1400/12/17 - 18 : 4
کد خبر: 25364
يک روانپزشک:
25 درصد از مردم جهان به اختلالات رواني مبتلا هستند
احرار: يک روانپزشک گفت: براساس برآورد سازمان بهداشت جهاني، امروزه 25 درصد از مردم جهان دچار يکي از اختلالات رواني هستند که با اين برآورد، در طول دو دهه‌ي آينده اولويت عمده بهداشتي کشورهاي جهان، اختلالات رواني خواهد بود.

دکتر فرناز طاهري اظهار کرد: همانطور که بيماري‌هاي جسمي طيف گسترده‌اي از مشکلات را ايجاد مي‌کنند، بيماري‌هاي رواني نيز با تاثير بر تفکر و احساس افراد معضلات بسياري ايجاد مي‌کنند که براساس سيستم طبقه‌بندي، انواع مختلف بيماري‌ها تشخيص داده شدند.

وي ادامه داد: بر اساس اين تقسيم‌بندي‌ها، انواع مختلفي از اختلالات خلقي شامل افسردگي و دوقطبي، اختلالات اضطرابي، وابسته به مواد يا غذاخوردن، خواب، شخصيت، وسواس و اختلالت جنسي هستند.

وي در رابطه با علائم بيماري‌هاي رواني خاطرنشان کرد: بيماري‌هاي رواني داراي طيف گسترده‌اي هستند که باعث تغيير در تفکر، خلق و خو و رفتار فرد مي‌شوند و اين تغييرات شامل اختلال در ميزان انرژي بدن، انگيزه و علاقه فرد، اشتها و وزن، مشکلات خواب و اختلال در کارهاي روزمره و حتي شغلي و تحصيل مي‌شوند.

طاهري افزود: فردي که مبتلا به اختلالات خواب باشد، ممکن است به بي‌خوابي يا پر خوابي همراه با علائم تغيير در اشتها و اختلال عملکرد در فعاليت‌هاي روزانه دچار شود.

وي گفت: باتوجه به اينکه هرگونه اختلالات رواني داراي تقسيم‌بندي مشخصي براي تشخيص هستند، نکته مهم اين است که تمامي آنها دچار پريشاني قابل توجه و اختلال در عملکرد اجتماعي، شغلي، تحصيلي و يا زندگي عاطفي هستند.

وي متذکر شد: بسياري از بيماري‌هاي رواني امروزه قابل درمان هستند و بسته به نوع بيماري فرد درمان متفاوتي دارند که اصل دارو درماني است و روان درماني در کنار دارو درماني نيز بسيار مفيد خواهد بود.

اين روانپزشک در خصوص شايع‌ترين بيماري‌هاي رواني اظهار کرد: شايعترين بيماري‌هاي رواني در کشورهاي مختلف بسته به شرايط محيطي و ژنتيکي آنها متفاوت است اما در حالت کلي اختلالات خلقي شامل افسردگي، دوقطبي و اضطراب جزو شايع‌ترين بيماري‌هاي رواني هستند.

وي يادآور شد: به‌طور تقريبي بروز بيماري‌هاي رواني در زنان دو برابر از مردان شايع‌تر است که در ايران به علت شرايط محيطي، رواني و جسمي روند و بروز آن در زنان بالاتر از اين مقدار است. 

افسردگي؛ علل و راه‌هاي درمان

وي در ارتباط با افسردگي نيز گفت: افسردگي جزو اختلالات خلقي است که شيوه‌ي تفکر و نگرش فرد را نسبت به خود، اطرافيان و ديگر جنبه‌هاي زندگي تغيير مي‌دهد.

طاهري ادامه داد: همه‌ي انسان‌ها در بازه‌اي غم و اندوه عميقي را تجربه مي‌کنند که اين احساسات بسته به شرايط در طي چند روز يا چند هفته از بين مي‌روند؛ اما غم و اندوه عميقي که بيش از دو هفته طول کشيده و باعث اختلال در عملکرد شود، مي‌تواند منجر به افسردگي شود.

وي در رابطه با علائم افسردگي نيز گفت: احساس عدم لذت در انجام فعاليت‌ها، احساس عميق غم و اندوه، گوشه‌گيري، بي‌ارزشي يا نااميدي، گناه، تغيير در اشتها و خواب، کمبود انرژي و در نهايت افکار مربوط به مرگ و حتي خودکشي از برخي علائم شايع افسردگي هستند.

وي گفت: علل بروز آن متفاوت است که ممکن است به دلايل ژنتيکي، اختلال در انتقال دهنده‌هاي شيميايي مغز مربوط به سروتونين، استفاده از برخي داروها، ابتلا به برخي بيماري‌هاي مزمن مانند سرطان، آلزايمر و بيماري‌هاي قلبي عروقي، استرس، اعتماد به نفس پايين، شکست مانند مرگ عزيزان، طلاق و مشکلات شغلي بروز کند. 

اين روانپزشک با بيان اينکه بر اساس علائم ايجاد شده و اختلال در عملکرد، درمان‌هاي متفاوتي وجود دارد، افزود: درمان آن  بر اساس دارو درماني است که در بسياري از آنها روان درماني نيز به‌عنوان درمان کمکي در کنار دارو درماني استفاده مي‌شود.

اختلالات اضطرابي و راه‌هاي درمان آن

وي همچنين در خصوص اضطراب نيز بيان کرد: اضطراب گروهي از اختلالات رواني است که با اضطراب مزمن، ترس و نگراني از آينده و رويدادهاي روزمره زندگي اتفاق مي‌افتد و با علائم جسماني چون تپش قلب، احساس لرز، تعريق و سردرد بروز مي‌کند.

وي ادامه داد: اضطراب، ناشي از نگراني از حوادث آينده بوده و ترس واکنشي نسبت به رويدادهاي روزمره زندگي است که ?? درصد افراد در طول عمر خود آن را تجربه مي‌کنند.

طاهري گفت: در اغلب موارد افراد بيش از يک نوع اختلال اضطرابي دارند که براي تشخيص آن، اضطراب و نگراني فرد بايد بيش از اندازه باشد، يعني نامتناسب با رويدادي باشد که اتفاق افتاده و بيشتر روزها حداقل تا شش ماه ادامه داشته باشد.

وي اضافه کرد: اضطراب بايد در مورد چندين واقعه و فعاليت اتفاق افتاده باشد و محدود به يک فعاليت نبوده و فرد قادر به کنترل آن نباشد و در عملکرد شغلي، تحصيلي و روابط عاطفي فرد اختلال ايجاد کند.

وي با تاکيد بر اينکه اضطراب به زير مجموعه‌هاي اصلي آن تحت عنوان« پانيک، اجتماعي، منتشر و پس از سانحه» تقسيم بندي مي‌شود، يادآور شد: علل اضطراب ترکيبي از عوامل ژنتيکي و محيطي است براي مثال کودک آزاري و سابقه‌ي اضطراب خانوادگي زمينه ساز آن هستند و با ساير بيماريهاي رواني به‌ويژه افسردگي اساسي، شخصيت و مصرف مواد همراه است.

اين روانپزشک افزود: برخي بيماري‌ها چون پرکاري تيروئيد، مصرف کافئين و الکل و يا مصرف مخدر مانند حشيش مي‌توانند سبب بروز اين بيماري‌ شود.

وي تاکيد کرد: در درمان اختلالات اضطرابي از  درمان‌ دارويي براي کنترل علائم آن به‌ويژه علائم جسماني و همچنين روان درماني استفاده مي‌شود.

راه‌هاي کنترل خشم

وي در خصوص خشم و پرخاشگري نيز گفت: خشم يک احساس طبيعي دروني است که همه‌ي افراد، آن را تجربه مي‌کنند و باعث مي‌شود هورمون آدرنالين ترشح شود که در اين هنگام عضلات سفت و فشارخون و ضربان قلب بالا مي‌رود.

طاهري در رابطه با تکنيک‌هاي کنترل خشم  خاطرنشان کرد: زماني که خشمگين مي‌شويم بايد محيط را ترک کنيم، نفس عميق کشيده  و بعد از شمارش اعداد يک تا چهار، به آرامي از دهان خارج کنيم. همچنين بايد از تکنيک ريلکسيشن استفاده کرده و آب سرد بنوشيم و از شخص ديگري کمک بگيريم و با او صحبت کنيم.

وي ادامه داد: مي‌توان عوامل ايجاد کننده را بر روي کاغذ بنويسم و شناسايي کنيم و بعد از بيان پرخاشگري خود اجازه دهيم فرد نيز در مورد اين موضوع سخنان خود را بيان کند و جملات مثبت را تکرار کنيم و نقش خود را در بروز مشکل بررسي کرده و بپذيريم.

وي خاطرنشان کرد: اگر خشم ما مديريت و کنترل نشده و باعث رفتار و واکنش پرخاشگرايانه شود، مشکلات برطرف نمي‌شود و ارتباط با ديگران را مختل مي‌کند که باعث بروز مشکلاتي در تمامي جنبه‌هاي زندگي مي‌شود.

اين روانپزشک در ارتباط با علل افزايش بيماري‌هاي رواني در جامعه اظهار کرد: عدم درک از نحوه‌ي شيوع و طولاني مدت بودن زمان بيماري، عدم اطلاع از درمان به موقع که باعث مزمن شدن يا غير قابل درمان شدن آن مي‌شود و عدم اطلاع از روش‌هاي پيشگيري و درماني از دلايل افزايش اين اختلالات هستند.

وي در پايان در رابطه با راه‌هايي براي پيشگيري از اين اختلالات تاکيد کرد: آموزش همگاني و مشاوره سلامت روان براي گروه‌هاي هدف که کاهش اختلالات رواني در جامعه به‌ويژه مقابله با شرايط آسيب‌زا را قبل از بيمار شدن به همراه دارد، مداخله زود هنگام در شناسايي و درمان آنها و درمان کاهش عوارض اختلالات رواني که شامل آموزش مهارت‌هاي شغلي و اجتماعي در افرادي است که به هر دليلي به آنها دچار هستند.

انتهاي پيام

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 9 + 1

  آخرین اخبار
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کاهش 6 درجه‌اي دماي هواي تبريز
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
کاهش 6 درجه‌اي دماي هواي تبريز
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.