طراحي و ساخت پرينتر پنج درجه آزادي «اف.دي.ام» بر پايه ساختار سينماتيکي موازي با همکاري استاد دانشگاه تبريز و دانشگاه فني «ارزروم» ترکيه انجام ميشود.
طرح پژوهشي «طراحي و ساخت پرينتر پنج درجه آزادي «اف.دي.ام» بر پايه ساختار سينماتيکي موازي»، يکي از طرحهاي برنامه تبادل موثر اساتيد طرح «توبيتاک» با همکاري مشترک مهران محبوب خواه، استاد دانشکده مهندسي مکانيک دانشگاه تبريز و احمد دوملو، استاد دانشکده مهندسي برق دانشگاه ارزروم تکنيک ترکيه مي باشد که تعريف شده و به مرحله اجرا درآمده است.
مدير همکاري علمي و بين المللي دانشگاه تبريز با اشاره به اقدامات و برنامهريزيهاي دانشگاه تبريز به عنوان مسئول کار گروه ملي همکاريهاي علمي ايران با کشور ترکيه گفت: در راستاي عملياتي سازي تفاهم نامه منعقد شده ميان مرکز همکاري علمي بين المللي وزارت عتف و سازمان پژوهش هاي علمي و فناوري کشور ترکيه (TUBITAK) و اجراي دو فراخوان ملي در اين خصوص، تاکنون ?? طرح مشترک بين محققان دو کشور پس از داوري توسط طرفين مورد پذيرش قرار گرفته و به مرحله اجرا درآمده است که سهم دانشگاه تبريز از اين تعداد ? طرح بوده است.
سعيد شجاعي، طرح پژوهشي طراحي و ساخت پرينتر پنج درجه آزادي را يکي از طرحهاي برنامه تبادل موثر اساتيد طرح توبيتاک توصيف کرد و افزود: اين طرح با همکاري مشترک مهران محبوب خواه، استاد دانشکده مهندسي مکانيک دانشگاه تبريز و احمد دوملو، استاد دانشکده مهندسي برق دانشگاه ارزروم تکنيک ترکيه تعريف و به مرحله اجرا درآمده و تاکنون پيشرفت قابل ملاحظهاي داشته است.
مهران محبوب خواه، عضو هيأت علمي دانشکده مهندسي مکانيک دانشگاه تبريز نيز با اشاره به اينکه در اين طرح پژوهشي يک ربات موازي پنج درجه آزادي با کاربرد پرينتر سه بعدي که جهت ساخت قطعات نيازي به ساپورت ندارد، در دانشگاه تبريز طراحي و ساخته شده است، افزود: با توجه به همکاري مشترکي که در اين طرح وجود داشت، ارتباط بسيار نزديک و موثري بين اساتيد دانشگاه تبريز و ارزروم تکنيک از طريق فضاي مجازي و همچنين حضور در دانشگاههاي طرفين ايجاد شده است و تاکنون از اين طرح مشترک چند مقاله کنفرانس علمي پژوهشي استخراج شده و يک پتنت بين المللي نيز در مرحله ثبت ميباشد.
اقدامات سالهاي اخير دانشگاه تبريز در مديريت و اجراي فراخوانهاي بين المللي پژوهشي بين دو کشور، ظرفيت جديد و جذابي را در مناسبات علمي دو کشور جمهوري اسلامي ايران و ترکيه ايجاد کرده و موجب شناسايي تواناييهاي علمي دو کشور در حوزههاي تحقيقاتي گوناگون شده است که با اقبال قابل توجهي نيز از سوي محققان دوکشور مواجه شده است.