احرار: مديرکل پزشکي قانوني آذربايجانشرقي گفت: در سال جاري 40 نفر در اين استان بر اثر مسموميت با گاز مونوکسيد کربن فوت کردند.
علي صفاييفرد، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بيان اينکه اين تعداد فوتي در 10 ماه امسال ثبت شده است، افزود: تعداد فوت شدگان سال جاري ناشي از مسموميت با گاز مونوکسيد کربن در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 18نفر کاهش يافته است.
وي با اشاره به اينکه از کل فوت شدگان 12نفر و بقيه مرد بودند، اظهار داشت: فقط در دي ماه سال جاري 18 نفر بر اثر استنشاق گاز مونواکسيد کربن جان خود را از دست داده اند که اين آمار در دي ماه سال گذشته 20 نفر بود.
مديرکل پزشکي قانوني آذربايجانشرقي، گفت: استفاده از آبگرمکن، بخاريهاي مستعمل يا داراي نقص فني و فاقد دودکش يا داراي دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بيشترين موارد ابتلا به مسموميت را تشکيل ميدهد.
صفايي فرد، ادامه داد: گاز مونوکسيد کربن گازي بدون رنگ و بو بوده و عمدهترين منبع توليد اين گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولي اصولا در اثر احتراق هر نوع ماده سوختني خصوصا در محيطهاي در بسته و فاقد اکسيژن ممکن است، توليد شود.
وي يادآوري کرد: با توجه به اينکه تمايل اين گاز براي ترکيب با هموگلوبين خون 250 برابر بيش از اکسيژن است بنابراين با بالا رفتن درصد آن در هواي اتاق به سرعت باعث ايجاد مسموميت مي شود و اکسيژنرساني به بافتهاي مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال ميکند که به علت بيرنگ و بيبو بودن اين گاز، ممکن است وجود آن در محيط تا زمان ايجاد علايم مسموميت شديد مورد توجه واقع نشود.
مديرکل پزشکي قانوني آذربايجانشرقي، گفت: علايم مسموميت حاد با اين گاز شامل سردرد، سرگيجه، تهوع و استفراغ و احتمالا درد شکمي و سپس حالت بيهوشي، تشنج و اغما است و در بيماران مبتلا به ناراحتيهاي قلبي ممکن است تشديد بيماري يک علامت هشدار دهنده باشد.
صفايي فرد، افزود: سفتي عضلات، افزايش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگي مردمکها از ديگر علايم مسموميت با اين گاز است و اگر فردي در اثر ابتلا به مسموميت با گاز مونوکسيد کربن جان خود را از دست ندهد، ممکن است دچار نواقص عصبي و رواني پيشرفته نظير فلج عضوي يا اختلال قواي مغز شود.
وي تاکيد کرد، مسموميت شديد با اين گاز ميتواند کشنده باشد.