احرارنيوز:معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي تبريز از معدومسازي 172 تن مواد غذايي در استان خبر داد و گفت: 2 هزار و 500 واحد توليدي مواد غذايي در استان فعاليت ميکند و بهازاي هر 100 واحد توليد مواد غذايي يک کارشناس وجود دارد.
مسلم نجفي عصر امروز در جلسهاي با عنوان تدوين برنامه عملياتي در حوزه امنيت غذايي دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به مسئله اصلي يعني ايمني غذا که در راس امور قرار دارد، اظهار داشت: از چالشهاي مهم در اين امر مسئله کمبود نيروي انساني است.
وي افزود: اگر ما بهترين برنامهها و راهکارها را ترسيم کنيم وقتي به مرحله اجرا رسيد بايد نيروي انساني باشد تا اين برنامهها و راهکارها را اجرايي کند .
نجفي خاطرنشان کرد: بيش از 2 هزار و 500 واحد توليدي مواد غذايي در استان وجود دارد که در سال گذشته 7 هزار و 800 مورد بازديد داشتيم و ما با 18 نفر کارشناس ناظر اين کار را انجام داديم يعني به ازاي هر 100 واحد يک کارشناس ناظر وجود دارد و اين يکي از چالشهاي مهم در ايمني غذا است.
وي گفت: با اين حال معدومي مواد غذايي غيرمجاز در سال 93 حدود 172 تن بوده که توسط معاونت غذا و دارو انجام گرفته است.
نجفي با اشاره به چالشهاي رسيدن به ايمني غذا، اظهار اميدواري کرد که با همکاري نهادها و ساير ارگانها و ادارات اين چالشها حل شود.
نجفي در ادامه برنامه عملياتي مواد غذايي سال 94 را در 20 مرحله ارائه کرد و از مهمترين آنها به آموزش، خريد تجهيزات آزمايشگاهي و خريد وسائل الکترونيکي، تامين نيروي انساني، اينترنت پرسرعت و همکاري داخلبخشي و برونسازماني با واحدهاي مختلف ياد کرد.
وي گفت: آنچه در حال حاضر به مرحله اجرا رسيده است اجراي سيستم برچسبگذاري چراغ راهنماي تغذيه بر روي محصولات غذايي است که اين برچسب ميزان مواد مصرف شده در مواد غذايي مانند قند، نمک و روغن را نشان خواهد داد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: حوزه آزمايشگاهي هم بايد تجهيزات و وسائل آزمايشگاهي بهروز شود و خريدهاي لازم و اجراي برنامههاي آموزشي در آزمايشگاههاي کنترل مواد غذايي در اين زمينه انجام گيرد .