکتر زيفرا مي‌گويد ما در دوران نامطمئني زندگي مي‌کنيم و واقعيت اين است که اين عدم اطمينان خود به عامل اصلي اضطراب‌زايي بين مردم مبدل شده است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 2 + 6

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.