احرار: رئيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: اغلب مرگ و مير بيماران کرونايي در افرادي که به هيچ وجه واکسن دريافت نکرده يا دزهاي واکسن خود را به طور کامل تزريق نکردهاند، مشاهده ميشود و اين افراد چندين برابر بيش از واکسينهشدهها، احتمال مرگ و مير دارند.
دکتر سيمين خياط زاده ضمن اعلام اين خبر اظهار کرد: با بررسي فوتيها به اين نتيجه رسيديم، افرادي که واکسن تزريق نکرده يا دز اول را تزريق و رها کردهاند و همچنين در گروه سني بالا که دز سوم را تزريق نکردهاند، ميزان فوتي و بستري بالاتر است.
وي ادامه داد: ما وعده نداديم که با تزريق واکسن ديگر مبتلا نخواهيم شد؛ ما گفتيم، واکسن ميزنيم، بيمار هم ميشويم اما موارد فوتي و شدت آن کمتر خواهد بود.
وي افزود: نزديک به 45 درصد از مردم استان، دز سوم واکسن را تزريق کرده و 25 الي 30 درصد افراد نيز با تمامي التماسي که ميکنيم، دز سوم را تزريق نکرده و در برابر تزريق آن مقاومت ميکنند.
خياط زاده خاطرنشان کرد: روزي هشتگ راه انداخته و ميگفتند که واکسن نيست و به ما اهميت نميدهند، اي کاش ما هم بتوانيم هشتگ بزنيم که با اين تنوع و تعداد واکسن، مردم آن را تزريق نميکنند.
وي تاکيد کرد: ما ايستادهايم و هر گونه که بگويند، پاي کار هستيم که هرجا و هر زماني واکسيناسيون را انجام ميدهيم تا سلامتي مردم به مناسبت تکميل واکسيناسيون فراهم شود.
وي همچنين با اشاره به افزايش ميزان فوتيها در 24 ساعت گذشته در استان گفت: اواخر دي ماه موارد سرپايي و در هفتهي اول بهمن ماه نيز موارد بستري افزايش يافت و پيشبيني ميکرديم که موارد فوتي نيز افزايش يابد و در طول ?? ساعت گذشته، ?? نفر فوتي داشتيم که در مقايسه با روز گذشته افزايش يافته است اما دور از انتظار نيست.
رئيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز متذکر شد: پيکهاي دوران کرونا اينگونه است که ابتدا موارد سرپايي افزايش يافته و 10الي 14روز بعد آن، موارد بستري و سپس موارد فوتي افزايش مييابد.
وي اضافه کرد: در مورد فوتيها بايد ميانگين را در نظر بگيريم؛ اکنون ميانگين ما 11 الي 12 نفر است که يک هفته ادامه مييابد و سپس شهرها از قرمز به نارنجي، زرد و آبي پيش ميروند.
وي گفت: اگر در موجي که روبه کاهش است، چندين روز پشت سرهم شاهد افزايش فوتيها باشيم، نگران کننده است.
خياط زاده در ارتباط با وضعيت کرونايي استان نيز يادآور شد: در رابطه با موارد سرپايي فعلا نميتوان قضاوت کرد چراکه از افراد سرپايي کمتر نمونه ميگيريم اما موارد بستري به سکون رسيده و با شيب آرام در حال کاهش است که بايد چندين روز شاهد حالت کاهشي باشيم تا بهبودي وضعيت را اعلام کنيم.
وي در پايان تاکيد کرد: در طي اين روزها تعداد شهرستانهاي قرمز استان کاهش يافت که اميدواريم در هفتهي آتي بيش از پيش شاهد تغيير رنگ شهرستانها به سمت آبي شدن و بهبودي باشيم.
انتهاي پيام